3428 zenekar 12452 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Lemezkritika

2008. december 16. | Joss Beaumont

The Kolin: Yell into the Kazoo

Copyright:

The Kolin: Yell into the Kazoo (2008) | A Kolin rendkívül pofátlan egy zenekar. Hogy miért? Nos, arcátlanul, megelőzve kor- és zenésztársaikat képesek voltak, némi túlzással túl jó és különleges zenét készíteni a nemrégiben megjelent „Yell into the Kazoo” című albumukra.

Az mindig úgy van, hogy aztán jön egy banda, amely kicsit megint belenyúl a tutiba, és egyszercsak valamiért meg is szeretjük, hallgatjuk és koncertekre járunk, mígnem aztán a nem belátható jövőbe révednek és elvész a tudás, a tehetség, az ambíció, meg minden, ami egy-egy jó zenekarhoz tartozik.

De, persze az úgy is van ám, hogy amikor betoppan egy írtó tehetséges zenekar, örülünk, hiszen oly jó, amikor egy-egy új hang, előadásmód mutatkozik meg és teszi kicsit színesebbé a mindennapokat.

A The Kolin egy ilyen magyar zenekar, amelynek ráadásul a minap jelent meg „Yell into the Kazoo” című, pofátlanul jóra sikeredett lemeze. Minket első hallgatásra kicsit a Gus Gus némileg kaotikus, majd letisztulófélben lévő hangzására emlékeztetett, majd azzal a lendülettel Beck-re, Blurre és Muse-re is. Hogy akkor miképpen bír a Kolin egyedi lenni? Hát ezektől mind!

A különleges felállású trió, minden szempontból kitesz magáért, hiszen míg a szintiket kezelő, dalszerző frontember (Linczényi Márk) remek, ugyanúgy az egyszemélyes ritmusszekció (Ágoston Iván) és a rendkívül kreatív gitár (Szilvási Ákos) egyenesen kiválóvá teszi a csapatot.

A dalok sora – hogy néhányat kiemeljünk a 12-ből - a Jimmy-vel kezdődik, amelynek betétszövege minket egy gyerekmondókára emlékeztet. Nem is lepődnék meg különösebben, ha tényleg az lenne. „Jimmy-Jimmy Jaguár…”. Ha valaki tudja mi is ez, az feltétlenül írja meg! Mindenesetre ez egy remek kezdés, nem beszélve arról, hogy az ebből készült klip utóbbi idők talán legjobban sikeredett filmje.

A Kolin film nem is véletlenül nyert egy rakás díjat, már így is. Ez tényleg király!

A több slágergyanús dal közül még kiemelhetjük a „San Francisco” című dalt, ami nyugodtan elférhetne egy nemzetközi toplista élbolyában is, még ha kicsit Scissors Sister átérzése van tőle az embernek, de tulajdonképpen ez sem baj, hiszen manapság valamiért ez a vonal tök összefolyik.

A mintegy 12 dalt tartalmazó cd egy új szín a magyar zenei palettán, és valami azt súgja még sokat hallunk ezekről a srácokról. A lemez megvételét mindenesetre feltétlenül ajánlom a trash-trance és indie rajongóknak.

Joss Beaumont

A MyMusic értékelése: 8/10

The Kolin: Yell into the Kazoo (Universal, 2008)

1. Intro
2. Jimmy
3. Disco Hero
4. Bronco
5. U R So
6. Fuck Me
7. B-65 (Gay Submarine)
8. Hard To Be
9. San Francisco
10. Want Your Body
11. Bitches On The Trucks
12. Gui

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. október 5.

Ennyit várni a szenvedésre? - Sylosis – Cycle Of Suffering

Sylosis – Cycle Of Suffering (2020) | Nagyon sokáig tologattam magam előtt a Sylosis ötödik lemezét, hiszen mindenképpen akartam róla írni, mert csoda, hogy elkészült, de mégis olyan hosszú és olyan tömör hallgatnivaló, hogy nagyon nehezen szántam rá magam. Összességében nem csalódás a Cycle Of Suffering, de sajnos kultstátuszba sem fogom emelni soha. Tovább

2020. szeptember 30.

The Used – Heartwork (2020)

The Used – Heartwork (2020) | Őszintén, valamikor 2012-ben, a Vulnerable környékén veszítettem el a bandát, s noha azóta is átfutottam a lemezeiken, nagyon nem tudtak elkapni. A mostanira sem mondanám, hogy visszatérés a gyökerekhez és újra tizennégynek éreztem magam, miközben azt üvöltöm, hogy „ájkémálájv”, de pár fokkal azért közelebb kerültünk az élvezhetőséghez. Tovább

2020. szeptember 26.

Ha temetsz, temess mélyre! - Make Them Suffer – How To Survive A Funeral

Make Them Suffer – How To Survive A Funeral (2020) | Nagyon nehéz helyzetben voltam, mert alapvetően bírom a bandát, viszont az előzetes dalokból nekem egyedül az Erase Me ütött csak akkorát, hogy elkezdjem várni a lemezt – plusz természetesen a lemez címe, mert az viszont telitalálat! Ebből a kétes alapszituációból pedig a végeredmény egyértelműen kibillentett, nézzük merrefelé! Tovább

2020. szeptember 12.

A vég? Dehogy! - Currents – The Way It Ends

Currents – The Way It Ends (2020) | A második (jó, legyen harmadik a házi kiadású Life – Lost-tal együtt, de mindenhol másodikat írnak) lemezével a Currents bizonyítja, amit két éve már az I Let The Devil In EP-vel eléggé határozottan megpendített: hogy nekik bizony helyük van a jövő metalcore nemzedékének térképén. Ezt pedig kőkemény riffekkel, okos dalszerkesztéssel, fejletépős üvöltésekkel és arénákért kiáltó refrénekkel teszik. Tovább

2020. szeptember 5.

A tuskóság trendi! - Emmure – Hindsight

Emmure – Hindsight (2020) | Nyolcadik alkalommal mondja meg Frankie Palmeri a frankót mindenkinek és talán senki nem lesz meglepve, amikor azt mondom, hogy markánsan azért nem változtak meg a játékszabályok az elmúlt másfél évtizedben. Szóval nyugodjon le mindenki, ismét el lesz küldve a fél világ a p***ába! Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky