3427 zenekar 12457 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Interjú

2013. október 5. | Kapusi Kitti

AB/CD: Véletlenül derült ki, hogy tudok AC/DC-t énekelni

Copyright:

A hard rock műfajban zenélő AB/CD zenekar nem csak nevében hasonlít a híres ausztrál AC/DC-hez, hanem hangzásban és külsőleg is, ugyanis a nagy előd remek dalait játsszák. A fiúk tényleg jól nyomják! Interjúnkból kiderül, nem csak mi gondoljuk így. Sikerült a sok koncertezés közepette elkapnunk frontemberüket, Kristó Lacit, aki elmondja nekünk, hogyan lett az énekese a zenekarnak, mesél a most ősszel induló 20 állomásos román turnéjukról, és megtudjuk, melyik volt eddig a legemlékezetesebb koncertjük, ahol konkrétan seprűt égettek.

Nem elég, hogy nagyon jó nevet választottatok, némi hasonlóságot vélek felfedezni külsőleg is a nagy előddel. Ennyire közel áll hozzátok az AC/DC? 
Az AC/DC nagyon közel áll hozzánk, és próbálunk a legtökéletesebb megszólalás mellett a külső megjelenésre is adni, hiszen így kerek az egész. Egy próbán derült ki véletlenszerűen, hogy tudok AC/DC-t énekelni, és onnantól csak ezt nyomjuk teljes erővel. 

Eszméletlenül jól nyomjátok, amikor élőben hallottalak titeket, valóban olyan érzésem volt, mintha egy igazi AC/DC koncerten lettem volna. Mióta zenéltek együtt? Mit lehet rólatok tudni? 
Köszönöm a megtisztelő szavakat a zenekar nevében is. A zenekar tíz éve zenél együtt kisebb tagcserékkel és sajnos egy halálesettel a háta mögött, ugyanis a gitárosunk, Hümér 2006. november 30-án végleg itt hagyott minket.
A tagok jól megértik egymást a színpadon és azon kívül is, sokat, hülyülünk, mivel össze vagyunk zárva a hosszú utak során. Viszont mindenkinek van polgári állása is a zenélés mellett, hiszen ez csak a hobbink. Minden még nekünk sem mehet!

Melyek azok az albumok, amelyekről játszotok? Van egy megszokott ritmus, felépítés, vagy improvizáltok is? 
Konkrét albumokat nem választottunk ki, természetesen nem tudunk minden nótát megszólaltatni úgy, ahogy szeretnénk, ezért megvannak azok a dalok, az a válogatás, amiket játszunk. A repertoárunkban ezek az AC/DC dalok szerepelnek: 
Jailbreak, Hells Bells, Hard As A Rock, Dirty Deeds Done Dirt Cheap, Fire Your Guns, Big Gun, Thunderstruck, Highway To Hell, Whole Lotta Rosie, Stiff Upper Lip, You Shook Me All Night Long, Back In Black, Shot Down In Flames, Moneytalks, Tnt, What Do You For Money Honey, Shoot To Thrill, Problem Child, Are You Ready, The Jack, Let There Be Rock, If You Want Blood, Beating Around The Bush, Touch Too Much, Riff Raff, Girls Got A Rhythm, Heatseeker. Rock And Roll Ain’t Noise Pollution, Sin City, For Those About To Rock, Up To My Neck In You, Shake Your Foundations, R'n'r Damnations, High Voltage, Rock And Roll Train.
AC/DC koncertvideókból táplálkozunk, valamint van egy váz és azon belül cserélgetünk nótákat, hiszen van olyan dal, amit nem lehetne kihagyni semelyik állomáson, hiába játszottuk már többször.

Hogy telt a nyaratok?
Rengeteg motoros találkozón megfordultunk ezen a nyáron is, tele voltunk bulival és kilométerrel. A nyári program már szinte kialakul január, február környékén. Nem kell tervezni, mert nagyon sok a felkérés. Szinte 6-8 buli lehetne hetente, de mivel civilben is dolgozunk, ezért ez nem valósítható meg. Viszont, aki hamarabb leköti a fellépést, az nyer, és oda megyünk. Természetesen, aki az elejétől együttműködik a zenekarral, az elsőbbséget élvez.

Áruld el, melyik volt a legkeményebb bulitok? Egy felejthetetlen élmény, amit megosztanátok az olvasókkal?
A 10 év alatt több is volt, például a Szigeten, amikor seprűt égettek meg Tescos bevásárlókocsiból kínálták a sört - és ez még csak egy buli a sok közül, hiszen mindegyik felejthetetlen. Szeretjük, amit csinálunk, és természetesen mindenhová el szeretnénk jutni. Most ősszel lesz egy 20 állomásos román turnénk, ami Erdélyig és még a havasokon túlra is nyúlik. Reméljük, minél többen megismerik a zenekart, és egyre többen leszünk a koncerteken.

Hol fogtok legközelebb fellépni?
Pénteken Debrecenben, a Roncs Bárban játszottunk, szombaton, vagyis ma este pedig Nyíregyházán, a Hell Music Pub-ban. Várunk mindenkit sok szeretettel!  

A budapestiek se csüggedjenek, hiszen október 11-én, csütörtökön a Rocktogonban adnak egy feltehetően remek koncertet a srácok!

[link] A nyíregyházi bulihoz ITT csatlakozhattok. 

Fotó: Bernáth photography

Kapusi Kitti

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. augusztus 18.

Blahalouisiana: Sok egyéb rossz már nem következhet

A kényszerpihenő után emocionálisan feltöltekezve, nagy lelkesedéssel várja nyári szezonja egyetlen fővárosi fellépését a Blahalouisiana. A pop-beat-rock talán legnépszerűbb hazai képviselőjének dalai szimfonikus hangszerelésben kerülnek a közönség elé a Heureka Pop Orchestra közreműködésével 2020. augusztus 22-én a Városmajori Szabadtéri Színpadon. Schoblocher Barbara énekes szerint a „blahalouisianás” klubkoncertes hangulat itt is meglesz – némi extrával. Tovább

2020. március 27.

Tóth Zoltán: Koncertjeink régi Republic dalokból állnak

Tóth Zoltán, kivételes tehetségű zenész, zeneszerző, gitáros, énekes, hangmérnök, a Republic egykori alapító tagja új együttessel és vadonatúj saját dalokkal jelentkezik. Tovább

2019. november 4.

A tél közeledtével nem létezik fontosabb társadalmi probléma – interjú Borovitz Tamással

Hat népszerű humorista Hajdu Steve vezetésével először áll össze, hogy rendhagyó stand up show keretében felhívja a figyelmet a hajléktalan embereket veszélyeztető téli időszakra. A jótékonysági célú stand up estet a Menhely Alapítvány és a Fedél Nélkül utcalap szervezi 2019.11.06-án 19.00 órától Budapesten az ELLÁTÓházban. A cél a szemléletformálás és adománygyűjtés a téli krízisidőszakra. A felszabadult nevetést humoristasimogató és a Malacka és a Tahó koncertje kíséri. Most Borovitz Tamással olvashattok egy interjút az esemény kapcsán. Tovább

2019. április 24.

Szalóki Ági: Néha aggódva figyelem a világ változását

Szalóki Ági énekes, dalszerző gyerekzenekara vezetőjeként 15 éve foglalkozik gyerekek zenei nevelésével. Művészetével igyekszik a hagyományos értékek és a természet tiszteletének fontosságára felhívni a figyelmet. Ágit 2019. május 11-én a Margitszigeten egy ingyenes gyerekkoncerten hallhatják az érdeklődők, ahol egy világrekord kísérletben is részt vehetnek a családok. Tovább

2019. február 5.

Honky Crew: Ezt a műfajt így lehet életben tartani

Mi lesz abból, ha egy electroswing DJ és egy vintage műfajokban jártas dobos találkozik? Jelen esetben egy electroswing szupergroup, a Honky Crew zenekar! Tamási Lacival és Ordiman-nal beszélgettünk a világ egyik legbulisabb műfajáról és megalakulásukról. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky