3423 zenekar 12355 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Interjú

2019. november 4.

A tél közeledtével nem létezik fontosabb társadalmi probléma – interjú Borovitz Tamással

Copyright:

Hat népszerű humorista Hajdu Steve vezetésével először áll össze, hogy rendhagyó stand up show keretében felhívja a figyelmet a hajléktalan embereket veszélyeztető téli időszakra. A jótékonysági célú stand up estet a Menhely Alapítvány és a Fedél Nélkül utcalap szervezi 2019.11.06-án 19.00 órától Budapesten az ELLÁTÓházban. A cél a szemléletformálás és adománygyűjtés a téli krízisidőszakra. A felszabadult nevetést humoristasimogató és a Malacka és a Tahó koncertje kíséri. Most Borovitz Tamással olvashattok egy interjút az esemény kapcsán.

Ha jól tudom, akkor új felállással érkeztek a Dumapartyra, tudnál esetleg néhány szót mondani a változásokról?
Talán az utóbbi 5-6 évben nem volt két olyan egymást követő koncertünk, amikor a zenekar pontosan ugyanolyan felállásban lépett fel. E tekintetben inkább állandóságról beszélhetünk tehát, mint változásokról. Ami viszont tény: új billentyűs érkezett a zenekarba, vele tehát mindenképp újdonság erejével hat majd a következő néhány koncert.

Szoktatok hasonló jótékonysági rendezvényeken fellépni?
Az elmúlt 23 évben sok olyan rendezvényen felléptünk, ahol számunkra fontos társadalmi, civil kezdeményezések mellett állhattunk ki. Ilyen volt a Hősök terén egy időben rendszeresen megszervezett Békejel-fesztivál nevű háborúellenes buli, emellett zenéltünk Autómentes napon és más környezetvédelem-tematikájú eseményeken is.

Miért éreztétek fontosnak, hogy  odaálljatok a Télelőtti Dumparty mellé? Mennyire fontosak nektek a társadalmi kezdeményezések, jótékonysági ügyek?
Amikor megkeresett minket a Fedél Nélkül, nem volt kérdés, hogy beállunk az esemény támogatói közé. A tél közeledtével nem létezik fontosabb társadalmi probléma, mint az otthontalan embertársaink kérdése, amit az elmúlt évtizedekben nemhogy nem tudtak rendezni a felelősök, de még rontani is tudtak a helyzetükön. A legnehezebb helyzetben élők kriminalizálása, megbélyegzése, hatósági zaklatása az utóbbi évek egyik legaljasabb intézkedése volt Magyarországon.
Mikor találkoztál először a hajléktalansággal, mit gondolsz a problémáról?
Iskolásként a 7-es buszról láttam először utcán élő embereket. Azt gondolom, hogy 2019-ben az Európai Unióban nem lenne szabad előfordulnia, hogy emberek fagynak meg az utcán. 

A téli krízisidőszakról hallotál ezt megelőzően? Ha igen, akkor esetleg ilyenkor te is jobban odafigyelsz a hajléktalanokr emberekre?  
Igyekszünk ilyenkor otthonról egy kis étellel, meleg ruhával segíteni azoknak, akiknek semmijük sincs, de közben tudjuk azt, hogy ez csak átmeneti támogatás; egyszerűen nem méltó egy társadalomhoz, hogy a hajléktalanság problémáját megoldatlanul hagyja.

Mit üzennél a rajongóitoknak, miért ne hagyják ki a Télelőtti Dumpartyt? (Gondolok itt arra, hogy egyszerre tudnak veletek találkozni, és mellette még adakozni is egy jó ügyért.)

Kevés koncertünk van mostanában, és a legutóbbi koncerten úgy tűnt, épp elég jó formában vagyunk, úgyhogy én biztos nem hagynám ki a helyükben. Ráadásul ismerjük a közönségünk beálltottságát, tudjuk, hogy ők is szívesen állnak jó ügyek mellé.

Esetleg készültek valami különlegességgel a rendezvényre ?
Erről egyelőre nem árulhatunk el részleteket.

Télelőtti Dumaparty – Stand up show az Otthontalan Emberért
2019.11.06, 19.00, ELLÁTÓház 1074 Budapest, Dob utca 19.
Belépőjegyek a tixa.hu-n vásárolhatók: ITT
Támogatói jegyek a helyszínen vásárolhatók.
Facebook esemény
Honlap

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. augusztus 18.

Blahalouisiana: Sok egyéb rossz már nem következhet

A kényszerpihenő után emocionálisan feltöltekezve, nagy lelkesedéssel várja nyári szezonja egyetlen fővárosi fellépését a Blahalouisiana. A pop-beat-rock talán legnépszerűbb hazai képviselőjének dalai szimfonikus hangszerelésben kerülnek a közönség elé a Heureka Pop Orchestra közreműködésével 2020. augusztus 22-én a Városmajori Szabadtéri Színpadon. Schoblocher Barbara énekes szerint a „blahalouisianás” klubkoncertes hangulat itt is meglesz – némi extrával. Tovább

2020. március 27.

Tóth Zoltán: Koncertjeink régi Republic dalokból állnak

Tóth Zoltán, kivételes tehetségű zenész, zeneszerző, gitáros, énekes, hangmérnök, a Republic egykori alapító tagja új együttessel és vadonatúj saját dalokkal jelentkezik. Tovább

2019. április 24.

Szalóki Ági: Néha aggódva figyelem a világ változását

Szalóki Ági énekes, dalszerző gyerekzenekara vezetőjeként 15 éve foglalkozik gyerekek zenei nevelésével. Művészetével igyekszik a hagyományos értékek és a természet tiszteletének fontosságára felhívni a figyelmet. Ágit 2019. május 11-én a Margitszigeten egy ingyenes gyerekkoncerten hallhatják az érdeklődők, ahol egy világrekord kísérletben is részt vehetnek a családok. Tovább

2019. február 5.

Honky Crew: Ezt a műfajt így lehet életben tartani

Mi lesz abból, ha egy electroswing DJ és egy vintage műfajokban jártas dobos találkozik? Jelen esetben egy electroswing szupergroup, a Honky Crew zenekar! Tamási Lacival és Ordiman-nal beszélgettünk a világ egyik legbulisabb műfajáról és megalakulásukról. Tovább

2018. május 31.

A víz mellett le tudok lazulni - Boros Csaba, a Republic basszusgitárosa

Ha nyári szabadtéri Republic koncert, akkor Barba Negra! Június 2-án fővárosi törzshelyén ad egy felejthetetlen nagykoncertet az együttes. Boros Csabát kérdeztük a most szombati eseményről és az együttes terveiről. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky