3429 zenekar 12496 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Interjú

2017. március 2.

United Experience: Nincs idő lamentálni a múlton

Copyright:

Óriási bejelentésre szánta el magán nemrégiben a United. 17 év, és megannyi sláger után az együttes és Pély Barna útjai elváltak. A United alapító tagok Mits Gergő és Romhányi Áron töretlenül tovább viszik a csapatott egy új, izgalmas úton elindulva. Őket kérdeztük a United Experience terveiről.

Milyen érzés számotokra 17 év után új felállásban, új néven (United Experience) folytatni a zenekart?
Romhányi Áron: Egyelőre friss, hiszen egy új dolog hajnalán általában nincs idő lamentálni a múlton. Minden figyelmünket az új projekt köti le. Természetesen előbb-utóbb biztosan beüt a nosztalgia, mindannyiunknak emlékezetes volt ez a 17 év, de itt volt az ideje egy átalakulásnak.

Magyarország legismertebb énekeseivel fogtok a jövőben koncertezni. Pontosak kik ők?
Mits Gergő: A korábbi években is jelentős számban játszottunk élő nagy koncerteket, vendégénekesekkel, akik ezután is örömmel vállaták, vállalják a United dalok előadását.  Korábban és a jövőben is vendégünk lesz többek között Tóth Vera, Mihályi Réka, Király Viktor, Radics Gigi… a teljesség igénye nélkül.

Változhat még az énekesek köre a későbbiekben?
Romhányi Áron: Természetesen nyitottak vagyunk minden újra, főként mert minket is érdekel, hogy ennyire különböző, de általában véve nagyon tehetséges előadókkal való együttmúködésnek milyen eredményei születnek.

Honnan jött ez a rendhagyó ötlet a folytatásra, és miért pont velük szeretnétek tovább dolgozni?
Romáhnyi Áron: Szerencsések vagyunk, hogy generációnk popelőadóinak egyik legtöbb, a mai napig széles körben ismert és játszott dalát tudhatjuk magunkénak. A “Keserű méz”, a “Nincs ősz, nincs tél” a “Hajnalban még a Nap is más”, a “Végső vallomás” vagy a “Hófehér Jaguár” című dalok szinte önmagukban is erős márkanevek, és nagyon szeretjük játszani őket. Az említett előadókkal, és még sok más kollégával már rengeteget dolghoztunk együtt, többek között United dalok feldolgozásain. Innen az ötlet: miért ne lehetne ezekből teljes koncert?

A szó hagyományos értelmében nem lett utódja Barnának. Valami újat akartatok a színpadra vinni?
Rományi Áron: Szándékosan nem keresünk utódot Barnának egyelőre – persze semmitől nem zárkózunk el. De jelenleg úgy érezzük, hogy a zenekar két legnagyobb erősségére szeretnénk koncentrálni: a dalokra, és a koncerteken való zenélésre.

Pély Barna kiválása már régóta tudott dolog volt magatok között? Hogyan válltatok el?
Rományi Áron: Több, mint egy éve beszélgetünk Barnával erről, nem volt könnyű döntés, de mindannyian változunk. Ez természetes folyamat, melyet az ember vagy tagad, vagy segít – mi a második csoportba tartozunk.
Mits Gergő: Fontos, hogy a barátság is megmaradt, és a Kodolányi János Főiskola Előadóművész szakán a szakmai munkakapcsolatunk is töretlen. Mindenki folytatja az útját, önmegvalósít. A kapcsolatunkat nem befolyásolja az új helyzet.

Milyen jövőbeli terveitek vannak az új felállásban?
Mits Gergő: Ez az év két fő eseményről fog szólni, egyrész az Alba Regia Jazz Fesztiválon egy monumentális nagy show keretein belül mutatjuk meg a zenekart, majd decemberne egy exkluzív helyen nagykoncertet adunk azokkal a művészekkel, akik felléptek velünk. Mindeközben a koncert idény május 1-ével indul, mindenki kísérje figyelemmel a honalpunkat és a facebook oldalunkat is. Eképzelhető, hogy 2018 ban lesz saját énekes is.

Terveztek új nagylemezt is a United Experience-vel? Ha igen, lehet már tudni valamit a koncepciójáról?
Rományi Áron: A koncertek mintájára az ismert dalaink újragondolása az alapötlet, a lemez címötlete a “Lehetőségek”, mely megmutatja, hogyan hangzott volna egy-egy ismert dalunk a United különdböző, képzeletbeli felállásaival. Ezen kívül mindenképpen szeretnénk új dalt is felvenni a lemezre.

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2018. január 18.

Molow: Csinálom, ami jólesik

Molow, a francia származású előadóművész több, mint egy átlagos zenész. Molow egy komplett zenekar egy személyben. Gyerekkora óta folyamatosan váltogatja hangszereit, hol gitáron, hol egy lábason veri az ütemet. Van, hogy gyermek darabokhoz szerez zenét, és olyan is, hogy jazz-metal zenekarával turnézik Európa szerte. Molow most Budapestre látogatott, hogy néhány koncert erejéig a magyar közönséget is elszórakoztassa interaktív showjával. Tovább

2017. december 4.

Temesi Berci: új szólóalbum pályatársakkal, és ikonokkal

Harminchat zenészbarát közreműködik Temesi Berci november végén debütált harmadik szólóalbumán. A dalok elkészüléséről így beszél a népszerű basszusgitáros, zenei rendező producer: Tovább

2017. november 8.

Horváth Boldi: Az emberek borzalmas minőséget kapnak kb. a rendszerváltás óta a popzenében

A Kelemen Kabátban szombaton az Akvárium Klubban koncertezik, tőlük még nem látott látványvilággal, ismert vendégekkel. A zenekar frontemberével. Horváth Boldival a koncertről, kabátról, a nem csajozós zenészekről és a zeneiparról beszélgettünk. Tovább

2017. április 4.

Würffel: Az észt rádiók sokkal nyitottabbak

2017. április 8-án a Cseh Tamás Programnak köszönhetően egy különleges vendég is fellép a The Biebers lemezbemutató koncertjén az Akváruim Klub Nagyhalljában. A Würffel  elektro-pop trió az egyik legizgalmasabb fiatal észt zenekar, első alkalommal ad koncertet Magyarországon. A zenekar énekesnőjével, Rosanna Lints-szel beszélgettünk. Tovább

2016. november 10.

Értetlenül, egyben mosolyogva – Németh Róbert szólólemezt készített

Viszonylag ritka a popzene történetében, hogy egy zenekar ritmusszekciójának addig önálló dalszerzőként nem túl produktív basszusgitárosa szólólemezzel rukkoljon elő. Most viszont szerencsére történt egy ilyen eset hazánkban: a 2015-ben feloszlott HS7 basszusgitárosa, Németh Róbert – miközben 2013 óta a Pegazusok Nem Léteznek aktív tagja – még magát is meglepve idén tavasszal elkezdett dalokat írni, amik annyira jók lettek, hogy stúdiófelvételt és nagylemezt érdemeltek. Az október 17-én érkezett, Nincsen mozgás az eseményhorizonton című bemutatkozó albumot a Gold Record kiadó jelenteti meg. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky