3427 zenekar 12457 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Interjú

2013. szeptember 27. | Kapusi Kitti

MEN in the Box: Szervezkedtünk, agyaltunk

Copyright:

Az alábbi rövid interjúban egy olyan zenekart ismerhettek meg, akik a grunge stílus hívei. Azt hiszem, az Alice in Chains nevének megemlítésével senkinek sem mondok újat: az alternatív rock-robbanásnak is nevezett grunge kialakulásához többek között ők is hozzájárultak annak idején. A grunge a ’90-es évek egyik közkedvelt zenei műfaja volt,, szerencsére napjainkban sem kell nélkülöznünk. Ugyanis kis hazánkban is akadnak grunge-őrült rajongók, zenészek. Kovács Tamás, a MEN in the Box Alice in Chains-tributezenekar énekese mesél nekünk a banda életéről, tagjairól és hogy hogyan jött az ötlet, hogy zenekart alapítsanak.

Legutóbb a Dürerben voltam egy koncerteteken, nagyon jól éreztem magam. Átjött, aminek át kellett jönnie. Mióta zenéltek együtt?
- A banda ötlete 2010 nyarán, egy záhonyi illetőségű fesztiválon, az akkor még létező Hopika zenekar próbatermében szikraként pattant ki az agyunkból – Vilkónak (Takács Vilmos - Hollywood Rose) és nekem. Az akkor még csak aprócska tűz megmaradt, és arra várt, hogy igazán életre keltsük. Erre 2010 őszéig kellett várni, amikor is elhatároztuk, hogy a legendás MTV Unplugged koncertet megpróbáljuk idevarázsolni Magyarországra. Szervezkedtünk, agyaltunk sokat és összehoztunk egy-két próbát is az akkor még HR és Hopika tagokból álló társasággal.
 

Magának a grunge műfajnak is a hívei vagytok?
- Már a kérdés is sértő! Természetesen mindenki ismeri, érzi ezt a zenei stílust. Ebben nőttünk fel – ez fogott meg igazán… tudod ez egy olyan műfaj, amit vagy szeretsz és átérzel, vagy nem szereted és nem érted, benne kell lenni – együtt kell létezni vele.
 
Mit kell tudni a tagokról? Barátok voltatok előtte, vagy ismeretlenül álltatok össze?
- Szerintem Magyarországon az underground zenészek 70-80%-a legalább látásból ismeri egymást. Az alakulást nagyban megkönnyítette a Hollywood Rose-zal való találkozás, pacsizás, italozás, próbahelyi ökörködés – hisz a kezdetekkor csak tőlük és tőlünk voltak tagok. Aztán az első közös buli után híre ment a dolognak, pláne, hogy már a legelső is teltházas megmozdulás volt. A zenész-ismerősök közül páran felkerestek minket, vagy épp mi kerestük meg őket, hogy valamilyen módon vegyenek részt, az akkor még név nélküli produkcióban. Kicsit csodálkoztunk is, hogy ennyi ember ismeri, szereti ezt a bandát és az érát, melyben éltek és alkottak (pontosítanék: alkotnak a mai napig, bár új énekesük van.)
 
A MEN in the Box – mert közben nevünk is lett az egyik legmeghatározóbb Alice in Chains opus pici elferdítésével – törzstagjai:
 
Kovács Tamás (ex-Hopika) – ének
Németh Szabolcs (ex-Hopika) - gitár
Takács ’Vilkó’ Vilmos (Hollywood Rose) - gitár, vokál, ének
Lukács ’Luki’ Zsolt  (Hollywood Rose) - basszusgitár
Bánfalvi Sanyi (Ákos, Magma Rise, Necksprain) – dobok
 
Állandó vendég:
Szekeres Andris (Junkies, Stereomilk) - ének
 
A koncerteken közreműködő további zenészek:
Csányi Szabi (Black-Out, Kényes Foltok) - gitár, vokál
Csordás Robi (Synchronring) – ének
Kowalsky (Kowalsky meg a Vega, Black-Out) – ének
Csányi Zoli (Black-Out, Roy & Ádám trió) - dobok
Sznák ’Zaba’ Zoltán (Hollywood Rose) - dobok
Kloó ’Keco’ Dániel  (Hollywood Rose) - ütős hangszerek
Nagy Dávid (Kényes Foltok) - gitár, ének
Kálló Petya (Kényes Foltok) - gitár, basszusgitár
Kovács Zolika (Depresszió) – basszusgitár
Szentpéteri „A legenda” Zsolt – gitár
 
Mennyire része a zene az életeteknek?
- Rossz embert kérdeztél most személyemben, mert én tényleg meghalok, ha nincs velem, mellettem, bennem valami zene! Pont ezért is vagyok egy amatőr musicaltársulatban, ezért csinálunk Szabival akusztikus fellépéseket (Németh-Kovács Akusztik), ezért csináltam az eddigi és a jövőbeni zenekarokat, és ezért megyek el minden ismerős koncertjére „vendég-énekelni”. Mert nem bírom enélkül... de sokkal jobb helyzetben a többiek sincsenek, hisz mindenki visz más projektet is a sajátján kívül. Szerintem 100%-ig igaz az az állítás, hogy zene nélkül nincs élet!
 
Hol fogtok legközelebb fellepni?
- A fellépések témája mindig bajos kicsit, mert folyamatosan hívják a bandát – viszont mivel több zenekar tagjaiból verbuválódtunk, nagyon nehéz egy-egy koncertet megvalósítani. Szerintem nem sok olyan zenekar van, amelyiknek több fellépése volt, mint próbája. isszatérve a kérdésedre, Budapesten fogunk játszani a Barba Negrában szeptember 28-án! Nagyon készülünk rá és szuper lesz, várunk mindenkit sok szeretettel.
 
Köszönjük a lehetőséget! Üdvözlet és hála a közönségnek!
 
Ne feledjétek tehát, hogy a MEN in the Boxot MA ESTE elcsíphetitek a Barba Negrában egy jó buli erejéig! Az eseményhez ITT lehet csatlakozni.
 
Kapusi Kitti
 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. augusztus 18.

Blahalouisiana: Sok egyéb rossz már nem következhet

A kényszerpihenő után emocionálisan feltöltekezve, nagy lelkesedéssel várja nyári szezonja egyetlen fővárosi fellépését a Blahalouisiana. A pop-beat-rock talán legnépszerűbb hazai képviselőjének dalai szimfonikus hangszerelésben kerülnek a közönség elé a Heureka Pop Orchestra közreműködésével 2020. augusztus 22-én a Városmajori Szabadtéri Színpadon. Schoblocher Barbara énekes szerint a „blahalouisianás” klubkoncertes hangulat itt is meglesz – némi extrával. Tovább

2020. március 27.

Tóth Zoltán: Koncertjeink régi Republic dalokból állnak

Tóth Zoltán, kivételes tehetségű zenész, zeneszerző, gitáros, énekes, hangmérnök, a Republic egykori alapító tagja új együttessel és vadonatúj saját dalokkal jelentkezik. Tovább

2019. november 4.

A tél közeledtével nem létezik fontosabb társadalmi probléma – interjú Borovitz Tamással

Hat népszerű humorista Hajdu Steve vezetésével először áll össze, hogy rendhagyó stand up show keretében felhívja a figyelmet a hajléktalan embereket veszélyeztető téli időszakra. A jótékonysági célú stand up estet a Menhely Alapítvány és a Fedél Nélkül utcalap szervezi 2019.11.06-án 19.00 órától Budapesten az ELLÁTÓházban. A cél a szemléletformálás és adománygyűjtés a téli krízisidőszakra. A felszabadult nevetést humoristasimogató és a Malacka és a Tahó koncertje kíséri. Most Borovitz Tamással olvashattok egy interjút az esemény kapcsán. Tovább

2019. április 24.

Szalóki Ági: Néha aggódva figyelem a világ változását

Szalóki Ági énekes, dalszerző gyerekzenekara vezetőjeként 15 éve foglalkozik gyerekek zenei nevelésével. Művészetével igyekszik a hagyományos értékek és a természet tiszteletének fontosságára felhívni a figyelmet. Ágit 2019. május 11-én a Margitszigeten egy ingyenes gyerekkoncerten hallhatják az érdeklődők, ahol egy világrekord kísérletben is részt vehetnek a családok. Tovább

2019. február 5.

Honky Crew: Ezt a műfajt így lehet életben tartani

Mi lesz abból, ha egy electroswing DJ és egy vintage műfajokban jártas dobos találkozik? Jelen esetben egy electroswing szupergroup, a Honky Crew zenekar! Tamási Lacival és Ordiman-nal beszélgettünk a világ egyik legbulisabb műfajáról és megalakulásukról. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky