3423 zenekar 12355 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Interjú

2013. március 25. | Szandi

Summertime: A hangulatból kiindulva eljutottunk a napsütéses nyárig

Copyright:

A Take A Break név nem volt valami megnyerő, ezért Mészáros-Kárpáti Marcell (ének, ritmusgitár), Hutera Lajos (szólógitár, vokál), Menyhárt Tamás (basszusgitár, vokál) és Mario Gonzalez (dob)2009-ben megalakították a Summertime zenekart, mely a jövőbeli számok hangulatának irányadó vonalát hivatott tükrözni. Mardellal, Norbival, Hajzival és Neczel vagyis a Summertime zenekarral beszélgettünk, ahol a rengeteg érdekesség mellett szóba került legfrissebb videoklipjük is.

Miért pont ebben a zenei stílusban nyomultok, és miért lett Summertime a zenekar neve?
- Akkoriban ez a műfaj állt hozzánk legközelebb, leginkább a jó hangulata miatt. Ezt a zenét talán mindenki könnyen be tudja fogadni, még a más stílust kedvelők is. A hangulatból kiindulva eljutottunk a napsütéses nyárig, ami minden fiatalnak a szünetet és laza szórakozást jelenti, így lettünk Summertime.

Kik a célközönségetek?
- Ez a stílus leginkább a fiatalok számára készül, ennek ellenére volt már rá példa, hogy egy fesztiválon 6 éves lányok ugráltak az első sorok közt, de jött már oda hozzánk 50-en felül is valaki mint új rajongó.

Milyen tapasztalatokat szereztetek az első, ahogy említetted szegedi koncerteteken? Ez olyan dolog, amit egy zenekar sosem felejt el.
- Igen, felejthetetlen alkalom volt. Már önmagában az odajutás izgalmas volt. Egy ismerős zenekarral utaztunk le nyolcan, és rengeteg vicces élményben volt részünk. A buli és a közönség nagyon jó volt. Úgy láttuk, van értelme a további munkának, bár még nem tudtuk, milyen nehéz is lesz ez a mai zenei életben.

Esetleg klip ügyileg hogy álltok? Esedékes mostanában egy premier?
- Tökéletes az időzítésed! A napokban jelent meg egy új klipünk. Csináltunk egy Flo Rida – Whistle feldolgozás számot, és ehhez gyorsan akartunk készíteni egy HD videót is. A klip egyszerű, de szórakoztató, lényege az önfeledt szórakozás (nevet). 

Mostanában hol láthatunk titeket koncertezni?
- Nemsokára lesz egy koncertünk a Dürer Kertben az Alvin és a Mókusok zenekarral. Utána vidéki bulik jönnek Sopronban, Kecskeméten, Dunaújvárosban, és áprilisban lesz egy bécsi fellépésünk is!

Szerepeltetek a Nagy Bandaháborúban is, meséljetek erről!
- Szerintem jó esélyekkel indultunk, mert sok időt és energiát fektettünk a klipünkbe, és ez sok esetben megtérül. Ez volt az első ilyen alkalom, nagyon élveztük, és izgultunk is persze. Beszéltünk róla, hogyha nyerünk, akkor zenekaros felszerelések bővítésébe, fejlesztésébe fektetjük az összeget. A verseny szervezőitől a háttérben azért kaptunk visszajelzéseket, ezek alapján valahol az élmezőnyben végeztünk, bár sajnos nem nyertük meg a fődíjat. Enyhítette a szomorúságunkat, hogy az utolsó adásban az egyik zsűritag külön kiemelte a zenénket, miszerint a nevezők közül véleménye szerint a miénk a legeladhatóbb.

Van olyan hazai zenekar, akikkel szívesen koncerteznétek, vagy egy duett erejéig összeállnátok velük?
- Persze. Tetszik nekünk a skatepunk-hiphop duók ötlete, így szívesen kiadnánk egy ilyen számot valamelyik híresebb hazai előadóval. Vannak kedvenc hazai zenekaraink, mint például a Supernem, Fish!, Alvin, Kozmosz. Velük mindenképp szívesen koncerteznénk. Közülük, ahogy említettem Alvinékkal hamarosan jön a Düreres fellépés, és a Kozmosszal jelenleg egyeztetünk egy nyári buli, esetleg fesztivál ügyében.

Mit szeretnétek elérni a zenekarral a későbbiekben?
- Természetesen komolyan gondoljuk. A fő cél talán külföld, itthon most más műfaj az eladhatóbb, de külföldön vannak még a stílushoz hű országok. Egyéb cél a sok-sok videoklip és sok új szám, valamint, hogy el tudjuk juttatni a zenéinket mindenkihez, akinek pár jó napot szerezhetünk a vidám hangulattal.

A végére valami frappáns üzenet a MyMusic olvasóinak?
- Tudjuk, hogy manapság az élet minden területén nehéz eligazodni, de ha jobb a kedve az embernek, mindent könnyebb átvészelni. Így ha bárkinek egy kis laza, szórakoztató pihenésre lenne szüksége, hangolódjon ránk. Summertime, buli, pia, rock’n’roll!

Szandi
 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. augusztus 18.

Blahalouisiana: Sok egyéb rossz már nem következhet

A kényszerpihenő után emocionálisan feltöltekezve, nagy lelkesedéssel várja nyári szezonja egyetlen fővárosi fellépését a Blahalouisiana. A pop-beat-rock talán legnépszerűbb hazai képviselőjének dalai szimfonikus hangszerelésben kerülnek a közönség elé a Heureka Pop Orchestra közreműködésével 2020. augusztus 22-én a Városmajori Szabadtéri Színpadon. Schoblocher Barbara énekes szerint a „blahalouisianás” klubkoncertes hangulat itt is meglesz – némi extrával. Tovább

2020. március 27.

Tóth Zoltán: Koncertjeink régi Republic dalokból állnak

Tóth Zoltán, kivételes tehetségű zenész, zeneszerző, gitáros, énekes, hangmérnök, a Republic egykori alapító tagja új együttessel és vadonatúj saját dalokkal jelentkezik. Tovább

2019. november 4.

A tél közeledtével nem létezik fontosabb társadalmi probléma – interjú Borovitz Tamással

Hat népszerű humorista Hajdu Steve vezetésével először áll össze, hogy rendhagyó stand up show keretében felhívja a figyelmet a hajléktalan embereket veszélyeztető téli időszakra. A jótékonysági célú stand up estet a Menhely Alapítvány és a Fedél Nélkül utcalap szervezi 2019.11.06-án 19.00 órától Budapesten az ELLÁTÓházban. A cél a szemléletformálás és adománygyűjtés a téli krízisidőszakra. A felszabadult nevetést humoristasimogató és a Malacka és a Tahó koncertje kíséri. Most Borovitz Tamással olvashattok egy interjút az esemény kapcsán. Tovább

2019. április 24.

Szalóki Ági: Néha aggódva figyelem a világ változását

Szalóki Ági énekes, dalszerző gyerekzenekara vezetőjeként 15 éve foglalkozik gyerekek zenei nevelésével. Művészetével igyekszik a hagyományos értékek és a természet tiszteletének fontosságára felhívni a figyelmet. Ágit 2019. május 11-én a Margitszigeten egy ingyenes gyerekkoncerten hallhatják az érdeklődők, ahol egy világrekord kísérletben is részt vehetnek a családok. Tovább

2019. február 5.

Honky Crew: Ezt a műfajt így lehet életben tartani

Mi lesz abból, ha egy electroswing DJ és egy vintage műfajokban jártas dobos találkozik? Jelen esetben egy electroswing szupergroup, a Honky Crew zenekar! Tamási Lacival és Ordiman-nal beszélgettünk a világ egyik legbulisabb műfajáról és megalakulásukról. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky