3423 zenekar 12355 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Interjú

2013. február 18. | Szandi, Bertoni

Ivan & The Parazol: Mintha sok emberrel szexelnél sok ember előtt

Copyright:

Az igen különc és egyre népszerűbb Ivan & The Parazol nemrég készítette el első stúdióalbumát, folyamatosan koncerteznek, nagyon elszántak, valamint hamarosan egy ingyenes meglepetés bulival örvendeztetik meg a rajongóikat. De vajon, hogy bírják ezt a hatalmas pörgést? Az interjúban meséltek erről is, illetve legnagyobb koncertélményükről, és hogy kik a legnagyobb példaképeik.

Októberben jelent meg debütáló albumotok. Milyen koncepció alapján dolgoztatok? Olyan lemezt készítettetek, amilyet eredetileg szerettetek volna, elégedettek vagytok az eredménnyel?
-Vitáris Iván (ének): A „Mama don't you recognize Ivan &The Parazol?” pontosan egy olyan első album, amilyet mi elképzeltünk magunknak. Nyers rock n roll lüktetés és az élő koncertjeink hihetetlen energiája. Persze voltak buktatói, de végeredményben elégedettek vagyunk a dologgal!
 
Hogy zajlott a stúdiómunka, menyi idő kellett, hogy elkészüljenek a dalok és azokat a megfelelő módon felvegyétek?  
-Simon Bálint (dob): Szerencsére nagyon jól felkészülten érkeztünk a stúdióba, előtte hónapokon keresztül gyakoroltuk, finomítottuk a dalokat. A sok gyakorlás főleg azért volt fontos, hogy rögzüljenek a tempók, hiszen az egész lemezt metronóm nélkül vettük föl, ezzel is tisztelegve a ’60as évek előtt, ahol ez volt a bevett szokás.
 
Van kedvencetek a lemezről? Ha igen, miért?
-SB: Nekem a Sellin' My Soul áll nagyon közel a szívemhez, olyannyira, hogy azt a dalt napi szinten szoktam hallgatni az iPodomon.
-VI: Az Instant Reaction vokálos refrénje mindig nagy élvezettel jár, de én például a There's a lady-t is nagyon szeretem, igazi kuriózum az a dal.

Hogy született az-az ötlet, hogy a számokat az ’50-es, ’60-as, ’70-es évek zenei világának és a kortárs irányzatoknak az ötvözésével készítsetek el?
-Ez nem egy olyan dolog, amit így kitaláltunk magunknak, hanem ez jött. Ez az, ami ebből az öt emberből jön, kémia.
 
Kik a példaképeitek?
-V.I: Ian Gillan, Joe Cocker, Robert Plant, Paul Rodgers.
-SB: Ringo, Bonzo, Keith Moon, Ian Paice, Patrick Keeler (Raconteurs)
 
Dalszövegeitek többnyire angol nyelvűek. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) rendelkezése szerint, „Magyarnak számít az a mű, amely eredetileg teljes egészében magyar nyelven készült.” Mi a véleményetek erről?
-V.I.: Nem értem miért kell a törvénykezésnek a művészet szabadságába beleszólnia. Sokan nyilatkoztak arról, miért alkalmasabb az angol nyelv a rock zenére, én ezt most nem akarom taglalni, a lényeg annyi, ha az ihlet bennem nem a saját nyelvemen szólal meg, vagy egyszerűen egy dalnak jobban áll az angol, miért ne írhatnám meg angolul? Miért vagyok akkor én külföldi előadó? Elvégre egy festőnek sem mondják meg, hogy ne használja a sárgát, mert az nincs benne a magyar zászló színeiben!
-SB: Kib**ás a zenekarokkal és az országgal is. Megakadályozzák a minőségi magyar szellemi termékek exportálhatóságát.  
 
A zenekar nemrég három éves lett, amit meg is ünnepeltetek egy exkluzív koncerttel az A38 Hajón. A közeljövőben készültök még valamilyen meglepetéssel, valamilyen különleges eseménnyel?
-SB: Nagyon-nagyon jól sikerült az A38-as koncertünk, ezúton is köszönjük a csodálatos rajongóinknak. Egész estés bulival készülünk február 28-án az Ötkertben, ahol egy ingyenes koncerttel ajándékozzuk meg a szeretőinket.
 
Van kedvenc sztoritok valamelyik koncertről? Mi volt a legnagyobb élmény?

-SB: Például a lemezbemutatónk felejthetetlen volt. Felmentünk a színpadra, és telt ház várt minket. Olyan energiaáramlás volt zenekar és közönsége között, ami egyszerűen leírhatatlan élmény. Mintha sok emberrel szexelnél sok ember előtt. Hihetetlen érzés.
 
Legutóbbi sikerklipetek a Take My Hand című dalból készült. Lehet már tudni, hogy melyik számból lesz a következő kisfilm és hogy milyen lesz?
-SB: Vannak már ötleteink, és vannak konkrét elképzelések is, egyelőre ami biztos, az az, hogy áprilisban lesz új anyag a zenekartól.
 
Koncertek, próbák, stúdiózás stb. A rengeteg elfoglaltság mellett mennyi időtok jut lazítani és a szeretteitekkel lenni, mi az, ami egy hosszú, fárasztó nap után a legjobban esik?
-V.I.: Az a jó, hogy mi a próbákon a barátainkkal, a „családunkkal vagyunk", mivel egymással nagyon jó és közeli kapcsolatban állunk! De egy fárasztó nap után jó csak úgy lazsálni, meginni egy kávét, olvasgatni valami letűnt rocklegenda könyvét, vagy csak hemperegni az ágyban.
 
Fiatal zenekarként mit ajánlanátok azoknak a kollégáitoknak, akik érvényesülni akarnak a hazai zenei világban?

-V.I.: Legyenek kitartóak, és higgyenek abban, amit csinálnak. És még egy dolog, amit sok zenekarnál tapasztalok: igenis legyenek büszkék arra, amit csináltak.  
 
Mik a terveitek a jövőre nézve? Mi az, amit mindenképp el akartok érni?

-SB: Szeretnénk meghódítani a világot. És ez nem ilyen üres frázis. Tényleg.

Szandi; Bertoni

 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. augusztus 18.

Blahalouisiana: Sok egyéb rossz már nem következhet

A kényszerpihenő után emocionálisan feltöltekezve, nagy lelkesedéssel várja nyári szezonja egyetlen fővárosi fellépését a Blahalouisiana. A pop-beat-rock talán legnépszerűbb hazai képviselőjének dalai szimfonikus hangszerelésben kerülnek a közönség elé a Heureka Pop Orchestra közreműködésével 2020. augusztus 22-én a Városmajori Szabadtéri Színpadon. Schoblocher Barbara énekes szerint a „blahalouisianás” klubkoncertes hangulat itt is meglesz – némi extrával. Tovább

2020. március 27.

Tóth Zoltán: Koncertjeink régi Republic dalokból állnak

Tóth Zoltán, kivételes tehetségű zenész, zeneszerző, gitáros, énekes, hangmérnök, a Republic egykori alapító tagja új együttessel és vadonatúj saját dalokkal jelentkezik. Tovább

2019. november 4.

A tél közeledtével nem létezik fontosabb társadalmi probléma – interjú Borovitz Tamással

Hat népszerű humorista Hajdu Steve vezetésével először áll össze, hogy rendhagyó stand up show keretében felhívja a figyelmet a hajléktalan embereket veszélyeztető téli időszakra. A jótékonysági célú stand up estet a Menhely Alapítvány és a Fedél Nélkül utcalap szervezi 2019.11.06-án 19.00 órától Budapesten az ELLÁTÓházban. A cél a szemléletformálás és adománygyűjtés a téli krízisidőszakra. A felszabadult nevetést humoristasimogató és a Malacka és a Tahó koncertje kíséri. Most Borovitz Tamással olvashattok egy interjút az esemény kapcsán. Tovább

2019. április 24.

Szalóki Ági: Néha aggódva figyelem a világ változását

Szalóki Ági énekes, dalszerző gyerekzenekara vezetőjeként 15 éve foglalkozik gyerekek zenei nevelésével. Művészetével igyekszik a hagyományos értékek és a természet tiszteletének fontosságára felhívni a figyelmet. Ágit 2019. május 11-én a Margitszigeten egy ingyenes gyerekkoncerten hallhatják az érdeklődők, ahol egy világrekord kísérletben is részt vehetnek a családok. Tovább

2019. február 5.

Honky Crew: Ezt a műfajt így lehet életben tartani

Mi lesz abból, ha egy electroswing DJ és egy vintage műfajokban jártas dobos találkozik? Jelen esetben egy electroswing szupergroup, a Honky Crew zenekar! Tamási Lacival és Ordiman-nal beszélgettünk a világ egyik legbulisabb műfajáról és megalakulásukról. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky