3428 zenekar 12456 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Lemezkritika

2012. szeptember 19. | Jam

Felemás Ramones feldolgozás a Zoralltól 

Copyright:

Zorall: Ramonia (2012) | Hatodik albumukat hozták ki Hangyáék, amin csak és kizárólag Ramones átdolgozások kaptak helyet. Tegye fel a kezét, aki szereti a Ramonest? Köszönöm, elég! Én is. Viszont azt mindjárt az elején le kell szögeznem, hogy nem ekkora dózisban. Pár dalt nagyon szívesen elhallgatok, de 31-et zsinórban? 30 Seconds to Mars-ból nem hallgatok ennyit egyszerre, pedig ők a kedvenc zenekarom. No mindegy, én azért végig küzdöttem ezt az egy órát, hogy valami mondani tudjak. 

Első körben annyit, hogy nagyon felemás lett a lemez. Értem én, hogy ezt az egy lemezt arra tették fel, hogy csak Ramones, és akkor mindent felpakolnak rá, ami csak mozdítható. De az van, hogy ezzel a népszerű közhellyel tudjak élni, hogy a kevesebb néha több. Ugyanis a lemez fele zseniális, a másik meg unalmas. Ez meg azért baj, mert így lesz egy jó lemezből egy gyenge közepes. Persze értem én, hogy ez nem fogja megtizedelni a srácok fellépését, meg hogy a büdzséből bőven kitelik, hogy kísérletezgessenek, de én sokkal szívesebben hallgattam volna egy fele ilyen hosszú, kétszer ilyen jó lemezt. Ennyi.
 
Persze a dalok átlaghossza 2 perc körül mozog, tehát azért nem kell egy 3 órás rockoperát végigülni, de ez meg azért baj, mert így mondjuk már egy 3 és fél perces Poison Heart (mármint itt Mérges szív) unalmassá válik a második perc után. Szóval szerkesztés ügyileg nem találták meg az egyensúlyt a srácok. Pedig hát zeneileg rendben van a cucc, mert a 3-4 hangos Ramones témákat kiválóan játsszák, meg a négynegyedes dob is kattog becsülettel, de ennyi. Hol vannak már azok a szép idők, mikor az ACDC Thunderstruck-ja megszólalt és kórusban szólt rá a "Táncolj!" varázsszó? Elmúltak, kérem szépen! Tudom, hogy ez most nagyon nem erről szól, de nekem az volt a ZORALL. Ez most nem az.
 
Mindenesetre azért Szaszát meg kell dicsérni, mert a szövegek mondjuk jók lettek (Bár lehet, hogy ebben a Barbaró Ati keze is benne van). Találóak, okosak és jegyezhetőek. Ha a Pogo-hoz nem nézzük azt az agyament, semmire nem jó klipet, akkor egészen jó az a dal. Ugyanúgy, ahogy jó a régebbről importált "Déli partok", meg jó a lemezindító "Mindenki táncol" (először erre azt hittem, hogy Ákos szövegét veszik kölcsön, de sajnos nem). Meg a "Pókember", na az eléggé beteg lett. Viszont volt egy dal (amit már csak azért sem találtam meg...), ami keményen politikai töltetű volt. Na, az nem jött át, mivel megint csak ott tartunk, hogy kilóg a Zorall "karakteréből". Értem én, hogy Ramones... De nem fogadom el. 
 
Szóval összességében egy iszonyatosan hosszú, félig élvezhető dolgot hoztak össze Szaszáék. Én már nagyon régóta várom azt az albumot, ami visszahozza az első két Zorall lemez hangulatát és minőségét, de sajnos ez csak nem akar összejönni. Ez meg azért baj (így még a végére), mert lassan megunom a várakozást és teljesen kiábrándulok belőlük. De sebaj, majd a sok "ösztönrocker" tombol helyettem is a koncerteken.
 
A MyMusic értékelése: 10/5,5
 
Zorall: Ramonia (2012)
 
Tracklist:
1. Mindenki táncol
2. Pogó
3. Rock and roll doktor
4. Déli partok
5. Mérges szív
6. Pszihóterápia
7. Úgy akarok élni
8. Rock and roll rádió/Hullámsáv
9. Vidámpark
10. Elnök úr
11. Csirkegyár
12. Csilla is punkrocker
13. Csak egy van
14. Pókember
15. Bitang a bál
16. Sose bízzál junkiekban
17. Kedvencek temetője
18. Utálom ezt is
19. Gyilkos szenvedély
20. Kinyírod a lányt
21. Lobogjon még
22. Valaki valamit kevert a piámba
23. Boldog születésnapot
24. Elhiszem, ez csoda volt
25. Kommandó
26. Bővér nővér
27. Kommunikáció
28. Azt gondoltam én is
29. Ramóna
30. Milyen szép a világ
31. Szép karácsonyt
 
Jam
 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. július 23.

Erős kezdés után... | All Time Low - Wake Up, Sunshine

All Time Low - Wake Up, Sunshine (2020) | Ha van a poppunknak ma vezető csapata a világon, akkor az All Time Low simán pályázhat a trónra, hiszen a Blink már nem az igazi, a 5 Seconds of Summer inkább pop, a Neck Deep inkább punk és nem is annyira élem, a Fall Out Boy-t pedig hagyjuk is inkább... Szóval az ATL simán behúzza ezt a megtiszteltetést, a Wake Up, Sunshine-nal pedig bizonyítják, hogy megérdemelten aggatok rájuk ilyen címkéket! Tovább

2020. július 15.

A nyár íze! | New Found Glory - Forever + Ever x Infinity

New Found Glory - Forever + Ever x Infinity (2020) | Nem tétlenkednek a floridai punkok, hiszen a tavalyi feldolgozáslemez után máris itt a soron következő, teljes értékű NFG korong. Úgyhogy itt az ideje, hogy előkapjuk a képzeletbeli szörfdeszkát, shortra vetkőzzünk és nekiszaladjunk az óceánnak, arccal a legnagyobb hullám felé. Tovább

2020. július 10.

A nyúl üregében | Code Orange - Underneath

Code Orange - Underneath (2020) | Ha van még új út a kemény zenében és a metalban, akkor nagy valószínűséggel a Code Orange áll ma az egyik legközelebb ahhoz, hogy ezt az utat megtalálja. Az Underneath egy olyan utazás, ami az első pillanattól az utolsóig kétségek között tart azt illetően, hogy mi rejlik a következő sarkon és mit hallasz majd a következő ütemben. Tovább

2020. július 6.

Egy kicsit a mélyre kérhetnék? | Reflections - Willow

Reflections - Willow (2020) | Öt év várakozás - amelyből hármat hiátusban töltött a banda - jött ki új anyaggal a minnesotai illetőségű progresszív metalcore-ban utazó Reflections, mi pedig száz százalékig nem voltunk felkészülve arra, amit a Willow tartogat! Durvább, mélyebb, progosabb, ijesztőbb, mégis sokkal egységesebb, mint amit eddig valaha hoztak a srácok.
  Tovább

2020. július 1.

TÚMÁCS | Heaven Shall Burn – Of Truth And Sacrefice

Heaven Shall Burn – Of Truth And Sacrefice (2020) | Négy év lemezszünet és két év alkotói szabadság után a német metalbrigád nem kisebb vállalásba fogott, minthogy egy majd’ 100 perces duplalemezzel gyalulják le a hallgatók hallójáratait, miközben elsztorizgatnak életről, halálról, a bolygónkról, az emberiségről és természetesen a gyarlóságról, a nagybetűs ellenségről magáról. Vagyis magunkról, ugyebár… Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky