3428 zenekar 12456 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Lemezkritika

2012. május 19. | Schimi

Még mindig formában van a Garbage 

Copyright:

Garbage: Not Your Kind of People | Kisebb kihagyás után ismét híreket hallhatunk a 90-es évek elején feltűnt csapat a Garbage felől. Az új és a véletlenül lemaradt emberek kedvéért összefoglalom mit is érdemes tudni a csapatról. 1994-ben kezdték pályafutásukat, alternatív rock csapatként. Énekesnőjük a skót gyilkos tekintetű Shirley Manson, aki mellett nehéz lenne csak úgy elsétálni az utcán, valamint még három amerikai srác, akikből felépült ez az egyáltalán nem hulladék dolog. A Garbage című albumuk tette őket igazán híressé, amely dupla platina lett és 1996-ban a Breaktrough Artist díjat is elvitték az MTV EMA átadón. 

  • megosztás
  • kapcsolódó linkek
Amiről azonban biztosan mindenki ismerheti őket a The World is Not Enough daluk, amely a 19. James Bond mozi zenéje volt, bizonyára most mindenki fülében ott cseng.
 
Eddigi albumaik:
1. Formation and early years (1993–1994)
2. Garbage (1995–1997)
3. Version 2.0 (1997–2000)
4. Beautiful Garbage (2001–2002)
5. Bleed Like Me (2003–2005)
6 .Absolute Garbage (2007–2008)
 
Két év kihagyás után 2010-ben vonultak stúdióba, hogy elkezdjék sorban a hetedik legutóbbi albumukat, amely két év után elkészült a Not Your Kind of People.
 
Tizenegy szám található az albumon, és azt nem lehet mondani, hogy összedobták. Meghallgattam és akarva akaratlanul is összehasonlítottam a korábbi általam ismert és kedvelt Garbage zenékkel. Összességében hozzák a formájukat. Nem alkalmazkodtak különösebben senkihez és semmihez, járják a maguk útját.
 
A sort egy poposabb zenével indították, majd zúzósra váltanak majd a Blood For Poppies kicsit indie-re sikeredett, aminek nagyon örültem. Ezután két ballada következik. Az I hate Love és a Battle in me tökéletesen felidézi a régi Garbage-t, majd ismét egy balladásabb dal a Sugar, ezután a Man on Wire ismét leviszi a hajunkat és egy lassúbb számmal zárnak a Beloved Freak címmel.
 
A címadó track a Not Your Kind of People, eléggé szomorúra sikeredett. Nem tudom melyik dalhoz készül majd video, egyelőre az oldalukon csak a hogyan készült kisfilmek vannak fent.
 
Nem változott sokat a világhoz való hozzáállásuk, dalszövegeik nem igazán dobják fel az embert, még mindig szeretnek szenvedni, de ez így a jó!
 
Egyszer mindenképpen hallgassátok meg!
 
Nem vagyok elvakult rajongójuk, szóval egy 10-es skálán kapnak tőlem 7 pontot a lemezre, de ne kövezzenek meg érte, akik szeretik őket!
 
Schimi
 
Garbage: Not Your Kind of People (2012)
 
1. Automatic systematic habit
2. Big bright world
3. Blood for poppies
4. Control
5. Not Your Kind of People
6. Felt
7. I hate love
8. Sugar
9. Battle in me
10. Man on a wire
11. Beloved freak 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. július 23.

Erős kezdés után... | All Time Low - Wake Up, Sunshine

All Time Low - Wake Up, Sunshine (2020) | Ha van a poppunknak ma vezető csapata a világon, akkor az All Time Low simán pályázhat a trónra, hiszen a Blink már nem az igazi, a 5 Seconds of Summer inkább pop, a Neck Deep inkább punk és nem is annyira élem, a Fall Out Boy-t pedig hagyjuk is inkább... Szóval az ATL simán behúzza ezt a megtiszteltetést, a Wake Up, Sunshine-nal pedig bizonyítják, hogy megérdemelten aggatok rájuk ilyen címkéket! Tovább

2020. július 15.

A nyár íze! | New Found Glory - Forever + Ever x Infinity

New Found Glory - Forever + Ever x Infinity (2020) | Nem tétlenkednek a floridai punkok, hiszen a tavalyi feldolgozáslemez után máris itt a soron következő, teljes értékű NFG korong. Úgyhogy itt az ideje, hogy előkapjuk a képzeletbeli szörfdeszkát, shortra vetkőzzünk és nekiszaladjunk az óceánnak, arccal a legnagyobb hullám felé. Tovább

2020. július 10.

A nyúl üregében | Code Orange - Underneath

Code Orange - Underneath (2020) | Ha van még új út a kemény zenében és a metalban, akkor nagy valószínűséggel a Code Orange áll ma az egyik legközelebb ahhoz, hogy ezt az utat megtalálja. Az Underneath egy olyan utazás, ami az első pillanattól az utolsóig kétségek között tart azt illetően, hogy mi rejlik a következő sarkon és mit hallasz majd a következő ütemben. Tovább

2020. július 6.

Egy kicsit a mélyre kérhetnék? | Reflections - Willow

Reflections - Willow (2020) | Öt év várakozás - amelyből hármat hiátusban töltött a banda - jött ki új anyaggal a minnesotai illetőségű progresszív metalcore-ban utazó Reflections, mi pedig száz százalékig nem voltunk felkészülve arra, amit a Willow tartogat! Durvább, mélyebb, progosabb, ijesztőbb, mégis sokkal egységesebb, mint amit eddig valaha hoztak a srácok.
  Tovább

2020. július 1.

TÚMÁCS | Heaven Shall Burn – Of Truth And Sacrefice

Heaven Shall Burn – Of Truth And Sacrefice (2020) | Négy év lemezszünet és két év alkotói szabadság után a német metalbrigád nem kisebb vállalásba fogott, minthogy egy majd’ 100 perces duplalemezzel gyalulják le a hallgatók hallójáratait, miközben elsztorizgatnak életről, halálról, a bolygónkról, az emberiségről és természetesen a gyarlóságról, a nagybetűs ellenségről magáról. Vagyis magunkról, ugyebár… Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky