3428 zenekar 12456 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Lemezkritika

2012. május 19. | Schimi

Még mindig formában van a Garbage 

Copyright:

Garbage: Not Your Kind of People | Kisebb kihagyás után ismét híreket hallhatunk a 90-es évek elején feltűnt csapat a Garbage felől. Az új és a véletlenül lemaradt emberek kedvéért összefoglalom mit is érdemes tudni a csapatról. 1994-ben kezdték pályafutásukat, alternatív rock csapatként. Énekesnőjük a skót gyilkos tekintetű Shirley Manson, aki mellett nehéz lenne csak úgy elsétálni az utcán, valamint még három amerikai srác, akikből felépült ez az egyáltalán nem hulladék dolog. A Garbage című albumuk tette őket igazán híressé, amely dupla platina lett és 1996-ban a Breaktrough Artist díjat is elvitték az MTV EMA átadón. 

  • megosztás
  • kapcsolódó linkek
Amiről azonban biztosan mindenki ismerheti őket a The World is Not Enough daluk, amely a 19. James Bond mozi zenéje volt, bizonyára most mindenki fülében ott cseng.
 
Eddigi albumaik:
1. Formation and early years (1993–1994)
2. Garbage (1995–1997)
3. Version 2.0 (1997–2000)
4. Beautiful Garbage (2001–2002)
5. Bleed Like Me (2003–2005)
6 .Absolute Garbage (2007–2008)
 
Két év kihagyás után 2010-ben vonultak stúdióba, hogy elkezdjék sorban a hetedik legutóbbi albumukat, amely két év után elkészült a Not Your Kind of People.
 
Tizenegy szám található az albumon, és azt nem lehet mondani, hogy összedobták. Meghallgattam és akarva akaratlanul is összehasonlítottam a korábbi általam ismert és kedvelt Garbage zenékkel. Összességében hozzák a formájukat. Nem alkalmazkodtak különösebben senkihez és semmihez, járják a maguk útját.
 
A sort egy poposabb zenével indították, majd zúzósra váltanak majd a Blood For Poppies kicsit indie-re sikeredett, aminek nagyon örültem. Ezután két ballada következik. Az I hate Love és a Battle in me tökéletesen felidézi a régi Garbage-t, majd ismét egy balladásabb dal a Sugar, ezután a Man on Wire ismét leviszi a hajunkat és egy lassúbb számmal zárnak a Beloved Freak címmel.
 
A címadó track a Not Your Kind of People, eléggé szomorúra sikeredett. Nem tudom melyik dalhoz készül majd video, egyelőre az oldalukon csak a hogyan készült kisfilmek vannak fent.
 
Nem változott sokat a világhoz való hozzáállásuk, dalszövegeik nem igazán dobják fel az embert, még mindig szeretnek szenvedni, de ez így a jó!
 
Egyszer mindenképpen hallgassátok meg!
 
Nem vagyok elvakult rajongójuk, szóval egy 10-es skálán kapnak tőlem 7 pontot a lemezre, de ne kövezzenek meg érte, akik szeretik őket!
 
Schimi
 
Garbage: Not Your Kind of People (2012)
 
1. Automatic systematic habit
2. Big bright world
3. Blood for poppies
4. Control
5. Not Your Kind of People
6. Felt
7. I hate love
8. Sugar
9. Battle in me
10. Man on a wire
11. Beloved freak 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. szeptember 12.

A vég? Dehogy! - Currents – The Way It Ends

Currents – The Way It Ends (2020) | A második (jó, legyen harmadik a házi kiadású Life – Lost-tal együtt, de mindenhol másodikat írnak) lemezével a Currents bizonyítja, amit két éve már az I Let The Devil In EP-vel eléggé határozottan megpendített: hogy nekik bizony helyük van a jövő metalcore nemzedékének térképén. Ezt pedig kőkemény riffekkel, okos dalszerkesztéssel, fejletépős üvöltésekkel és arénákért kiáltó refrénekkel teszik. Tovább

2020. szeptember 5.

A tuskóság trendi! - Emmure – Hindsight

Emmure – Hindsight (2020) | Nyolcadik alkalommal mondja meg Frankie Palmeri a frankót mindenkinek és talán senki nem lesz meglepve, amikor azt mondom, hogy markánsan azért nem változtak meg a játékszabályok az elmúlt másfél évtizedben. Szóval nyugodjon le mindenki, ismét el lesz küldve a fél világ a p***ába! Tovább

2020. augusztus 31.

Ilyen lenne az élet? - Novelists – C’est La Vie

Novelists – C’est La Vie (2020) | Harmadik lemezéhez érkezett a francia, gitármasztizós, metalcoreba hajló, djent és progmetallal kacérkodó Novelists, és mi sem lehetne ennél nagyszerűbb hír, hiszen az új korongon – ahogy azt már megszoktuk tőlük - egészen kiváló muzsikálást hallunk. Nagy kár, hogy a megjelenés után Matteo Gelsomino énekes kilépett a bandából, mert nélküle, valószínűleg, a C’est La Vie sem lenne ennyire király. Tovább

2020. augusztus 26.

Az ellenállás él! - Anti-Flag – 20/20 Vision

Anti-Flag – 20/20 Vision (2020) | Bevallom, a 2014-es, Szigetes koncertig egyáltalán nem éltem a punkrockerek zenéjét, mert semmivel nem voltak többek, mint a lázadó melodic hc-punk zenekarok egyike a tömegben. Aztán ott a nagyszínpad előtt, a 34 fokban, tűző napsütésben, izzadtságtól csepegő BMTH-s trikóban valahogy megváltozott valami, mert olyan energiákat mozgattak meg az urak, amire egyáltalán nem számítottam. Azóta pedig egészen kiváló barátságot kötöttünk. Tovább

2020. július 23.

Erős kezdés után... | All Time Low - Wake Up, Sunshine

All Time Low - Wake Up, Sunshine (2020) | Ha van a poppunknak ma vezető csapata a világon, akkor az All Time Low simán pályázhat a trónra, hiszen a Blink már nem az igazi, a 5 Seconds of Summer inkább pop, a Neck Deep inkább punk és nem is annyira élem, a Fall Out Boy-t pedig hagyjuk is inkább... Szóval az ATL simán behúzza ezt a megtiszteltetést, a Wake Up, Sunshine-nal pedig bizonyítják, hogy megérdemelten aggatok rájuk ilyen címkéket! Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky