3426 zenekar 12454 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Lemezkritika

2012. május 19. | Schimi

Még mindig formában van a Garbage 

Copyright:

Garbage: Not Your Kind of People | Kisebb kihagyás után ismét híreket hallhatunk a 90-es évek elején feltűnt csapat a Garbage felől. Az új és a véletlenül lemaradt emberek kedvéért összefoglalom mit is érdemes tudni a csapatról. 1994-ben kezdték pályafutásukat, alternatív rock csapatként. Énekesnőjük a skót gyilkos tekintetű Shirley Manson, aki mellett nehéz lenne csak úgy elsétálni az utcán, valamint még három amerikai srác, akikből felépült ez az egyáltalán nem hulladék dolog. A Garbage című albumuk tette őket igazán híressé, amely dupla platina lett és 1996-ban a Breaktrough Artist díjat is elvitték az MTV EMA átadón. 

  • megosztás
  • kapcsolódó linkek
Amiről azonban biztosan mindenki ismerheti őket a The World is Not Enough daluk, amely a 19. James Bond mozi zenéje volt, bizonyára most mindenki fülében ott cseng.
 
Eddigi albumaik:
1. Formation and early years (1993–1994)
2. Garbage (1995–1997)
3. Version 2.0 (1997–2000)
4. Beautiful Garbage (2001–2002)
5. Bleed Like Me (2003–2005)
6 .Absolute Garbage (2007–2008)
 
Két év kihagyás után 2010-ben vonultak stúdióba, hogy elkezdjék sorban a hetedik legutóbbi albumukat, amely két év után elkészült a Not Your Kind of People.
 
Tizenegy szám található az albumon, és azt nem lehet mondani, hogy összedobták. Meghallgattam és akarva akaratlanul is összehasonlítottam a korábbi általam ismert és kedvelt Garbage zenékkel. Összességében hozzák a formájukat. Nem alkalmazkodtak különösebben senkihez és semmihez, járják a maguk útját.
 
A sort egy poposabb zenével indították, majd zúzósra váltanak majd a Blood For Poppies kicsit indie-re sikeredett, aminek nagyon örültem. Ezután két ballada következik. Az I hate Love és a Battle in me tökéletesen felidézi a régi Garbage-t, majd ismét egy balladásabb dal a Sugar, ezután a Man on Wire ismét leviszi a hajunkat és egy lassúbb számmal zárnak a Beloved Freak címmel.
 
A címadó track a Not Your Kind of People, eléggé szomorúra sikeredett. Nem tudom melyik dalhoz készül majd video, egyelőre az oldalukon csak a hogyan készült kisfilmek vannak fent.
 
Nem változott sokat a világhoz való hozzáállásuk, dalszövegeik nem igazán dobják fel az embert, még mindig szeretnek szenvedni, de ez így a jó!
 
Egyszer mindenképpen hallgassátok meg!
 
Nem vagyok elvakult rajongójuk, szóval egy 10-es skálán kapnak tőlem 7 pontot a lemezre, de ne kövezzenek meg érte, akik szeretik őket!
 
Schimi
 
Garbage: Not Your Kind of People (2012)
 
1. Automatic systematic habit
2. Big bright world
3. Blood for poppies
4. Control
5. Not Your Kind of People
6. Felt
7. I hate love
8. Sugar
9. Battle in me
10. Man on a wire
11. Beloved freak 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2019. december 20.

Érzelmi hullámvasút | Acres – Lonely World

Acres – Lonely World 2019 | Bár már 2011 óta aktív bandának számít az angliai Acres, mégis 2019-ig kellett várni a nagylemezes debütálásra. Ez az idő kellett ahhoz, hogy addig érleljék a srácok a dalokat, amíg egy érzelmi atombomba erősségével tudják ránk szabadítani a Lonely World-öt. Jelentem, sikerült! Tovább

2019. december 17.

Gondolkodj! - Stray From The Path – Internal Atomics

Stray From The Path – Internal Atomics 2019 | Kilencedik lemezét gurította piacra a new yorki illetőségű Stray From The Path idén, az Internal Atomics pedig minden, amiért valaha is hallgattuk ezt a bandát. A keménység, a düh, a harag, a szövegek, az energia, a hangzás, a kreatív zenei megoldások, a változatosság… egyszerűen minden annyira a helyén van, hogy nehéz lenne belekötni. Tovább

2019. november 16.

Félgőzzel - The Contortionist – Our Bones

The Contortionist – Our Bones (EP, 2019) | 2018 nyarán a PVRIS előtt adott koncertjükkel a srácok maradéktalanul és örökre beírták magukat a szívem közepére, hiszen ezt az éteri, progresszív, dallamos, zseniális zenét egyszerűen képtelenség nem szeretni. Hatalmas kár, hogy az új EP-re ebből a zsenialitásból csak igen keveset pakoltak fel, de természetesen nincs okunk fanyalogni, azért ez még bőven a király kategória. Tovább

2019. november 7.

Dobosnak áll a világ - Anup Sastry – Illuminate (EP, 2019)

Anup Sastry olyan bandákban szerzett magának hírnevet, mint az Intervals, a Skyharbour vagy éppen a Monuments, de dobolt Jeff Loomis mellett is, valamint számtalan drum cover és playthrough videója borzasztja a kezdő dobosokat youtube-on. 2013-ban jelent meg első önálló albuma, amit azóta csak EP-k követnek, de azok rendszeresen, hiszen az Illuminate már a negyedik a sorban. Tovább

2019. július 22.

Gyere pásztor, mutasd, mid van! - Shepherds

Shepherds – Pathfinder (EP, 2018) | Igen rég adósa vagyok már a földijeimnek ezzel a pár sorral, hiszen tavaly ősszel jelent meg a Sheperds debütáló kislemeze, és azóta tologatom magam előtt a cikket. Viszont végre ide is elérkeztem, úgyhogy lássuk, Tatabányán hogy élik a hardcore/metalcore-t a fiatalok, és sikerült-e a Sheperds-nek megtalálnia az ösvényt? Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky