3423 zenekar 12355 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Interjú

2013. november 25. | Szandi

Anti Fitness Club: Sosem voltunk tinizenekar!

Copyright:

A hónap elején kezdte meg őszi turnéját az Anti Fitness Club, amelyet december 28-án zárnak majd az A38 Állóhajón. De, addig még sok dolguk lesz, hiszen folyamatosan dolgoznak az év végén megjelenő EP-jükön, és a 11. születésnapi koncertjükön. A zenekar énekese, Molnár Tamás beszélt a zenekartag váltás, arról, hogy az évek során milyen változáson mentek át, valamint szóba került a nemrégiben megjelent Lábnyom című klip is.

2012-ben jubileumi évet zártatok, rengeteg dolog történt veletek: Eurovíziós Dalfesztivál, új nagylemez, új klip, csapatváltás. Milyen érzésekkel lépitek át a 2013-as esztendőt?
- Tavasszal még javában turnéztunk a Metamorphosis anyagával, készült egy rendhagyó klip a „Jégvirág” című dalunkra, volt szerencsénk bemutatkozni néhány nagyobb nyári fesztiválon, majd nekiálltunk az új dalok készítésének. Köszönjük, remekül éreztük magunkat idén is, bár még korán sincs vége az évnek.

Dalszövegeitek egyre érettebbek, és bátran kijelenthetjük, hogy egyre sikeresebbek vagytok, sokkal inkább kivívjátok a szakma, illetve a kritikusok elismerését. Mit gondolsz, kinőttétek már a „tinizenekar” státuszt?
- Sosem voltunk tinizenekar. Fiatalok voltunk, mikor belecsöppentünk ebbe az egészbe, de sosem vállaltuk a skatulyákat. A szakma elismerésének természetesen örülünk, de mindig is a közönség visszajelzéseire támaszkodtunk.

Számtalan előadónak, többek között Tóth Gabinak is írtál már dalszöveget, miből meríted az ihletet, akár a környezetvédelemmel kapcsolatos, akár a romantikusabb, szerelemről szóló témákban?
- Próbálok nyitott szemmel járni a világban, és mindazt, ami foglalkoztat, megindít igyekszem dalokba önteni. Van, hogy az előadó ihlet meg, akinek a szöveget írom, olykor pedig egy-egy élethelyzet gyakorol rám olyan hatást, hogy aztán szöveg születik belőle.

Az év elején hivatalosan is bejelentettétek, hogy új gitárossal bővül a csapat. Peti, kézsérülése miatt egy ideig nem tudott hangszeren játszani, és ekkor a zenekar egyik jó barátja Marek segítette ki a csapatot, gitár fronton. Ez a felállás már örökké így marad, vagy láthatjuk még majd Petit az Anti Fitness Clubban?
- E pillanatban Marek az AFC gitárosa, és bár Peti nem játszik velünk a színpadon, a zenekar tiszteletbeli 5. tagja, jó barátja maradt.

A tavaly megjelent Metamorphosis album egyre nagyobb népszerűségnek örvend. A lemezről várható még új videoklip, vagy most már teljes mértékben a következő korong anyagain dolgoztok?
- A Metamorphosis-ról készült klipek számát nem gyarapítjuk, viszont úton vannak vadiúj klipvárományos nóták.

Mikorra várható új korong?
- Novemberben jövünk ki egy új dallal, illetve a hozzá tartozó videoklippel. Ezt a dalt a SOTE színpadán játszunk először. Még idén szeretnénk kijönni egy 3 számos EP-vel, mely várhatóan a december 28-i budapesti születésnapi bulinkon lesz elérhető az A38-on.

 

 

Ismét turnéra indultok és ezúttal egy igazi helloween-bulival nyitottátok a show-t. Melyik állomás lesz a legnagyobb durranás és miért?
- Az őszi turnénk 11 állomása mind-mind ígéretes helyszínekkel kecsegtet. Van ahol már jártunk több ízben, de van olyan hely is, ahol most lépünk először színpadra. A halloween-bulik minden évben nagyot durrannak, a vidéki helyszínek ellátnak bőven új élményekkel, új arcokkal, de az év végi apropó is sokakat csábít.

 

FOLYTATÁS A KÖVETKEZŐ OLDALON! >>>

1 2

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. augusztus 18.

Blahalouisiana: Sok egyéb rossz már nem következhet

A kényszerpihenő után emocionálisan feltöltekezve, nagy lelkesedéssel várja nyári szezonja egyetlen fővárosi fellépését a Blahalouisiana. A pop-beat-rock talán legnépszerűbb hazai képviselőjének dalai szimfonikus hangszerelésben kerülnek a közönség elé a Heureka Pop Orchestra közreműködésével 2020. augusztus 22-én a Városmajori Szabadtéri Színpadon. Schoblocher Barbara énekes szerint a „blahalouisianás” klubkoncertes hangulat itt is meglesz – némi extrával. Tovább

2020. március 27.

Tóth Zoltán: Koncertjeink régi Republic dalokból állnak

Tóth Zoltán, kivételes tehetségű zenész, zeneszerző, gitáros, énekes, hangmérnök, a Republic egykori alapító tagja új együttessel és vadonatúj saját dalokkal jelentkezik. Tovább

2019. november 4.

A tél közeledtével nem létezik fontosabb társadalmi probléma – interjú Borovitz Tamással

Hat népszerű humorista Hajdu Steve vezetésével először áll össze, hogy rendhagyó stand up show keretében felhívja a figyelmet a hajléktalan embereket veszélyeztető téli időszakra. A jótékonysági célú stand up estet a Menhely Alapítvány és a Fedél Nélkül utcalap szervezi 2019.11.06-án 19.00 órától Budapesten az ELLÁTÓházban. A cél a szemléletformálás és adománygyűjtés a téli krízisidőszakra. A felszabadult nevetést humoristasimogató és a Malacka és a Tahó koncertje kíséri. Most Borovitz Tamással olvashattok egy interjút az esemény kapcsán. Tovább

2019. április 24.

Szalóki Ági: Néha aggódva figyelem a világ változását

Szalóki Ági énekes, dalszerző gyerekzenekara vezetőjeként 15 éve foglalkozik gyerekek zenei nevelésével. Művészetével igyekszik a hagyományos értékek és a természet tiszteletének fontosságára felhívni a figyelmet. Ágit 2019. május 11-én a Margitszigeten egy ingyenes gyerekkoncerten hallhatják az érdeklődők, ahol egy világrekord kísérletben is részt vehetnek a családok. Tovább

2019. február 5.

Honky Crew: Ezt a műfajt így lehet életben tartani

Mi lesz abból, ha egy electroswing DJ és egy vintage műfajokban jártas dobos találkozik? Jelen esetben egy electroswing szupergroup, a Honky Crew zenekar! Tamási Lacival és Ordiman-nal beszélgettünk a világ egyik legbulisabb műfajáról és megalakulásukról. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky