3428 zenekar 12455 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Interjú

2013. szeptember 10. | Bertoni

Scage: Képesek vagyunk egy üveg whiskey után is...

Copyright:

Az augusztus 20-i hosszú hétvége számos zenei programot tartogatott a szabadságolt tömegeknek, köztük Tatán a Jambo fesztivált. Ott volt minden zenekar, aki számít, a bulit pedig a Scage nyitotta. Játszottak saját számokat és feldolgozásokat is – az ismerős Green Day, Blink és Fall Out Boy dalokra a vattacukros standok látogatói is megfordultak, és meglepetten konstatálták, hogy három magyar srácból ilyen zene tud kijönni. A Tovább ismét csúcs volt, és bár a Szerepjátékra nem maradt már idő, az első sorban bulizó srác így is a gipszére fittyet hányva tapsolt. Mindezek után a tatabányai együttes most rövid időre visszavonul a próbaterembe, ahol készülnek az új dalok gőzerővel, és egy-két akusztikus szerzeményt is hallhatunk majd a nem is oly’ távoli jövőben. De egyelőre összegezzük, hogyan is értékelik a fiúk az idei nyár koncertjeit és egyéb eredményeit!

Hány koncertetek is volt idén nyáron?
-Viktor: Pont egy tucat bulink volt, plusz 3, amely sajnos elmaradt és/vagy kénytelenek voltunk egyéb okok miatt lemondani.

Melyik dal volt a közönségkedvenc?

-Viktor:  A fejünkre is állhatunk, akkor is mindenkinek a „Tovább-tovább-tovább” lesz a kedvence. De persze igyekszünk önmagunkat túlszárnyalni és megdönteni a királyságát. Meglátjuk, hogy sikerül-e!

Hogy jött össze a katalinpusztai tábor?
-Martin: Viktor  szemfülességének  köszönhetően, meg persze a Tovább-tovább-tovább című szám klipjének!
-Viktor: Beküldtük egy dalunkat az „A Dal a Tied” elnevezésű dalpályázatra, majd hosszas mérlegelés után eléggé sok zenekarból választottak ki és meghívtak minket.  Ez alapjában véve egy alkotótábor volt, ahol az ország tehetséges fiataljait hozták össze néhány napra, hogy semmivel ne kelljen foglalkozniuk, csak azzal, amit szeretnek: a zenével. Mi voltunk az egyetlen punk-rock csapat a táborban (sőt, talán az egyetlen, akik villanygitáron és torzítón játszanak), erre nagyon büszkék vagyunk! Ezúton is köszi a Johnnynak és az Ayalának a bizalmat!

Mi volt a legnagyobb haszna /tanulsága számotokra?

-Viktor:  A zenei alázat gyakorlása, más emberek elfogadása, a bizalom építése és megtartása és a szakmai titkok a sztároktól. Ezek voltak talán a leghasznosabbak. Meg persze Balaton Laci bá’ előadását is nagyon élveztük a hangtechnika árnyoldalairól.
Martin: És most már azt is tudom, hogy ha a dobos kérdez valamit a hangmérnök bácsitól, akkor az nem válaszol neki… (nevet)

Milyen új irányok tárultak fel előttetek?
-Vitkor: Rájöttünk, hogy képesek vagyunk egy üveg whiskey után is úgy viselkedni, mintha szín józanok lennénk! Dehogy, vicc volt, nonalcoholic táborban voltunk. Szóval rájöttünk, hogy jó a háttérzenész élete, hogy még mindig tudunk együtt alkotni, hogy a műfaji határok csak szóbeszéd képében léteznek és hogy szeretjük egymást. De semmi buzulás!
Martin: Ráadásul sok új ismerősre tettünk szert, új kapcsolatokra, ami a jövőben akár pozitív irányú változásokat is hozhat.

A következő lépés?

-Martin: Zenélni amíg meg nem halunk!
-Viktor: Na igen. Ennél közelebbi pedig, hogy ősszel főleg a fővárosban és környékén fogunk játszani, aztán lesznek akusztikus bulik is, valamint a kimaradhatatlan és hatalmas szülinapozásunk Tatabányán a Roxxy Music Café-ban. Az, hogy kivel ünneplünk idén, maradjon még homály egy kis ideig. Annyit elárulhatunk, hogy három év után megszakad a sorozat és nem a Grenmáékkal üljük a lakomát. A többiről még nem beszélhetek.

És mi lesz a csapatösszetétellel?
-Viktor: Ez egyelőre most ingatag talajon áll, valószínűleg a Tamás egyéb elfoglaltságai miatt tovább marad távol a bandától, és Martin hosszabb ideig erősíti majd a sorainkat. De a tervek és célok változatlanok, és Martin lelkesedése is jót tesz a bandának, úgyhogy már nagyon várjuk az őszi szezont!

Bertoni
 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. augusztus 18.

Blahalouisiana: Sok egyéb rossz már nem következhet

A kényszerpihenő után emocionálisan feltöltekezve, nagy lelkesedéssel várja nyári szezonja egyetlen fővárosi fellépését a Blahalouisiana. A pop-beat-rock talán legnépszerűbb hazai képviselőjének dalai szimfonikus hangszerelésben kerülnek a közönség elé a Heureka Pop Orchestra közreműködésével 2020. augusztus 22-én a Városmajori Szabadtéri Színpadon. Schoblocher Barbara énekes szerint a „blahalouisianás” klubkoncertes hangulat itt is meglesz – némi extrával. Tovább

2020. március 27.

Tóth Zoltán: Koncertjeink régi Republic dalokból állnak

Tóth Zoltán, kivételes tehetségű zenész, zeneszerző, gitáros, énekes, hangmérnök, a Republic egykori alapító tagja új együttessel és vadonatúj saját dalokkal jelentkezik. Tovább

2019. november 4.

A tél közeledtével nem létezik fontosabb társadalmi probléma – interjú Borovitz Tamással

Hat népszerű humorista Hajdu Steve vezetésével először áll össze, hogy rendhagyó stand up show keretében felhívja a figyelmet a hajléktalan embereket veszélyeztető téli időszakra. A jótékonysági célú stand up estet a Menhely Alapítvány és a Fedél Nélkül utcalap szervezi 2019.11.06-án 19.00 órától Budapesten az ELLÁTÓházban. A cél a szemléletformálás és adománygyűjtés a téli krízisidőszakra. A felszabadult nevetést humoristasimogató és a Malacka és a Tahó koncertje kíséri. Most Borovitz Tamással olvashattok egy interjút az esemény kapcsán. Tovább

2019. április 24.

Szalóki Ági: Néha aggódva figyelem a világ változását

Szalóki Ági énekes, dalszerző gyerekzenekara vezetőjeként 15 éve foglalkozik gyerekek zenei nevelésével. Művészetével igyekszik a hagyományos értékek és a természet tiszteletének fontosságára felhívni a figyelmet. Ágit 2019. május 11-én a Margitszigeten egy ingyenes gyerekkoncerten hallhatják az érdeklődők, ahol egy világrekord kísérletben is részt vehetnek a családok. Tovább

2019. február 5.

Honky Crew: Ezt a műfajt így lehet életben tartani

Mi lesz abból, ha egy electroswing DJ és egy vintage műfajokban jártas dobos találkozik? Jelen esetben egy electroswing szupergroup, a Honky Crew zenekar! Tamási Lacival és Ordiman-nal beszélgettünk a világ egyik legbulisabb műfajáról és megalakulásukról. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky