3428 zenekar 12453 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Interjú

2013. május 2. | Bertoni, govinda

Grand Mexican Warlock: Egyszer egy srácot túlságosan megöleltem, azóta nem jár koncertre

Copyright:

A Grand Mexican Warlockot a néhai Idoruból ismerős Szabó Laci alapította – szokás őket szupergroupként is aposztrofálni, hiszen a tagok többek között a Subscribe-hoz, a Jazzékielhez vagy éppen az Esclin Syndo-hoz is kötődnek. Kérdéseinkre ezúttal a zenekar énekese, Undos válaszolt, nem éppen szokványos modorban!

Hogyan mutatnátok be a zenekart annak, aki még sosem hallott rólatok?
- Mi egy David Guetta - Pitbull - Flo-rida feldolgozás-zenekar vagyunk. Ezt csak azért mondanám, mert akkor nagy valószínűséggel távol maradna az illető a koncertünktől (csakis a teltház-para miatt). Komolyságot félretéve, rockzenekarként aposztrofálnám magunkat.
 
Körülbelül 5 éve alakultatok. Mi indított el a zenélés felé?
- Mindannyiunknak túl sok pénz volt a bankszámláján és azon gondolkoztunk, hogy hogyan lehetne a legjobban megszabadulni tőle úgy, hogy közben jól is érezzük magunkat. Így jött a zenélés ötlete és valóban minket igazolt az idő: tényleg ez a legjobb módja a pénzköltésnek.
 
Mik voltak eddigi fennállásotok során a legmeghatározóbb élményeitek?
- Egyértelműen a vidéki bulik, hiszen nincs is annál felemelőbb érzés, amikor ezrek tombolnak rád valamelyik vidéki klubban. Például a múltkori mátészalkai bulinkra már elővételben elment az összes jegy.
 
Mely dalaitokat szeretitek a legjobban és miért?
- Van sok kedvencünk, tagonként változik. Személy szerint nekem naponta.
 
Mennyire alakítotok ki szoros kapcsolatot a közönséggel? Van valami sztoritok rajongókról?
- Van. Például én nagyon szeretek ölelkezni, jó szorosan; semmi pénzért nem hagynám ki a koncert előtti és utáni szoros ölelkezéseket, mondhatni, már-már védjegyemmé váltak. Egyszer egy srácot túlságosan megöleltem, azóta nem jár koncertre.
 
A hónap végén európai turnéra indultatok. Melyek a fontosabb állomások?
- Nagyon várjuk a budapesti bulit, mert nem túl gyakran adódik alkalom Budapesten játszani, egy magyar zenekar életében szerintem ez egy fontos állomás, ha külföldi turnéra indul.
 
Milyen elvárásokkal, milyen reményekkel vágtok neki a koncertkörútnak?
- Mivel már elindultunk, bizton mondhatom, hogy egy kicsit elszámoltuk magunkat. Végig azt hittük, hogy 0 embernek fogunk játszani minden állomáson, ehelyett azt tapasztaltuk, hogy mindenhol teltház várt minket.
A legőrültebb buli eddig Brno-ban volt, ahol konkrétan egy másik klubot is meg kellett nyitni egy kivetítővel, mert nem fértek be az emberek.
 
Terveztek hazai folytatást vagy inkább nemzetközi céljaitok vannak?
- Nem nekünk való ez a siker dolog, már többen kezdenek rámenni a zenekarból. Nagyon nehéz teher, ezt bizton állíthatom. Úgyhogy valószínűleg inkább maradunk, mert nem szeretném, ha erre menne rá a zenekar.
 
Eddig melyik volt a legemlékezetesebb koncertetek? Meséljetek róla!
- Igazából minden koncert nagyon kedves nekünk, mert a tömeg az mindenhol tömeg. Szeretünk játszani a tömegeknek, hiszen egyenes arányosságként, 'sok ember- sok ész' alapon, mindenki veszi a lapot. Főként azokat a lapokat, amelyekben benne vagyunk.
 
Készül az új lemez is: miben követi az Aeons anyagát, és miben hoz újat?
- Mivel már a biztos recept megszületett, ezért hülyék lennénk változtatni rajta, úgyhogy minden Aeons-os szám rajta lesz az új lemezen, csak más sorrendben, ezzel megmutatva a zenekar egy új arcát.
 

 
Hogyan működik nálatok a munkamegosztás? Meséljetek picit a lemezkészítési folyamatokról! (dalok megszületésének menete, ki mennyire és hogyan szól bele a dalok formálásába, stb.)
- Igazából nincs munkamegosztás, mindent a Laci csinál. Megírja a számokat és a szövegeket, lejár próbálni, aztán feljátssza, felénekli őket a stúdióban, megkeveri, lemastereli, kiadja, nekünk már csak fel kell állni a színpadra és nincs is más feladatunk, mint a színpadi mozgás.
 
Mik a további terveitek 2013-ra?
- Megpróbálunk nem megőrülni a sikertől 2014-ig, és még legalább két budapesti turnét le szeretnénk nyomni. 
 
Bízunk benne, hogy a srácok elméje ép marad, legalábbis ebben az esztendőben!
 
Jó hír a budapesti rajongóknak, hogy a csapat nemsokára, május 10-én az Iskola klubban koncertezik. Bővebb információt ITT találtok!
 
Bertoni, govinda
 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. augusztus 18.

Blahalouisiana: Sok egyéb rossz már nem következhet

A kényszerpihenő után emocionálisan feltöltekezve, nagy lelkesedéssel várja nyári szezonja egyetlen fővárosi fellépését a Blahalouisiana. A pop-beat-rock talán legnépszerűbb hazai képviselőjének dalai szimfonikus hangszerelésben kerülnek a közönség elé a Heureka Pop Orchestra közreműködésével 2020. augusztus 22-én a Városmajori Szabadtéri Színpadon. Schoblocher Barbara énekes szerint a „blahalouisianás” klubkoncertes hangulat itt is meglesz – némi extrával. Tovább

2020. március 27.

Tóth Zoltán: Koncertjeink régi Republic dalokból állnak

Tóth Zoltán, kivételes tehetségű zenész, zeneszerző, gitáros, énekes, hangmérnök, a Republic egykori alapító tagja új együttessel és vadonatúj saját dalokkal jelentkezik. Tovább

2019. november 4.

A tél közeledtével nem létezik fontosabb társadalmi probléma – interjú Borovitz Tamással

Hat népszerű humorista Hajdu Steve vezetésével először áll össze, hogy rendhagyó stand up show keretében felhívja a figyelmet a hajléktalan embereket veszélyeztető téli időszakra. A jótékonysági célú stand up estet a Menhely Alapítvány és a Fedél Nélkül utcalap szervezi 2019.11.06-án 19.00 órától Budapesten az ELLÁTÓházban. A cél a szemléletformálás és adománygyűjtés a téli krízisidőszakra. A felszabadult nevetést humoristasimogató és a Malacka és a Tahó koncertje kíséri. Most Borovitz Tamással olvashattok egy interjút az esemény kapcsán. Tovább

2019. április 24.

Szalóki Ági: Néha aggódva figyelem a világ változását

Szalóki Ági énekes, dalszerző gyerekzenekara vezetőjeként 15 éve foglalkozik gyerekek zenei nevelésével. Művészetével igyekszik a hagyományos értékek és a természet tiszteletének fontosságára felhívni a figyelmet. Ágit 2019. május 11-én a Margitszigeten egy ingyenes gyerekkoncerten hallhatják az érdeklődők, ahol egy világrekord kísérletben is részt vehetnek a családok. Tovább

2019. február 5.

Honky Crew: Ezt a műfajt így lehet életben tartani

Mi lesz abból, ha egy electroswing DJ és egy vintage műfajokban jártas dobos találkozik? Jelen esetben egy electroswing szupergroup, a Honky Crew zenekar! Tamási Lacival és Ordiman-nal beszélgettünk a világ egyik legbulisabb műfajáról és megalakulásukról. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky