3428 zenekar 12455 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Interjú

2013. január 28.

Eva & Manu: A lényünk nagy részét odaadtuk az embereknek

Copyright:

Január 31-én az A38-on zenél Eva & Manu. Ők Finnország egyik legnépszerűbb pop, etnó, akusztikus és alternatív zenekara, mely nem titok, hogy igazi szerelemből és egymásra találásból fakad. Így nem csoda, hogy dalaik igen bensőségesek és nagyvilágiak. Most egy „központi interjú” keretében Ti is jobban megismerhetitek őket!

- Hogyan írnátok le a zenéteket olyannak, aki még sosem hallotta?
- A zenénk nagyon dallamos, és rock/pop/folk alapokon nyugszik. A központban a harmóniák, a hangunk és a dalszövegek állnak. Ha hasonlítani akarnám magunkat másokhoz, akkor Jose Gonzalez-t, Ben Howard-ot, Feist-et, vagy a Fleet Foxes-t mondanám. 
 
- Manu, te francia származású vagy, Eva pedig finn - mindemellett Bostonban találkoztatok. Hogyan befolyásolja ez a zenéteket, a dalírási módszereiteket?
- Szerintünk nem a különböző kulturális hátterünk számít, inkább a különböző természetünk. Eva inkább a jazz-ben, a pop és a népzenében van otthon, én pedig inkább a progressziv/rock/kelta zenékben. Mindketten beletesszük a hatásainkat a dalainkba.  
 
- Kettesben körbeutaztátok Európát egy lakókocsival, meséljetek pár történetet az útról, amelyek aztán a dalszövegekben éltek tovább!
- Annyi minden történt velünk az úton! A dalaink pedig nem igazán történetmesélősek, inkább általánosságban beszélünk dolgokról. De az egyik legdurvább élményünk az volt, amikor egy farmon éjt nappallá téve dolgoztattak minket minimális ételért cserébe. Maga a ház pedig, ahol laktunk, beillett volna egy horrorfilmbe. Ott, ásás közben születtek dalszöveg-sorok, leírtuk és a falra szegeztük őket és munka közben énekelgettük. Ez adott egy csomó témát a dalainknak, mint például hogyan legyünk erősek és hogy ne adjuk fel a reményt. (Hold on, Feet in the water)
 

 
- Debütáló albumotok tavaly augusztusban jelent meg. Hogyan változtatta meg az életeteket? Milyen reakciókat kapott?
- Nagyon különleges érzés. Nagyon sokáig dolgoztunk a lemezen, és egyszercsak bárki hozzájuthatott! Úgy érezzük, hogy a lényünk nagy részét odaadtuk az embereknek.  
Nagyon jó visszajelzéseket kaptunk! Fel voltunk készülve bármire, hiszen nem tudhattuk, hogy fog tetszeni az embereknek. Például abból, hogy egy duó vagyunk, néhányan azt hitték, a lemezen is csak ketten szerepelünk, de ez nem így van. Egy egész zenekar mögöttünk áll, és van, akinek ez tetszik, van akinek nem. Aki viszont szereti, azt mondja: azért jó, mert sokkal színesebbé teszi a lemezt.
 
- Mit vártok a budapesti fellépéstől?
- Még sosem jártunk Magyarországon, úgyhogy nyitottak vagyunk. Nagyon várjuk, hogy láthassuk a magyar közönséget és reakcióikat. Tudjuk, hogy Budapest gyönyörű város, szóval biztosan azok az emberek is! 
 

Eva & Manu (FI/FR)

Bermuda

Blahalouisiana

2013. január 31., csütörtök 20:00

Koncertterem

A38 Hajó – Petőfi-híd budai hídfő

Belépő: 600 Ft, elővételben: 600 Ft
 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. augusztus 18.

Blahalouisiana: Sok egyéb rossz már nem következhet

A kényszerpihenő után emocionálisan feltöltekezve, nagy lelkesedéssel várja nyári szezonja egyetlen fővárosi fellépését a Blahalouisiana. A pop-beat-rock talán legnépszerűbb hazai képviselőjének dalai szimfonikus hangszerelésben kerülnek a közönség elé a Heureka Pop Orchestra közreműködésével 2020. augusztus 22-én a Városmajori Szabadtéri Színpadon. Schoblocher Barbara énekes szerint a „blahalouisianás” klubkoncertes hangulat itt is meglesz – némi extrával. Tovább

2020. március 27.

Tóth Zoltán: Koncertjeink régi Republic dalokból állnak

Tóth Zoltán, kivételes tehetségű zenész, zeneszerző, gitáros, énekes, hangmérnök, a Republic egykori alapító tagja új együttessel és vadonatúj saját dalokkal jelentkezik. Tovább

2019. november 4.

A tél közeledtével nem létezik fontosabb társadalmi probléma – interjú Borovitz Tamással

Hat népszerű humorista Hajdu Steve vezetésével először áll össze, hogy rendhagyó stand up show keretében felhívja a figyelmet a hajléktalan embereket veszélyeztető téli időszakra. A jótékonysági célú stand up estet a Menhely Alapítvány és a Fedél Nélkül utcalap szervezi 2019.11.06-án 19.00 órától Budapesten az ELLÁTÓházban. A cél a szemléletformálás és adománygyűjtés a téli krízisidőszakra. A felszabadult nevetést humoristasimogató és a Malacka és a Tahó koncertje kíséri. Most Borovitz Tamással olvashattok egy interjút az esemény kapcsán. Tovább

2019. április 24.

Szalóki Ági: Néha aggódva figyelem a világ változását

Szalóki Ági énekes, dalszerző gyerekzenekara vezetőjeként 15 éve foglalkozik gyerekek zenei nevelésével. Művészetével igyekszik a hagyományos értékek és a természet tiszteletének fontosságára felhívni a figyelmet. Ágit 2019. május 11-én a Margitszigeten egy ingyenes gyerekkoncerten hallhatják az érdeklődők, ahol egy világrekord kísérletben is részt vehetnek a családok. Tovább

2019. február 5.

Honky Crew: Ezt a műfajt így lehet életben tartani

Mi lesz abból, ha egy electroswing DJ és egy vintage műfajokban jártas dobos találkozik? Jelen esetben egy electroswing szupergroup, a Honky Crew zenekar! Tamási Lacival és Ordiman-nal beszélgettünk a világ egyik legbulisabb műfajáról és megalakulásukról. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky