3427 zenekar 12457 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Interjú

2013. január 8. | Sebestyén Dóra

A Banquet: Nem állhatunk meg itt

Copyright:

A héten egy fiatal cseh zenekarral ismerkedhetünk meg a Dürer Kertben, ingyen és bérmentve a New Beat Indie Est keretében. Január 10-én csütörtökön este 9 órától ugyanis A Banquet biztosítja a talp alá valót. Ráhangolódásként Michaellel, a trió egyik alapító tagjával beszélgettünk, hogy végre megtudjuk mi is az a futu-roll, ami épp Európa meghódítására indul.

Először is hadd gratuláljunk a hazai sikereitekhez. Igaz még csak pár éve, hogy összeálltatok, de számos neves cseh zenei magazin nyilatkozik rólatok elismerően. Hogyan jött az ötlet, hogy összeálljatok?
- Köszi! Nos, először Prágában találkoztunk, amikor oda jártunk egyetemre. Már mindannyiunknak voltak más zenekarai addig, amikben mi voltunk a vezetők, de végre rendesen szerettünk volna zenélni, nem csak úgy hobbiból. Így hát összeálltunk.
 
Az első kislemezetek 2010-ben jelent meg „Kiss the Night” címmel, azóta számos kislemez után megjelent a debütáló lemezetek. Mesélj erről egy kicsit!
- 2011 nyarán már javában dolgoztunk az új dalokon mikor a cseh producerünktől, Boris Carlofftól kaptunk egy ajánlatot, hogy az új lemez felvételénél együtt dolgozhatunk Steve Albinivel Chicagoban. Úgyhogy neki is álltunk újabb számokat írjunk aztán 2011 novemberében elrepültünk Chicago-ba, hogy felvegyük az alapokat, a dobot, basszust és a gitárt. A lemez többi részét Borisszal fejeztük be télen, itthon Prágában. A kész mű a „Breath” áprisban jelent meg.
 
Említetted Steve Albini nevét, aki méltán híres amerikai zenész, producer, sokan a grunge apjának tekintik. Mit tanultatok egy olyan profitól, aki már olyan neves együttesekkel dolgozott, mint a Nirvana vagy a Pixies?
- Hű, rengeteget! Főleg, a basszus és gitár részek megalkotásánál, ahol különleges stompboxokat használtunk. Számtalan gitár erősítőt kipróbálhattunk, meg ilyenek. Annyira hatékonyak voltak ezek az alkalmak, hogy vettünk is pár a felvételnél használt stompboxot, úgyhogy remélhetőleg a koncerteken is tudjuk hozni ezeket a nagyszerű hangokat. 
 
Honlapotokon olvashatjuk, hogy számos híres magazin és honlap is elismerően nyilatkozik rólatok, de mi a helyzet a közönséggel?  Van már egy lelkes rajongói csapatotok, akik koncertről koncertre követnek titeket?
- Oh, igen! Az ősszel Csehország egy vezető pop-rock bandájával koncerteztünk, ennek hála kialakult egy hűséges rajongói körünk. Elárulhatom, nagyszerű érzés!
 
Egy áprilisi interjúban olvastam rólatok, hogy külföldi turnét terveztek. Ahogy nézem az időbeosztásotokat ez az álom megvalósult. Olyan jó érzés, mint ahogy elképzeltétek?
- Tényleg nagyon örülünk, hogy van pár külföldi koncertünk, de nem állhatunk meg itt. Szeretnénk egész Európát körbeutazni és turnézni, városról városra, országról országra. De nagyon nehéz megszervezni a külföldi fellépéseinket, hiszen eddig minden egyes koncertet magunk szervezzük meg. Épp egy koncertfoglaló ügynökséget keresünk, eddig kevés sikerrel. (haha, ez olyan mint egy hivatalos közlemény.:))
 
Nemsokára Magyarországon köszönthetünk benneteket. Mégis azt hiszem a magyar közönség még nem nagyon tudja mit is jelent a futu-roll...
- Imádjuk mixelni a ’80 –as évek borongós zenéjét a ’90-es évek alt-rockos dallamaival, és a mai elektroval. Persze sok más ’60-as ’70-es évekbeli és egészen friss zenekar is hatással van ránk. Csak hogy említsek párat, imádjuk a The Rolling Stones, a Black Sabbathot, a Metallicat és még sok-sok zenekart. Tényleg rengeteg zenét szeretünk, igazán nehéz kiemelni ezek közül párat.
 
Tervek a jövőre?
- Egy biztos még többet szeretnénk külföldön játszani! Ez a fő cél! Eközben a Karácsonykor, Angilában felvett vadiúj kislemezünk tavaszi kiadásán dolgozunk teljes gőzerővel. 
 
Köszönjük és sok sikert a turnéhoz! Találkozunk csütörtökön a Dürer Kertben!
 
Akinek pedig további győzködésre, ráhangolódásra van szüksége, itt egy kis ízelítő csütörtökre! Azt se feledjétek a koncert ingyenes!
 

 

 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. augusztus 18.

Blahalouisiana: Sok egyéb rossz már nem következhet

A kényszerpihenő után emocionálisan feltöltekezve, nagy lelkesedéssel várja nyári szezonja egyetlen fővárosi fellépését a Blahalouisiana. A pop-beat-rock talán legnépszerűbb hazai képviselőjének dalai szimfonikus hangszerelésben kerülnek a közönség elé a Heureka Pop Orchestra közreműködésével 2020. augusztus 22-én a Városmajori Szabadtéri Színpadon. Schoblocher Barbara énekes szerint a „blahalouisianás” klubkoncertes hangulat itt is meglesz – némi extrával. Tovább

2020. március 27.

Tóth Zoltán: Koncertjeink régi Republic dalokból állnak

Tóth Zoltán, kivételes tehetségű zenész, zeneszerző, gitáros, énekes, hangmérnök, a Republic egykori alapító tagja új együttessel és vadonatúj saját dalokkal jelentkezik. Tovább

2019. november 4.

A tél közeledtével nem létezik fontosabb társadalmi probléma – interjú Borovitz Tamással

Hat népszerű humorista Hajdu Steve vezetésével először áll össze, hogy rendhagyó stand up show keretében felhívja a figyelmet a hajléktalan embereket veszélyeztető téli időszakra. A jótékonysági célú stand up estet a Menhely Alapítvány és a Fedél Nélkül utcalap szervezi 2019.11.06-án 19.00 órától Budapesten az ELLÁTÓházban. A cél a szemléletformálás és adománygyűjtés a téli krízisidőszakra. A felszabadult nevetést humoristasimogató és a Malacka és a Tahó koncertje kíséri. Most Borovitz Tamással olvashattok egy interjút az esemény kapcsán. Tovább

2019. április 24.

Szalóki Ági: Néha aggódva figyelem a világ változását

Szalóki Ági énekes, dalszerző gyerekzenekara vezetőjeként 15 éve foglalkozik gyerekek zenei nevelésével. Művészetével igyekszik a hagyományos értékek és a természet tiszteletének fontosságára felhívni a figyelmet. Ágit 2019. május 11-én a Margitszigeten egy ingyenes gyerekkoncerten hallhatják az érdeklődők, ahol egy világrekord kísérletben is részt vehetnek a családok. Tovább

2019. február 5.

Honky Crew: Ezt a műfajt így lehet életben tartani

Mi lesz abból, ha egy electroswing DJ és egy vintage műfajokban jártas dobos találkozik? Jelen esetben egy electroswing szupergroup, a Honky Crew zenekar! Tamási Lacival és Ordiman-nal beszélgettünk a világ egyik legbulisabb műfajáról és megalakulásukról. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky