3428 zenekar 12455 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Interjú

2012. december 11. | Anikó, -gabriella-

Paddy And The Rats: Talán mostanra értünk be igazán, mint zenekar

Copyright:

December 13-án az A38-on tartja a Paddy And The Rats „Tales From The Docks” 2,5 órás lemezbemutatóját, ami egyben a születésnapi koncertjük is lesz. A dedikálással egybekötött mulatság garantáltan kiszakítja majd a Hajót a Petőfi híd budai hídfője melletti kikötőjéből. Ennek örömére készítettünk Paddy-vel egy interjút, amely egy sokkoló vallomást is tartalmaz a végén!

MyMusic: December 13-án az A38-on lemezbemutató és születésnapi koncertet is adtok, ez az igazi 2in1 megoldás. Készültök valami meglepetésre? 
Paddy: Ez véletlenül jött most így össze. A születésnapi buli nyilván minden évben ilyenkor van, de a lemezt októberre terveztük, csak megcsúsztunk. Szóval a legnagyobb meglepetés most az volt, hogy egyszerre tartjuk a kettőt!  (nevet)
 
A harmadik albumtól mit várhatunk? Aki megveszi a lemezt, az a megszokott hangzást kapja vagy zenei újítások sorával találkozik?
Azt érezzük, hogy ez eddig a legerősebb anyag, amit készítettünk. Nagyon egységes, mégis változatos lemez lett szerintünk. Most születtek a legjobb dalok és talán mostanra értünk be igazán, mint zenekar. A hangzásból is most tudtuk a legjobban azt kihozni, amit az eddigi lemezeken szerettünk volna. Erős a folk vonal, de mégis jó punk-rock alapokkal van alátámasztva, és ezeknek az arányát és a sound-ot most tudtuk a legjobban elcsípni, köszönhetően Varga Zoli munkájának is a SuperSize stúdióból, aki a lemezt keverte. Szóval kicsit más, mint az eddigiek, de mégis talán a „legpaddysebb” korongunk ez.
 
A facebookos rajongóitok már ismerkedhetnek az új dalokkal, hiszen megosztottatok párat közülük. Elég magas rajongói számmal büszkélkedhettek, hiszen majdnem 20.000-en lájkolták a zenekart. Fontos számotokra a rajongókkal való kapcsolattartás? 
A legfontosabb! Rajongók nélkül semmit nem ér egy zenekar. Ők tartják életben a gépezetet. Írhatnak rólad sokat az újságok és szerepelhetsz állandóan a TV-ben, ha nincs kinek koncertet adni. Akkor csak egy lufi az egész, ami viszonylag hamar ki is durran, ahogy látni lehet sok összerakott banda esetében. Mi a semmiből építkeztünk, a koncertek tettek azzá minket, akik vagyunk most és a rajongóink juttattak el oda, ahol most tartunk. Ez egy kölcsönös kapcsolat. Ők eljönnek a koncertre, mert adunk nekik valamit a zenénkkel, mi pedig hálásak vagyunk nekik, hogy nem csak a tükör előtt énekelhetjük a dalainkat otthon! (nevet)
 

 
Nemcsak magyar közönségetek van, sőt elég sok helyen turnéztatok Európában is. Dédelgettek esetleg külföldi ambíciókat? Több olyan kérést is lehet látni, ahol mindenféle náció kérlel titeket, hogy adjatok koncertet az ő országukban is!
Igen. Múlt héten jöttünk haza Olaszországból ahol egy 4 állomásos teltházas turnén vagyunk túl. Igazából külföldön is úgy működik ez a dolog, ahogy itthon. Ha olyan zenét játszol, amit az emberek szeretnek, és sokat koncertezel, akkor előbb-utóbb kialakul a zenekarnak egy tábora. Az elmúlt 4 évben egyfolytában ezt építettük. Eleinte kevés embernek játszottunk kis klubokban és kisebb fesztiválokon, aztán elkezdett növekedni. Most már eljutottunk oda, hogy egyre többet tudunk külföldön turnézni és nem azért jönnek az emberek, hogy megnézzék, mi ez, hanem azért, mert fellép a Paddy and the Rats. Ez nagyon jó érzés! Persze még messze a célunk vége! Elég sok országban van promóterünk, akik szervezik a koncerteket. Úgy néz ki, hogy tavasszal összeáll egy német-svájci-olasz-francia turné. Úgyhogy remélhetőleg minden facebook kérésnek eleget tudunk majd tenni! (nevet)
 
Mi a titka annak, hogy egy alapvetően rétegzenét játszó banda – hiszen nem nevezhetünk titeket mainstream-nek -, mint a Paddy And The Rats az iTunes-on 2010-ben és 2011-ben is a legtöbbször letöltött magyar zenekar lett?
Sok kelta-punk portál foglalkozott velünk és a lemezeinkkel Európa szerte, aminek köszönhetően sokan olvastak rólunk vagy hallották a zenénket. Ez a műfaj elég jól működik világszerte és a rajongói mindig éhesek az újdonságra. Mivel külföldön nem jelent meg a lemez fizikálisan, csak digitálisan, ezért az Európai rajongók, onnan tudják letölteni. 
 
Ahogy elnéztem a közelgő fellépéseiteket, nem sok időtök lesz pihenni a következő hónapokban. Élvezitek ezt a pörgést? 
Abszolút. A nyáron heti 4-5 koncertünk volt és furcsa volt, amikor szeptemberben 3-4 napig nem kellett menni sehova. Persze fárasztó is tud lenni, de néhány nap pihenés után, már be vagyunk sózva mindannyian és nem bírunk a seggünkön ülni! (nevet) A napokban megjelenik a 3. nagylemezünk és decemberben próbáljuk minél több helyre eljuttatni, hogy megismerjék az emberek az új dalokat. 13-án mutatjuk be a lemezt az A38-on, aztán megyünk Debrecenbe, Zalaegerszegre, Szombathelyre, Sopronba csak, hogy néhányat említsek. A december erről fog szólni. Aztán januárban kicsit pihenünk, mert nagyon pörgős volt a 2012-es év. 150 koncertet adtunk, tagcsere volt, megcsináltuk az MR2 Akusztik bulinkat és három hónapig dolgoztunk az új lemezanyagon a stúdióban. Januárban a családunkkal és a barátainkkal leszünk, kicsit feltöltődünk. Persze adunk néhány koncertet is. Februárban pedig indul újra a turné és meg sem állunk az év végéig!
 
Miskolcon kezdődött a történetetek, most karácsony másnapján is ott fogtok zenélni. Ezzel a bulival kiemelten foglalkoztok?
Ugyan már nem ott élünk, de ott nőttünk fel és az a város mindig is az otthonunk lesz. Eleinte minden évben adtunk születésnapi-karácsonyi koncertet Miskolcon, de tavaly valamiért ez kimaradt. Most úgy gondoltuk, hogy ez a legjobb alkalom egy miskolci bulira. Ilyenkor mindenki otthon van, a régi barátok, családtagok és így velük is tudunk találkozni és tudunk egy olyan hangulatú koncertet adni, mint a legelső volt 4 évvel ezelőtt. Szóval Miskolc mindig kiemelt helyszín, hiszen onnan indultunk és szeretnénk újra megteremteni ezt a karácsonyi, közösségi zenélős hangulatot!
 
Kocsmát fogtok varázsolni az egész világból?
Dolgozunk rajta! Bár nem öntudatlan, buta alkoholistákat akarunk nevelni a gyerekekből. (nevet) Inkább egy alternatívát szeretnénk nyújtani az embereknek a szórakozásra. Sokkal ember közelibb élményt nyújt az, ha valaki élő hangszerekkel zenél, mint hogy csak a potmetert húzogatja fel-le. A kocsma midig is arról szólt, hogy összehozza az embereket, közösséget teremt, és mi ezt szeretnénk kicsit visszahozni. Legyünk kapcsolatban egymással! A lazuláshoz pedig igen is jól esik néhány korsó, vagy inkább néhány hordó sör! (nevet)
 
Végül: Mi az az egy mondat, amit mindenképpen el szeretnétek mondani, de még soha sehol nem tehettétek meg? Mert akkor nyilván itt a lehetőség!
Ez egy nagyon megdöbbentő vallomás lesz! De, ha itt az alkalom, hát elmondom: Igazából nem is vagyunk írek! (nevet)
 
Anikó, gabriella
 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. augusztus 18.

Blahalouisiana: Sok egyéb rossz már nem következhet

A kényszerpihenő után emocionálisan feltöltekezve, nagy lelkesedéssel várja nyári szezonja egyetlen fővárosi fellépését a Blahalouisiana. A pop-beat-rock talán legnépszerűbb hazai képviselőjének dalai szimfonikus hangszerelésben kerülnek a közönség elé a Heureka Pop Orchestra közreműködésével 2020. augusztus 22-én a Városmajori Szabadtéri Színpadon. Schoblocher Barbara énekes szerint a „blahalouisianás” klubkoncertes hangulat itt is meglesz – némi extrával. Tovább

2020. március 27.

Tóth Zoltán: Koncertjeink régi Republic dalokból állnak

Tóth Zoltán, kivételes tehetségű zenész, zeneszerző, gitáros, énekes, hangmérnök, a Republic egykori alapító tagja új együttessel és vadonatúj saját dalokkal jelentkezik. Tovább

2019. november 4.

A tél közeledtével nem létezik fontosabb társadalmi probléma – interjú Borovitz Tamással

Hat népszerű humorista Hajdu Steve vezetésével először áll össze, hogy rendhagyó stand up show keretében felhívja a figyelmet a hajléktalan embereket veszélyeztető téli időszakra. A jótékonysági célú stand up estet a Menhely Alapítvány és a Fedél Nélkül utcalap szervezi 2019.11.06-án 19.00 órától Budapesten az ELLÁTÓházban. A cél a szemléletformálás és adománygyűjtés a téli krízisidőszakra. A felszabadult nevetést humoristasimogató és a Malacka és a Tahó koncertje kíséri. Most Borovitz Tamással olvashattok egy interjút az esemény kapcsán. Tovább

2019. április 24.

Szalóki Ági: Néha aggódva figyelem a világ változását

Szalóki Ági énekes, dalszerző gyerekzenekara vezetőjeként 15 éve foglalkozik gyerekek zenei nevelésével. Művészetével igyekszik a hagyományos értékek és a természet tiszteletének fontosságára felhívni a figyelmet. Ágit 2019. május 11-én a Margitszigeten egy ingyenes gyerekkoncerten hallhatják az érdeklődők, ahol egy világrekord kísérletben is részt vehetnek a családok. Tovább

2019. február 5.

Honky Crew: Ezt a műfajt így lehet életben tartani

Mi lesz abból, ha egy electroswing DJ és egy vintage műfajokban jártas dobos találkozik? Jelen esetben egy electroswing szupergroup, a Honky Crew zenekar! Tamási Lacival és Ordiman-nal beszélgettünk a világ egyik legbulisabb műfajáról és megalakulásukról. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky