3428 zenekar 12453 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Interjú

2012. november 28. | MyMusic

Czutor Zoltán: Már nem biztos, hogy pelenkába bújnék

Copyright:

Új lemezzel jelentkezett a Belmondo. Az eddig megjelent négy stúdióalbumról válogattak ki 12-12 dalt, amelyek angol fordítással, illetve új változatban, magyarul is rákerültek a Good, Better, Belmondo című lemezre. A hanghordozó megjelenésének apropóján Czutor Zoltánnal, a csapat frontemberével beszéltünk, a zene mellett sok egyébről.

MyMusic: Válogatáslemez kerül a rajongókhoz, vagy valami más? 
Czutor Zolán: Szerepel két vadonatúj angol és további két magyar nyelvű szám is, a Rovarsong és a Szájalok. Utóbbiról azt mondhatom, hogy újdonságnak számít a minimál hangszerelés, hiszen a dobok helyett Fekete János Jammal beatbox-ol, én pedig gitározom és énekelek.
 
- Egyik legőrültebb klipetekben pelenkában, csecsemőnek öltözve bohóckodtok egy játszóházban. Esetleg az ihlette, hogy nemrégiben megszületett a kisfiad?
- Biztosan közrejátszott ez az élmény is, bár nem én voltam az ötletadó, hanem a rendező, Kovács Levente. Ő nagyon profi és elszállt asszociációi vannak, mindamellett ez a valaha volt legmegosztóbb Belmondo klip. Szélsőséges véleményeket vált ki, érdekes módon, akik a Nyers zenekart kedvelték, azoknak általában tetszik, akik csak a Belmondo révén ismertek meg, azok inkább nagyon elutasítják. A Gyereknek maradni című dalunk egyébként szerintem kifogástalan, nagyon jól működik koncerteken, de lehet, hogy a mostani tapasztalatok birtokában más klipkoncepcióval próbálkoznék inkább.
 
- Ha már szóba került az apaszerep… Hogyan készülsz a karácsonyra?
- Igyekszem minél kevesebbet idegeskedni, rohangálni és inkább a lényegre fókuszálni. Ez azt jelenti, hogy nem sokat foglalkozni az ajándékokkal, inkább azzal törődni, hogy úgy szervezzem meg a karácsonyomat, hogy minél több időt tölthessek a családommal, azokkal, akiket szeretek. 
 
- Nem a fa alá való ajándék, hogy az Országgyűlés nemrégiben változtatott az úgynevezett magyar kvóta szabályozásán. A továbbiakban már nem számít a magyar dalok közé olyan, amelyet hazai zenekar ad elő, de nem magyar nyelven hangzik el. Mi a véleményed erről?
- Sajnos nagyon nehezen volt átlátható az a szabályozás, hogy mi tartozik a kvótába. Az Európai Unio alapszabályával ellenkezett az, hogy állampolgársági alapon tegyenek megkülönböztetést az előadók között, ezért kellett rajta változtatni. Sajnos így nehéz helyzetbe kerülnek azok a magyar előadók, akik angolul énekelnek, mert eddig valami előnyt jelentett, hogy a rádiók az ő számaik játszása mellett döntve teljesítették a magyar kvótára vonatkozó előírást. Most nehezebb lesz bekerülni az adásokba. Úgy gondolom, hogy a sport és a könnyűzene az a két terület, amelyen keresztül megmutathatjuk a világ többi részének, kik vagyunk, ezáltal lehet befolyásolni a rólunk kialakult közvélekedést. Elvenni azt a lehetőséget, hogy magyar előadók angolul – a popzene nemzetközi nyelvén – szóljanak, és ezáltal bekerüljenek a magyar kvótába, elég durva hendikep.
 
- Duetteztél korábban a Csillag Születikben Szirota Jenniferrel. Tartjátok a kapcsolatot?
- Számomra az ilyen megjelenések egyfajta mellékvágányt jelentenek, nem hiszem, hogy akár segít, akár hátráltat bármit a szakmai előmenetelemben. Nem tartjuk a kapcsolatot, előtte sem találkoztunk. Amikor találkoztunk, nagyon jól tudtunk együtt dolgozni, kellemes embernek és nagyon tehetséges énekesnek tartom. Ha tudtam neki segíteni a versenyben, annak nagyon örülök.
 
- Véleményed szerint az ilyen és hasonló tehetségkutató műsorok mennyire segítenek az érvényesülésben?
- Önmagában véve nagyon kevés a karrierhez az, ha valaki tehetséges énekes. Az sem számít sokat, ha megjelenik a képernyőn, mert olyan sűrűséggel futnak ezek a műsorok, hogy fél év, egy év múlva már nem is emlékszünk, ki miben tűnt fel, kik voltak a döntősök, vagy akár a győztesek. Minden azon múlik, hogy ki mit akar mutatni, átadni a világnak, milyenek a dalai, amiket lehetőleg ő írt, és az ő érzéseit, gondolatait tükrözi. Sok múlik azon, hogy a verseny után milyen stáb áll mögötte. Ezért nem hiszek én az ilyen műsorokban. A tapasztalat is azt igazolja, hogy keveseknek sikerül csupán ezek által zenei karriert befutni.
 

 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. augusztus 18.

Blahalouisiana: Sok egyéb rossz már nem következhet

A kényszerpihenő után emocionálisan feltöltekezve, nagy lelkesedéssel várja nyári szezonja egyetlen fővárosi fellépését a Blahalouisiana. A pop-beat-rock talán legnépszerűbb hazai képviselőjének dalai szimfonikus hangszerelésben kerülnek a közönség elé a Heureka Pop Orchestra közreműködésével 2020. augusztus 22-én a Városmajori Szabadtéri Színpadon. Schoblocher Barbara énekes szerint a „blahalouisianás” klubkoncertes hangulat itt is meglesz – némi extrával. Tovább

2020. március 27.

Tóth Zoltán: Koncertjeink régi Republic dalokból állnak

Tóth Zoltán, kivételes tehetségű zenész, zeneszerző, gitáros, énekes, hangmérnök, a Republic egykori alapító tagja új együttessel és vadonatúj saját dalokkal jelentkezik. Tovább

2019. november 4.

A tél közeledtével nem létezik fontosabb társadalmi probléma – interjú Borovitz Tamással

Hat népszerű humorista Hajdu Steve vezetésével először áll össze, hogy rendhagyó stand up show keretében felhívja a figyelmet a hajléktalan embereket veszélyeztető téli időszakra. A jótékonysági célú stand up estet a Menhely Alapítvány és a Fedél Nélkül utcalap szervezi 2019.11.06-án 19.00 órától Budapesten az ELLÁTÓházban. A cél a szemléletformálás és adománygyűjtés a téli krízisidőszakra. A felszabadult nevetést humoristasimogató és a Malacka és a Tahó koncertje kíséri. Most Borovitz Tamással olvashattok egy interjút az esemény kapcsán. Tovább

2019. április 24.

Szalóki Ági: Néha aggódva figyelem a világ változását

Szalóki Ági énekes, dalszerző gyerekzenekara vezetőjeként 15 éve foglalkozik gyerekek zenei nevelésével. Művészetével igyekszik a hagyományos értékek és a természet tiszteletének fontosságára felhívni a figyelmet. Ágit 2019. május 11-én a Margitszigeten egy ingyenes gyerekkoncerten hallhatják az érdeklődők, ahol egy világrekord kísérletben is részt vehetnek a családok. Tovább

2019. február 5.

Honky Crew: Ezt a műfajt így lehet életben tartani

Mi lesz abból, ha egy electroswing DJ és egy vintage műfajokban jártas dobos találkozik? Jelen esetben egy electroswing szupergroup, a Honky Crew zenekar! Tamási Lacival és Ordiman-nal beszélgettünk a világ egyik legbulisabb műfajáról és megalakulásukról. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky