3428 zenekar 12453 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Interjú

2012. november 7. | MyMusic

Harcsa Veronika: Új zenéket, új irányokat ismerek meg

Copyright:

Október óta Belgiumban él és tanul a Brüsszeli Királyi Konzervatórium kétéves mesterképzésén Harcsa Veronika énekesnő. Kétlaki életet él, hazajár koncertezni, és új lemezekre is készül.

MyMusic:Hogyan telnek a napjai, mire jut ideje a tanulás mellett?
Harcsa Veronika: Többet hallgatok zenét, gyakrabban járok koncertre. Otthon a saját koncertjeim mellett kevés volt a szabad estém. Szerencsére a diáktársaim nagyon befogadóak, így társaságom is akad. Sok technikai gyakorlatot végzek nap, mint nap, de legalább ennyire fontosnak érzem azt, hogy új zenéket, új irányokat ismerek meg. 
 
Mennyiben segítheti a további karrierjét, ha végez a mesterkurzuson?
- Ezt még korai megjósolni. Nyilvánvalóan dédelgetek ambíciókat a Nyugat-Európai lehetőségekkel kapcsolatban, és azon vagyok, hogy megmutassam magam az itteni közönségnek, de hogy a tapasztalatokon túl mennyit fogok nyerni az egészből, azt még nem tudom.
 
Mikor láthatja legközelebb a magyar publikum?
- November második felét otthon töltöm, és országszerte adunk koncerteket. A turné legfontosabb állomása a Nemzeti Színházbeli fellépésünk lesz november 19-én, este 7 órakor. A Nemzeti különleges helyszín, ráadásul viszonylag ritkán ad otthont koncerteknek. A Lámpafény esten XX. századi magyar költők megzenésített verseit adjuk elő, vendégünk Kulka János, aki a költőkhöz kapcsolódó prózai szövegekkel egészíti ki az előadást. Az est koncert és színház közt van félúton, ezért is kaphatott helyet a Nemzeti műsorában.
 
Másfél éve jelent meg a Harcsa Veronika Quartet legutóbbi lemeze. Mikorra tervezi, tervezik a következő hanghordozó kiadását?
- Jelenleg két lemezen dolgozom, az egyik Gyémánt Bálinttal alkotott duónk bemutatkozó albuma, a másik a Bin-Jip második lemeze. Mindkettő megjelenése jövőre várható.
 
A jazz mellett a Bin-Jip nevű elektronikus alternatív zenekarral is fellép, tavaly Fonogram díjat kaptak. Melyik stílus áll közelebb Önhöz?
- A jazzben több a spontaneitás, az elektronikus zenével viszont olyan hangulatokat lehet varázsolni, ami jazz koncerten ritka. A Bin-Jippel rengeteget kísérletezünk különféle hangzásokkal, ez egy nagyon inspiratív alkotói munka.
 
Már 2008-ban azt írták Önről egy interjúban, hogy „hamarosan világsztár lesz”. Úgy érzi, hogy ez bekövetkezett már?
- Nem. Igaz, hogy voltak sikereim Japánban, és rengeteget koncerteztem külföldön, de világsztárnak lenni, az egy másik liga, én nem ott játszom. Igyekszem a legtöbbet kihozni magamból, ezért is döntöttem úgy, hogy tovább képzem magam, de hogy ez mekkora ismertségre lesz elég, fogalmam sincs. A népszerűségnél fontosabb az, hogy az ember önmagának bizonyítson.
 
Fotó: Glódi Balázs

 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. augusztus 18.

Blahalouisiana: Sok egyéb rossz már nem következhet

A kényszerpihenő után emocionálisan feltöltekezve, nagy lelkesedéssel várja nyári szezonja egyetlen fővárosi fellépését a Blahalouisiana. A pop-beat-rock talán legnépszerűbb hazai képviselőjének dalai szimfonikus hangszerelésben kerülnek a közönség elé a Heureka Pop Orchestra közreműködésével 2020. augusztus 22-én a Városmajori Szabadtéri Színpadon. Schoblocher Barbara énekes szerint a „blahalouisianás” klubkoncertes hangulat itt is meglesz – némi extrával. Tovább

2020. március 27.

Tóth Zoltán: Koncertjeink régi Republic dalokból állnak

Tóth Zoltán, kivételes tehetségű zenész, zeneszerző, gitáros, énekes, hangmérnök, a Republic egykori alapító tagja új együttessel és vadonatúj saját dalokkal jelentkezik. Tovább

2019. november 4.

A tél közeledtével nem létezik fontosabb társadalmi probléma – interjú Borovitz Tamással

Hat népszerű humorista Hajdu Steve vezetésével először áll össze, hogy rendhagyó stand up show keretében felhívja a figyelmet a hajléktalan embereket veszélyeztető téli időszakra. A jótékonysági célú stand up estet a Menhely Alapítvány és a Fedél Nélkül utcalap szervezi 2019.11.06-án 19.00 órától Budapesten az ELLÁTÓházban. A cél a szemléletformálás és adománygyűjtés a téli krízisidőszakra. A felszabadult nevetést humoristasimogató és a Malacka és a Tahó koncertje kíséri. Most Borovitz Tamással olvashattok egy interjút az esemény kapcsán. Tovább

2019. április 24.

Szalóki Ági: Néha aggódva figyelem a világ változását

Szalóki Ági énekes, dalszerző gyerekzenekara vezetőjeként 15 éve foglalkozik gyerekek zenei nevelésével. Művészetével igyekszik a hagyományos értékek és a természet tiszteletének fontosságára felhívni a figyelmet. Ágit 2019. május 11-én a Margitszigeten egy ingyenes gyerekkoncerten hallhatják az érdeklődők, ahol egy világrekord kísérletben is részt vehetnek a családok. Tovább

2019. február 5.

Honky Crew: Ezt a műfajt így lehet életben tartani

Mi lesz abból, ha egy electroswing DJ és egy vintage műfajokban jártas dobos találkozik? Jelen esetben egy electroswing szupergroup, a Honky Crew zenekar! Tamási Lacival és Ordiman-nal beszélgettünk a világ egyik legbulisabb műfajáról és megalakulásukról. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky