3423 zenekar 12355 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Interjú

2012. június 19. | Szandi

Rusty Tunes: A polgári foglalkozásunk a rock n roll

Copyright:

Egy falunap alkalmával találkoztam először a Rusty Tunes nevű zenekarral. Bevallom hogy akkor még én sem ismertem őket, viszont amikor meghallottam hogy éppen Jimi Hendrix Foxy Lady című klasszikusát játszották, akkor nem tudtam figyelmen kívül hagyni, és véleményem szerintem ezzel nem voltam egyedül. Vérbeli rock n roll, jó pasik, és egy kellemes kora nyári este. Mi kell még egy fergeteges partyhoz? Lássuk hogy valójában kikről is beszéltem eddig. Tagok: Deli Tibor – dobok, Horváth Balázs – gitár és Jantner Bálint - ének, basszusgitár. 

Mikor alakult mega RustyTunes?
- A zenekar 2010 nyarán állt össze Deli Tibor dobos; Berki Dávid basszusgitáros; és Horváth Balázs gitáros jóvoltából. Akkor még "Horváth Balázs és barátai" néven futottunk. Gitár centrikus, blues és rockabilly alapokon nyugvó instrumentális zenékkel. Különböző rendezvényeken léptünk fel, majd Balázs születésnapi koncertjén jött a képbe Jantner Bálint énekes, gitáros; aki 3 szám erejéig vendég fellépőként szerepelt a banda esti műsorában. Később csatlakozott a csapathoz és megalapítottuk a Rusty Tunes nevű formációt (2011 január).
 
Amikor feltűnik egy új zenekar, akkor az emberek úgy általában mindent tudni akarnak róluk, és vannak olyan kérdések akimet szinte már kötelező jelleggel kell feltenni egy friss bandánakl. Ilyen például az a ’klasszikus” kérdés hogy miért lett a nevetek Rusty Tunes (rozsdás dallamok)?
- A zenei stílusunkat határozza meg ez a név. „Régi” klasszikus rock&rollt adunk elő a saját zenei stílusunkban, rockabillys, bluesos, néhol punkos és ilyen olyan ismertebb dallamokkal fűszerezve. 
 
Pontosan melyik műfajt képviseltek?
- Pontosan ezt mi sem tudjuk. Igyekszünk valami sajátot kihozni ebből az egészből. Egyenlőre feldolgozásokat játszunk, de már dolgozunk a saját számokon is. 
 
Milyen korosztály számára játszatok elsősorban?
- Célközönség nincs. Aki szereti a rock n rollt eljön a koncertjeinkre. Szeretnénk minél több embert megfogni a zenén keresztül mert szeretjük fogdosni az embereket és ők is szeretnek fogdosni minket. Ha a világra még nem hozott embereket is beleszámoljuk elég sokan szoktunk lenni a koncerteken határozatlan korhatárral. 
 
Van példaképetek? Ha van akkor ki az?
- Egymásnak a példaképei vagyunk. Nagyon sok fajta zenét szeretünk. Nehéz így választani. 
 
A magánéletben mivel foglalkoztok?
- A polgári foglalkozásunk a rock n roll. Bálint még tanul. Mi a mókuskerékben játszunk.
 
Mit gondoltok, egy kevésbé ismert zenekarnak mennyire nehéz betörnie a zeneiparba, és meghódítani az országot? Ez csak tehetség kérdése?
- Nyilván nem egyszerű, de csinálni kell, ha másért nem is saját élvezeteink kielégítésére. Nehéz kitűnni a tömegből, főleg ha a magyar médiakultúra az uralkodó. Pedig hihetetlen tehetségekkel találkoztunk eddig az „underground” rock n rollban. Gyakorolni kell sokat, pofátlannak kell lenni, és nyomni előre a zenekart mert magától nem megy! 
 
Mi a legnagyobb célotok, amit kitűztetek magatoknak?
- Komoly célokat nem tűztünk ki magunk elé. Igazából szeretnénk minél több jó bulit csinálni, minél több helyre eljutni ennyi.
 
Hol láthatunk titeket legközelebb?
- Legközelebbi koncertünk hazai pályán lesz Pakson. De itt a reklám helye aki bővebb infót szeretne keressen meg minket a Facebook-oldalunkon!
 

Szandi 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. augusztus 18.

Blahalouisiana: Sok egyéb rossz már nem következhet

A kényszerpihenő után emocionálisan feltöltekezve, nagy lelkesedéssel várja nyári szezonja egyetlen fővárosi fellépését a Blahalouisiana. A pop-beat-rock talán legnépszerűbb hazai képviselőjének dalai szimfonikus hangszerelésben kerülnek a közönség elé a Heureka Pop Orchestra közreműködésével 2020. augusztus 22-én a Városmajori Szabadtéri Színpadon. Schoblocher Barbara énekes szerint a „blahalouisianás” klubkoncertes hangulat itt is meglesz – némi extrával. Tovább

2020. március 27.

Tóth Zoltán: Koncertjeink régi Republic dalokból állnak

Tóth Zoltán, kivételes tehetségű zenész, zeneszerző, gitáros, énekes, hangmérnök, a Republic egykori alapító tagja új együttessel és vadonatúj saját dalokkal jelentkezik. Tovább

2019. november 4.

A tél közeledtével nem létezik fontosabb társadalmi probléma – interjú Borovitz Tamással

Hat népszerű humorista Hajdu Steve vezetésével először áll össze, hogy rendhagyó stand up show keretében felhívja a figyelmet a hajléktalan embereket veszélyeztető téli időszakra. A jótékonysági célú stand up estet a Menhely Alapítvány és a Fedél Nélkül utcalap szervezi 2019.11.06-án 19.00 órától Budapesten az ELLÁTÓházban. A cél a szemléletformálás és adománygyűjtés a téli krízisidőszakra. A felszabadult nevetést humoristasimogató és a Malacka és a Tahó koncertje kíséri. Most Borovitz Tamással olvashattok egy interjút az esemény kapcsán. Tovább

2019. április 24.

Szalóki Ági: Néha aggódva figyelem a világ változását

Szalóki Ági énekes, dalszerző gyerekzenekara vezetőjeként 15 éve foglalkozik gyerekek zenei nevelésével. Művészetével igyekszik a hagyományos értékek és a természet tiszteletének fontosságára felhívni a figyelmet. Ágit 2019. május 11-én a Margitszigeten egy ingyenes gyerekkoncerten hallhatják az érdeklődők, ahol egy világrekord kísérletben is részt vehetnek a családok. Tovább

2019. február 5.

Honky Crew: Ezt a műfajt így lehet életben tartani

Mi lesz abból, ha egy electroswing DJ és egy vintage műfajokban jártas dobos találkozik? Jelen esetben egy electroswing szupergroup, a Honky Crew zenekar! Tamási Lacival és Ordiman-nal beszélgettünk a világ egyik legbulisabb műfajáról és megalakulásukról. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky