3428 zenekar 12456 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Lemezkritika

2012. március 8. | Anikó

Viszonylagosan közepes - Nickelback 

Copyright:

Nickelback: Here and Now | Nem túl fantáziadús, „Itt és most” címmel jelent meg a Nickelback új albuma 2011. november 21-én. Sajnos, az előbbi jelző a kiadvány egészére igaz. Leginkább átlagos lett, és ezáltal alulmúlta például az én várakozásaimat is. 

A Nickelback tavaly adta ki a „Here and Now”-t, és én körülbelül azóta hallgatom is, és próbálom valahol elhelyezni a kanadai együttes életművében. Nem könnyű feladat, mert számomra kicsit semmilyen ez a lemez. Előrebocsátom, hogy én szeretem a Nickelbacket, ezért – bármilyen trendi is lenne – nem fogom őket lealázni. Hiszen vitathatatlan érdemük például a „Side of a Bullet”, ami Dimebag Darell-nek állít emléket, vagy a „Never Again”, mely a családon belüli erőszakkal foglalkozik. Chad Kroeger nevét pedig ismerhetjük a Pókemberben elhangzó „Hero”-ból vagy a Santana-val közös „Into the Night”-ból.  
 
De térjünk vissza 2011-be, amikor is adva van a „Here and Now” című korong, amire elég sokat kellett várni a legutóbbi „Dark Horse” album és az elég fasza koncertturné után. 
 
Előfutárként két dalt adtak ki: a „Bottoms up” a keményebb stílust képviselte, a „When We Stand Together” pedig egy nyálas, pop darab volt. A két szám jól körülhatárolta azt is, hogy a zenekar milyen határok között mozog manapság. Mert játszanak egészen jó kis ütemes, rockos trackeket, meg érzelmekre ható, émelyítő szerelmes nótákat is. Persze még ezutóbbi is a minőségibb és hallgathatóbb fajta, de azért egy klasszik rock koncerten elég nagy megdöbbenést okoznának.
 
Tartalmilag a dalokban nem sok újdonsággal találkozhatunk. A „Midnight Queen” nagyjából megfelel a „Something in Your Mouth”-nak. Nem először hallhatunk olyan tematikájú dalt sem, mint a „Lullaby”, ez a tipikus vigasztaló szerzemény - habár most ugye minden szar -. A „Kiss it Goodbye” pedig a „Rockstar” világára hajaz. Persze azért egy rockbandától alapvetően nem kell világmegváltó gondolatokat, témákat várni.
 
Nekem bejött az „Everything I Wanna Do”, a „This Means War” és a „Gotta Get Me Some”, de ez valószínűleg annak tudható be, hogy én kevésbé kedvelem a Nickelback érzelgős vonulatát. 
 
Ha a „Here and Now” turné érinteni fogja valamelyik környező országot, akkor megéri elmenni a koncertjükre. Mert a zenekar olyan körítést fog a dalok köré pakolni, ami sokat dob majd rajtuk. Ami az albumon kicsit erőtlen vagy élettelen, azt felturbózzák a show-ra, és akkor ezek is nagyon jól fognak szólni.
 
Maga a „Here and Now” korong nem nyújt extrát. Nem igazán találhatunk rajta újdonságot sem a zenében, sem a szövegben. Azonban azt sem lehet mondani, hogy rossz lett. Csak az a gond, hogy a Nickelback-től hallhattunk már ennél sokkal ütősebb anyagot is.   
 
MyMusic.hu értékelés: 6/10
 
Nickelback: Here and Now (Roadrunner Records, 2011)
 
1. “This Means War”
2. “Bottoms Up”
3. “When We Stand Together”
4. “Midnight Queen”
5. “Gotta Get Me Some”
6. “Lullaby”
7. “Kiss It Goodbye”
8. “Trying Not To Love You”
9. “Holding On To Heaven”
10. “Everything I Wanna Do”
11. “Don’t Ever Let It End” 
 
Anikó 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. július 23.

Erős kezdés után... | All Time Low - Wake Up, Sunshine

All Time Low - Wake Up, Sunshine (2020) | Ha van a poppunknak ma vezető csapata a világon, akkor az All Time Low simán pályázhat a trónra, hiszen a Blink már nem az igazi, a 5 Seconds of Summer inkább pop, a Neck Deep inkább punk és nem is annyira élem, a Fall Out Boy-t pedig hagyjuk is inkább... Szóval az ATL simán behúzza ezt a megtiszteltetést, a Wake Up, Sunshine-nal pedig bizonyítják, hogy megérdemelten aggatok rájuk ilyen címkéket! Tovább

2020. július 15.

A nyár íze! | New Found Glory - Forever + Ever x Infinity

New Found Glory - Forever + Ever x Infinity (2020) | Nem tétlenkednek a floridai punkok, hiszen a tavalyi feldolgozáslemez után máris itt a soron következő, teljes értékű NFG korong. Úgyhogy itt az ideje, hogy előkapjuk a képzeletbeli szörfdeszkát, shortra vetkőzzünk és nekiszaladjunk az óceánnak, arccal a legnagyobb hullám felé. Tovább

2020. július 10.

A nyúl üregében | Code Orange - Underneath

Code Orange - Underneath (2020) | Ha van még új út a kemény zenében és a metalban, akkor nagy valószínűséggel a Code Orange áll ma az egyik legközelebb ahhoz, hogy ezt az utat megtalálja. Az Underneath egy olyan utazás, ami az első pillanattól az utolsóig kétségek között tart azt illetően, hogy mi rejlik a következő sarkon és mit hallasz majd a következő ütemben. Tovább

2020. július 6.

Egy kicsit a mélyre kérhetnék? | Reflections - Willow

Reflections - Willow (2020) | Öt év várakozás - amelyből hármat hiátusban töltött a banda - jött ki új anyaggal a minnesotai illetőségű progresszív metalcore-ban utazó Reflections, mi pedig száz százalékig nem voltunk felkészülve arra, amit a Willow tartogat! Durvább, mélyebb, progosabb, ijesztőbb, mégis sokkal egységesebb, mint amit eddig valaha hoztak a srácok.
  Tovább

2020. július 1.

TÚMÁCS | Heaven Shall Burn – Of Truth And Sacrefice

Heaven Shall Burn – Of Truth And Sacrefice (2020) | Négy év lemezszünet és két év alkotói szabadság után a német metalbrigád nem kisebb vállalásba fogott, minthogy egy majd’ 100 perces duplalemezzel gyalulják le a hallgatók hallójáratait, miközben elsztorizgatnak életről, halálról, a bolygónkról, az emberiségről és természetesen a gyarlóságról, a nagybetűs ellenségről magáról. Vagyis magunkról, ugyebár… Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky