3428 zenekar 12453 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Interjú

2011. március 22. | Török Kati

Black Nail Cabaret: Nem egy tipikus lány banda

Copyright:

MyMusic: Tavaly októberben mutatkoztatok be élőben először a Gyárban, egy Halloween bulin és azóta többször el lehetett csípni titeket kisebb koncerteken, idén februárban pedig már a De/Vision és a Covenant előzenekaraként játszottatok. Hogyan indult be a koncertezés és mik a további terveitek?
Emese: Tavaly augusztusban kezdett el körvonalazódni, hogy mikorra leszünk színpadképesek, de nem akartunk elfogadni felkéréseket addig, amíg nem voltunk biztosak benne, hogy felkészültünk. A Halloween-i felkérés épp jókor jött, így kezdődött az egész. November végéig mi intéztük a koncertszervezést, utána találkoztunk az új menedzserünkkel, most már hozzá futnak be a felkérések, illetve mi is neki továbbítjuk ezeket. A De/Vision és a Covenant koncertről már októberben szó volt, aztán hosszas vívódások után csúszott ez február 19-re, de örülünk neki, hogy így alakult, mert nem álltunk volna készen rá – kellett, hogy összerázódjon ez a produkció a színpadon, és az ember folyamatosan fejlődik, úgyhogy jól alakult ez így.

MyMusic: Mennyire nehéz fellépéshez társat találni? Kikhez lehet párosítani titeket?
Emese: Igazából elég érdekes zenekarokkal játszottunk eddig együtt, de szerintem lehet minket passzintani. Attól függetlenül, hogy mi teátrálisak vagyunk, szerintem mindenhez illeszthető a zenénk, ami kicsit is elektronikusabb, szinti közeli.

MyMusic: A hazai elektronikus vonallal nem terveztek együtt dolgozni?
Zsófi: Viliék már gondoltak erre, hogy kéne csinálni egy olyan koncertet, ahol a Zagar játszana, még valaki, meg mi, aztán, hogy mi lesz belőle, az majd kiderül. De szívesen dolgoznánk velük.

MyMusic: Kikkel dolgoznátok még szívesen?
Emese: Fölmerültek már ötletek, például beszéltünk már róla Hauber Zsolttal a Bonanza Banzaiból, hogy esetleg készítene egy remixet valamelyik számunkból, aminek nagyon örülnénk, mert tetszik az a vonal, amit ő képvisel. Remixek készítésére voltak már érdekes jelentkezők. A Zagar-ral, de akár az Anima Sound System-mel, vagy a Neo-val is szívesen dolgoznánk együtt.

MyMusic: Mik a hosszabb távú terveitek?
Emese: Jó lenne egy kis független külföldi kiadót találni, mondjuk németet, mert Németországban nagyon népszerű ez a műfaj, ott rengeteg szintipop csapat van. Ehhez jól jöhet, hogy teátrális produkcióval állunk elő, talán így még ott is gyökeret tudnánk verni. Mindenképp jó lenne egy külföldi kiadó, hogy a zenénk a határon túl is terjedhessen, akár Európa, akár az Államok irányába, és jó lenne együttműködni egy olyan külföldi ügynökséggel, akik szerveznének nekünk rendszeres külföldi fellépéseket, nem csak fesztivál szinten. Igazából nem törünk nagy babérokra, de jó lenne azt csinálni, amit szeretünk és mondjuk ebből élni – de az még sok lépcső a szamárlétrán.
Zsófi: Érkezik egyébként érdeklődés külföldről, a tengerentúlról is, csak kéne még egy kis löket, hogy ez beinduljon.

MyMusic: Az internetes megjelenésetek is elsősorban angolul zajlik, a honlapotok is csak ezen a nyelven érhető el.  Ez is egyértelmű nyitás, vagy ez még változhat?
Emese: Igazából ketten csináljuk ezt is, bár jó lenne erre is egy csapat majd. Elgondolkodtunk már rajta, hogy a későbbiekben szükség lehet egy magyar oldalra is, de igazából nagy érdeklődést itthonról nem vártunk, viszont egyre többen megtalálnak minket, ami nagyon meglepő és nagyon jó, de eredetileg szándékosan készült csak angol nyelvű oldal. Azért alapvetően inkább a külföld a cél.

MyMusic: Indultatok a Neo FM és az RTL Klub dalversenyein is, ahol még a TV-s megjelenésig is eljutottatok, milyen visszhangja volt ezeknek?
Emese: Azért próbálunk hírnevet szerezni itthon is, a TV-be is azért kerültünk, mert a Let Me In-re rengetegen kattintottak, ezt meg is pörgettük a médiában, nem is az volt a cél, hogy nyerjünk, inkább a publicitás volt a lényeg.

MyMusic: Visszatérve itthonra, közeleg a fesztivál szezon, mit fogtok mostanában csinálni, hol lehet majd titeket utolérni?
Emese: Egy biztos, a Fekete Zaj Fesztiválon szeretnénk majd játszani. A Fekete Zaj Klubban is léptünk már fel és fogunk is, de természetesen pályázunk a Szigetre is és a többi fesztiválra, illetve külföldről is érkeznek felkérések és pályázunk a M’era Luna fesztivál Newcomer kategóriájában is. Egyelőre klubkoncertek jönnek majd itthon. Megyünk Tatabányára március 26-án, Debrecenbe is hívtak, a Depeche Mode Klubok is keresnek minket, de kaptunk meghívást a környékről is, Bécsből és Romániából.
Zsófi: Közben pedig készül az album, már nem sok hiányzik, talán május elején, tavasszal mindenképp kész lesz, most már csak a kiadó hiányzik.
Emese: Illetve van egy kislemezünk, ami már kész, borítóval, 5 track-kel, ez szintén kiadóra vár, ami remélem, most már össze fog jönni. Eddig bejöttek a megérzéseim. Meg a hozzáállás is nagyon számít.
Zsófi: Igen, mi abszolút hiszünk benne és szóba se jött, hogy esetleg elbuknánk, mert tudjuk és úgy érezzük, hogy ennek sikerülnie kell.
Emese: Szerencsére nincs bennünk nagyzolás, kitűzünk magunknak célokat és azt el kell érni. A lemez mindenképp kész lesz idén, a fő cél, hogy találjunk neki egy kiadót és szeretnénk minél többet külföldön játszani. Úgy gondolom, a február 19-i koncert tényleg jól sikerült és reméljük, hogy páran felkapták a fejüket külföldön is ennek láttán, és ezzel talán elkezdődhet valami. Most már úgy gondolom, készen állunk rá.

Hogy ez sikerül-e, azt az idő eldönti, addig is legközelebb március 26-án láthatjátok a lányokat Tatabányán, utána április 2-án a Tündérgyárban a Larry Hangmannel, majd 29-én a Szabad az Á... színpadán.

Török Kati

1 2

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. augusztus 18.

Blahalouisiana: Sok egyéb rossz már nem következhet

A kényszerpihenő után emocionálisan feltöltekezve, nagy lelkesedéssel várja nyári szezonja egyetlen fővárosi fellépését a Blahalouisiana. A pop-beat-rock talán legnépszerűbb hazai képviselőjének dalai szimfonikus hangszerelésben kerülnek a közönség elé a Heureka Pop Orchestra közreműködésével 2020. augusztus 22-én a Városmajori Szabadtéri Színpadon. Schoblocher Barbara énekes szerint a „blahalouisianás” klubkoncertes hangulat itt is meglesz – némi extrával. Tovább

2020. március 27.

Tóth Zoltán: Koncertjeink régi Republic dalokból állnak

Tóth Zoltán, kivételes tehetségű zenész, zeneszerző, gitáros, énekes, hangmérnök, a Republic egykori alapító tagja új együttessel és vadonatúj saját dalokkal jelentkezik. Tovább

2019. november 4.

A tél közeledtével nem létezik fontosabb társadalmi probléma – interjú Borovitz Tamással

Hat népszerű humorista Hajdu Steve vezetésével először áll össze, hogy rendhagyó stand up show keretében felhívja a figyelmet a hajléktalan embereket veszélyeztető téli időszakra. A jótékonysági célú stand up estet a Menhely Alapítvány és a Fedél Nélkül utcalap szervezi 2019.11.06-án 19.00 órától Budapesten az ELLÁTÓházban. A cél a szemléletformálás és adománygyűjtés a téli krízisidőszakra. A felszabadult nevetést humoristasimogató és a Malacka és a Tahó koncertje kíséri. Most Borovitz Tamással olvashattok egy interjút az esemény kapcsán. Tovább

2019. április 24.

Szalóki Ági: Néha aggódva figyelem a világ változását

Szalóki Ági énekes, dalszerző gyerekzenekara vezetőjeként 15 éve foglalkozik gyerekek zenei nevelésével. Művészetével igyekszik a hagyományos értékek és a természet tiszteletének fontosságára felhívni a figyelmet. Ágit 2019. május 11-én a Margitszigeten egy ingyenes gyerekkoncerten hallhatják az érdeklődők, ahol egy világrekord kísérletben is részt vehetnek a családok. Tovább

2019. február 5.

Honky Crew: Ezt a műfajt így lehet életben tartani

Mi lesz abból, ha egy electroswing DJ és egy vintage műfajokban jártas dobos találkozik? Jelen esetben egy electroswing szupergroup, a Honky Crew zenekar! Tamási Lacival és Ordiman-nal beszélgettünk a világ egyik legbulisabb műfajáról és megalakulásukról. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky