3428 zenekar 12453 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Lemezkritika

2008. december 5. | Egres

A szűz, a ribanc és a hódító - Katy Perry

Copyright:

Katy Perry: One of the Boys | Naiv(nak látszó) tekintetű 23 éves fekete hajú, tündi-bündi, rózsaszín kisnadrágos lány, cseresznye formájú csatokkal a hajában. Na ő Katy Perry, legalábbis ami elsőre 'lejön' belőle.

A nagyon vallásos nevelést kapott lány, mára, mint egy kis hernyóból lett pillangó kibújt a burkából. Ez abból is látszik, hogy míg első lemeze, még 2001-ből a keresztény gospel stílusban íródott, ez a mostani, a One of the boys már jóval populárisabb, vadócabb lett.

Amerikában falják Katy stílusát, utánozzák a lányok, a rúzsának színét, a kisnadrágját, azt a Pin-up stílust, amit mutat magából. Most újabb lépést tett a popikonná válás felé, amikor játékbaba formájában született újjá! 

Perry-nek botrányairól olvashatunk, számtalan médiában. Mikor éppen, milye villant ki egy-egy díjátadón, vagy csókolózott-e lánnyal, vagy sem és az egyik legnagyobb zene letöltő portál tops songs listáján folyamatosan az elsők között vannak dalai.

Az új CD címe, One Of The Boys. A címadó dal egy tini filmsorozat betétdalának tökéletes, de eléggé jellegtelen lett. Az I Kissed a girl, nemhiába lett a rádiók és zenei csatornák favoritja, fülbemászó, ritmusos és Katy hangszíne sem annyira negédes, gügyögős ebben a számban.

Az albumon szereplő számok közül nem mindre mondható el, hogy ennyire szürreális lenne, de vannak erős szövegűek. A Ur So Gay szövege éles kritika, bizonyos férfiakról, a klipjét is éles kritikák érték, amiben barbie babákkal szemléltetik a dolgokat (ami önmagában is kiváltott ellen reakciókat, mivel gyerek játékokról van szó).

És ha nem lenne elég, a harmadik dal is hasonló az előzőekhez. A Hot n Cold házasságról szól, amiben a srác választhat: vagy megfutamodik és a lány örökké a nyomában lesz, vagy elveszi feleségül és majd lesz valami. A nő megint csak felülemelkedik a pasin.

A többi dal nem ennyire nyers, de azok is megállják helyüket.

Nehéz eldönteni milyen is a műfaj, néhol rock, néhol disco, (inkább ez a hangsúlyosabb) néhol pop beütés hallik ki. Katy Perry egy jelenség, kicsit Amy Winehouse-os, kicsit Lily Allene-s, mások által Madonnához hasonlított, egyszóval egy érdekes egyveleg, ami mögött egyelőre nem jött ki a saját egyéniség.. Talán majd a következő lemezen. Az album, nagyon feminista, a férfiakat lenéző és mellékszereplőnek tekintő. Lásd a Mannequin című számban a pasi, csak egy próbaba, érzelmek nélkül. Az If You Can Afford me-ben pedig átveszi a férfi szerepét és a lány irányít.

Egres

A MyMusic értékelése: 7/10

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. október 5.

Ennyit várni a szenvedésre? - Sylosis – Cycle Of Suffering

Sylosis – Cycle Of Suffering (2020) | Nagyon sokáig tologattam magam előtt a Sylosis ötödik lemezét, hiszen mindenképpen akartam róla írni, mert csoda, hogy elkészült, de mégis olyan hosszú és olyan tömör hallgatnivaló, hogy nagyon nehezen szántam rá magam. Összességében nem csalódás a Cycle Of Suffering, de sajnos kultstátuszba sem fogom emelni soha. Tovább

2020. szeptember 30.

The Used – Heartwork (2020)

The Used – Heartwork (2020) | Őszintén, valamikor 2012-ben, a Vulnerable környékén veszítettem el a bandát, s noha azóta is átfutottam a lemezeiken, nagyon nem tudtak elkapni. A mostanira sem mondanám, hogy visszatérés a gyökerekhez és újra tizennégynek éreztem magam, miközben azt üvöltöm, hogy „ájkémálájv”, de pár fokkal azért közelebb kerültünk az élvezhetőséghez. Tovább

2020. szeptember 26.

Ha temetsz, temess mélyre! - Make Them Suffer – How To Survive A Funeral

Make Them Suffer – How To Survive A Funeral (2020) | Nagyon nehéz helyzetben voltam, mert alapvetően bírom a bandát, viszont az előzetes dalokból nekem egyedül az Erase Me ütött csak akkorát, hogy elkezdjem várni a lemezt – plusz természetesen a lemez címe, mert az viszont telitalálat! Ebből a kétes alapszituációból pedig a végeredmény egyértelműen kibillentett, nézzük merrefelé! Tovább

2020. szeptember 12.

A vég? Dehogy! - Currents – The Way It Ends

Currents – The Way It Ends (2020) | A második (jó, legyen harmadik a házi kiadású Life – Lost-tal együtt, de mindenhol másodikat írnak) lemezével a Currents bizonyítja, amit két éve már az I Let The Devil In EP-vel eléggé határozottan megpendített: hogy nekik bizony helyük van a jövő metalcore nemzedékének térképén. Ezt pedig kőkemény riffekkel, okos dalszerkesztéssel, fejletépős üvöltésekkel és arénákért kiáltó refrénekkel teszik. Tovább

2020. szeptember 5.

A tuskóság trendi! - Emmure – Hindsight

Emmure – Hindsight (2020) | Nyolcadik alkalommal mondja meg Frankie Palmeri a frankót mindenkinek és talán senki nem lesz meglepve, amikor azt mondom, hogy markánsan azért nem változtak meg a játékszabályok az elmúlt másfél évtizedben. Szóval nyugodjon le mindenki, ismét el lesz küldve a fél világ a p***ába! Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky