3427 zenekar 12457 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Lemezkritika

2008. február 28. | Savas Henrik

Emo-e vagy? - Simple Plan: Simple Plan

Copyright: simpleplan.com

Megkaptuk az aktuális tini kedvenc, kanadai Simple Plan azonos címet viselő lemezét. Van itt minden, mint a búcsúban, a tuti siker recepthez a zeneipar összes „E számot” tartalmazó adaléka megtalálható a puritán módon a zenekar nevét viselő albumon. A tartósításhoz viszont ez édeskevés.

Pedig az öttagú csapatnak ez a 2. lemeze. 7 millió eladott példányszámmal a hátuk mögött ezen az albumon sem produkálnak mást, mint ügyesen összerakott, és piacra dobott popzenét.

Na de mit is várunk egy olyan csapattól akikről a Wikipédia is azt írja, hogy már 13 éves koruk óta együtt zenélnek. Persze.

A cd össz. játékideje nem haladja meg a 45 percet, és minderre 11 dal jut. Van itt minden, Green Day pop után érzés, Linkin Park- szerű énektémák, szirupos balladák, és lázadónak beállított tételek egyaránt. Minden, ami a tiniknek kellett, kell, és kelleni fog, amíg létezik könnyűzene.Az S.P.-hez  képest a My Chemical Romance egy Slayer, a megboldogult Limp Bizkit pedig egy progresszív metálzenekar. A Generation című dal nagyjából megegyezik a hazai látens emo No Thanx debütáló dalának témájával, a lázadás persze fiam, de előbb vidd le a szemetet. De előte egy tockos még, mert a dalban szájukra merték venni a Ramones legendás „Hey Ho Lets Go” csatakiáltását, persze nem originál, hanem a „Ho” helyett „Oh”. Roppant eredeti. Johhny Ramone forog a sírjában.

A montreáli bagázs tagjai egyébként nem fakezű hangszeresek, de ami összképként lejön, nem más, mint a lányszobák koponyás, pepita kockás tornacipős, Lola poszteres feelingje. Hiába figyelnek bizonyítékként, a cd bookletben felsorolt  zenekar által használt hangszermárkák, (teccikérteni, ha a kölyök gitárért nyaggatja fatert, akkor tudja, mit kelljen vennie) attól ez még nem más, mint a biztos lemezgyári recept alapján összepakolt fiúcsapat. Van benne festett szemű szomorkás srác, rommátetovált, és persze tarkopasz szerepre sem kellett sokáig castingolni. Mindettől függetlenül a srácok kinézete olyan, mint a zene. Sehol egy igazi fazon, egy egyedi jellemvonás, az egész produkciót átitatja a „láttamhallotammárvalahol” érzés.

Jól összedolgozott, műanyag ízű tucatzene, amiből összejön az év végi bónusz a lemeztársaság vezetésének, és izomlázasra csápolhatják magukat a lányok, akik egyébként felmentést kaptak testnevelésből.

Kedves szülők, a jobb jegy érdekében be lehet lengetni a Simple Plan lemezét, ha a gyerek nem töltötte le valahonnan, és nem éppen Slipknot fun, akkor tuti ráhajt majd a suliban, és mindenki boldog lesz. Addig pedig Kanada kérjen bocsánatot hivatalosan is.

A MyMusic értékelése: 3/10

Savas Henrik

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

Hozzászólások
Sheila 2010. márc.. 26.  19:13 16
Csak most jutottam el oda, hogy összeszedve a gondolataimat véleményt írok. De látom te nem tetted ezt, hisz akkora baromságokat, és annyira szánalmas dolgokat írtál, hogy csak nézek magam elé és a fele felháborít a másik felén meg jót röhögök. Csak tudod elfelejtettél sok dolgot...A számaik nagyjából az életüket írják le és az érzéseiket. Hogy csak párat említsek: Perfect, Perfect world, Untitled, You love is a lie, Save you de sorolhatnám. Az egyetlen banda akiknek a számaikban benne van az életem a Perfect pl, vagy a Welcome to my life, és lehetek akármilyen vidám, és boldog, de ha a Perfect-et meghallom, elragadnak az érzések. Tudod 2év után felhívtam az apám, mert a Perfect ráébresztett arra, hogy jobb akarok lenni az apámnál. De ezt hagyjuk... Mellesleg, hogy jössz te ahhoz, hogy azt kritizáld, hogy 13 éves koruk óta együtt zenénkek?? Ez mért olyan nagy dolog? Ezért tisztelni kéne őket nem kritizálni! Mondok még jobbat... Seby és Pierre már 5-6 éves koruk óta barátok. Volt egy interjú amiben megkérdezték őket, hogy mit tennének meg egymásért. Azt mondák a kérdésre egy mp alatt rávágva a választ, hogy az életüket is odaadnák egymásért! Ezt kritizáld! Attól még, hogy neked nincsenek igaz barátaid, nem kell mások barátságát leszólni! Szirupos balladák?? Komoly...14 évesen több érzelem, és érzés szorult belém mint beléd...No Thanx?? Lola?? Hogy jönnek ide?? A Simple Plan a világ legjobb bandái közt van, a No Thanx és Lola pedig soha nem lesznek/lesz olyan sikeres és olyan érzelmes, érzéki számokkal rendelkező együttes, előadó mint a Simple Plan.
   
móni97 2008. okt.. 25.  15:58 15
Szerintem nem kell kritizálni őket,így jók ahogy vannak és kikérem magamnak hogy Jeff-et castingolták.De te még azt sem tudod, hogy hanyadik lemezük.
Előzmény:   SPFOBGCFAN    2008. szept.. 23.  19:00  
SPFOBGCFAN 2008. szept.. 23.  19:00 14
Hát ők biztosan fenn marardnak a felszínen mert vagyunk annyian mi rajongók hogy csinálják tovább! És attól még hogy a south parkból vetted az idézete attól még azt jelent amit jelent! Nem tuom hogy te miket szeretsz de biztosan te sem örülnél ha róluk/róla is ilyen megalázó dolgokat írnának!És hogy írhatsz ilyeneket ha még azt se tudod hogy hányadik lemezük?És neked mi bajod van azzal hogy 13 éves koruk óta játszanak?Istenem ők ezt szeretik ehez van kedvük!Különben a Wikipédia azt írja hogy pop-punk csapat ami rockot is tartalmaz jócskán!És mi az hogy a szájukra merték venni? Ezek után inkább te hogy mered a simple plan szót a szádra venni? Nincs is rommá tetoválva Pierre! Azér mert az eggyik karja van meg az egyik lábán az van írva hogy simple plan!Szerintem jól áll neki! Hisz van olyan akinek egy kis tetkó is rosszul áll!Meg abba is belekötsz hogy Jeff kopasz? Jóhogynem szkínhednek állítod be!!!Ők igenis egyediek mert nem tudom hol hallottál te olyan bandáról akik arról zenélnek ami belőlük jön amit ők éreznek!Pl.:Shut up, Welcome to my life, My aliens, ........!Mér csak lányokról beszélsz! Jó én is lány vagyok de ismerek olyan fiút aki még talán jobban örjöng értük mint én!Még írhatnék de a többiek meg kb. azt írták amit gondolok!!!
   
CR 2008. szept.. 4.  05:41 13
nagyon jól tudom, hogy vannak ízlések és pofonok... nade ez túllő mindenen... szerintem a simple plan messze a legjobb banda a világon... és ezt most nem elfogultságból mondom... nincsenek elszállva maguktól, és tudják hogy mindent a rajongóiknak köszönhetnek... én részben ezért is szeretem őket nagyon... mert teljesen hétköznapi srácok! nekem mindegy mi a véleményed, elfogadom... de azért őket tiszteld meg azzal, hogy nem sértegeted őket (jó tudom, ez úgysem fog eljutni hozzájuk, de akkoris...)
egyébként ha szerinted Pierre rommá van tetoválva, akkor te még nem láttad Benji Madden-t... (akivel nincs semmi bajom, sőt... <3)
az én véleményem, hogy az album 10/10 :) nekem nagyon bejött, már első hallásra is, és azóta sem untam meg... és nem is fogom. :)
   
iceflower 2008. aug.. 23.  16:30 12
ugyertem akkor is szeretni fogom
   
iceflower 2008. aug.. 23.  16:30 11
te az tenyleg rohely hogy mas jonak tartja az uj albumot aki igazi kritikus
te meg itt foldbe dongolod.ezt a bandat akkor is szeretnem ha Britney poppot fog jatszani mert torodnek a rajongokkal es nincsenek elszallva.
   
iceflower 2008. aug.. 23.  16:17 10
Rengeteg kritikat olvastam mar a lemezrol angol es magyar oldalakrol egyarant de ilyen megalazot meg nem.(az egyuttes szamara megalazo).most nem azt szeretnem hogy informalodj jobban a bandarol es ird at az egeszet( mert megerdemelnek),sem azt hogy szeresd meg oket mert mindenki azt szeret es utal amit csak akar.de azt azert nem kellett volna beleird hogy:addig is Kanada kerjen bocsanatot ....ez mi ?miert irsz ilyen badarsagokat?inkabb Magyarorszag kellene hivatalosan bocsanatot kerjen,mert szakerto letedre(ami szerintem nem is vagy mert egy szakerto jobban informalt) ilyen ertelmetlen a Simple plan-t megalazao kritikat irszXD
   
savashenrik 2008. márc.. 26.  11:15 9
dear allz.
sosem kommenteltem a cikkeimet, és ezután sem fogom, kivétel erősítse ezen szabályt ezalkalommal is.

szögezzünk le pár dolgot előre.
a kritika, mint olyan műfaj, szubjektív.
ahogyan a rajongás is az.
pont.
a popipar pedig pontosan erre a rajongásra épít.
én meghallgattam a lemezt, átolvastam a borítót, és amit hallottam/láttam, az alapján írtam azt amit.
legyetek erősek, ez a lemez akkor is popzenét tartalmaz, ha gitárt akasztanak a nyakukba a tagok, és tudnak is rajta játszani. a green day is eltávolodott a punktól, és pop lett az évek során, és még tették ezt jópáran. (a pop nem a britney féle pop, van olyan pop is, amit bizony hangosan, gitárokkal játszanak) az évek majd eldöntik, hogy a könnyűzene süllyesztőlyében ki tűnik el, és ki marad fenn a felszínen.

zenei áthallások felfedezhetőek, és ahogy az előző korosztály kinőtt a párhuzamként felhozott csapatokból, ugyanígy néz majd értetlenül 5- 10 év múlva egy másik tizenéves korosztály majd a s. p. -re, hogy ez már nem menő.
az érzelmes, vagy lázadó dalokkal sincs baj, - nem is ezt írtam- azzal van baj, hogy ha tinikedvenc zenekart dobnak piacra a kiadók, akkor a recept mindíg ugyanaz a sablon, zenében és külsőségben egyaránt, és ez akkorsem változik meg, ha videóüzenetet postol fel a zenekar, vagy blogol az erre megfizetett háttérember. persze ettől lehet cukker a csapat.
más.
a kérdés a cikk elején költői, a belgä dalának címe átírva, és nem kijelentés, hanem kérdés.
magyaróra megvan mindenkinek?!
az az izé amikor nem számokkal hanem betűkkel meg versekkel megy a macera.
?= kérdőjel
.= kijelentő mondat végén használjuk.

kutya nem állította azt hogy emok.
azt sem hogy fakezű hangszeresek, hanem ennek éppen az ellenkezőjét.
szövegértelmezés.

a kanadai bocsánatkérés szintén átvett idézet, south park című rajzfilből.
és hogy a végén megragadjon a lényeg:
nekem nincs bajom a simple plannel, egyszerűen meghallgattam az új lemezt, és ennyi volt benne. ettől ti még szerethetite, sőt hajrá, rajongani ér, és nem ciki, hiszen ti rajongók tartjátok el a zeneipart, a kedvenc zenekarotokat, és ezz így is van jól. ( én meg a sajátjaimat, de ez most nem tartozik annyira ide).
   
SK 2008. márc.. 24.  10:36 8
Én is teljesen egyetértek velük
Nézzél már egy kicsit magadba ember... Na mit látsz? Jaaa, egy szánalmas valakit, akinek nincs jobb dolga, mint hogy jobbnál jobb együtteseket fikázzon? Na látod, ez vagy te.
Szerintem ezen gondolkozz el egy kicsit, hidd el, nem fáj ám ha használod az agyad.
   
stevey 2008. márc.. 24.  00:30 7
kössze 'missmadden' ^^ :D
   
missmadden 2008. márc.. 23.  15:08 6
marmint steveyvel
   
missmadden 2008. márc.. 23.  15:08 5
abszolut egyetertek
   
stevey 2008. márc.. 20.  22:28 4
még annyit, hogy ez a banda már jópár éve nagyon híres és nagyon ismert és imádott banda...nem most aktuális épp...csak most készültek el az ujabb albumukkal.
és naigen megnézhetnéd azt a videojukat pl. amiben az ittasvezetés ellen tiltakoznak. ilyet valaki nem divatbol csinál.
najo megint írhatnék egy regényt inkább olvass utána és rájössz az igazságra^^
   
stevey 2008. márc.. 20.  22:23 3
azt sem tudom, hol kezdjem, hiszen nagyon felidegesített ez az egész. ugyanis nem is ismered őket.
nade mindent elkell valahol kezdeni.szóval:
először is ez a HARMADIK album vagy 4. ha az MTV HARD ROCK LIVE-ot is számoljuk.és ez nem ügyesen összerakott pop zene hogy
hogy téged idézellek. hanem ez kőkeményen átdolgozott 13 remek szám rengeteg munkával társítva.a szívüket lelküket beleadták
és nem utánoznak ahogy ezt te mondtad. ömm...nem értem mibajod azzal hogy 13 éves koruk óta együtt játszanak!?
szerintem ez igenis aranyos vagyis hogyis fejezzem ki magam...ők már tényleg többek mint 5 jóhaver... ők imádják egymást és mi
meg őket.
a cd játékideje nemtudom hogy jön ide...'szirupos balladák' pff...nekik is vannak érzéseik tudod!?...pl. szerintem az egyik legédesebb dolog Pierre-től, hogy a beteg tesójáról/nak írt egy dalt...de lehet, hogy ez neked szirupos balladaként jön le.márha neked nincsenek érzéseid...ha már itt tartunk, ők nem azt írják amit a tinik hallani akarnak...hanem ők azok akik az életről írtak eddig és írnak most is. és nem ugy írnak hogy ez talán kelendő lesz akkor megragadom ezt a témát...ilyet csak te mondasz aki nem is ismered őket.
naés ez az emo meg no thankx...még csak egy mondatban sem lehetne említeni ezt a 3 dolgot. ilyet ismét csak egy olyan mond aki nem ismeri őket...éstalán nem lát a szemétől...mitől lesz ez emo!? azért mert az egyik tagnak Davidnek fekete és hosszu a haja...huhha akkor a félvilág emo...nemde!?...mellesleg a no thanx nevű s**r ami még csak bandának se mondható fel sem ér az sp-vel és soha nem is fog!
ez a 'hey,ho-let's go' ez is egy akkora hülyeség...te aztán tudod ám.
bagázs...pff
lola na ujabb pff...loláról inkább ne is beszéljünk, mert ugy utálom ahogy van...és hogy semmi köze az sp-hez annak sem azis biztos.
és nem fakezűek az biztos...nagyon jól játszanak.
'Van benne festett szemű szomorkás srác, rommátetovált, és persze tarkopasz szerepre sem kellett sokáig castingolni. Mindettől függetlenül a srácok kinézete olyan, mint a zene. Sehol egy igazi fazon, egy egyedi jellemvonás, az egész produkciót átitatja a „láttamhallotammárvalahol” érzés.'-na erre inkább nem mondok semmit...illetve DE...az hogy megnézed őket és írsz a kinézetükről ráadásul tök hülyeségeket.
festettszemű szomorkás arc!?...ezt is azér írtad mert fogalmad sincs az egészről...életemben nem nevettem ennyit mint rajtuk, ők mindig megtudnak nevettetni...ésha kihuzza a szemét ,neki így tetszik...ez talán fáj!? ettől még nem emo vagy valami.
rommátetovált-itt gondolom pierre-re gondolsz akinek egészen egy keze van feltetoválva...huha ez télleg rommávan tetoválva...nemtudom akkor a többi együttes tagjai akinek az egész testét fedi ilyesmi akkor arra mit mondanál!?...mert mégha béna lenne...de az ő tetkóik igényesek.
ez a tarkopasz is nagy beszólás volt...jeff szerintem így jó ahogy van. ha neked nem teccik ez van nemis neked akar tecceni xD...és én őt is nagyon imádom...
nincs egyedi vonás!?...nahát ez lol...milyenre egyedi-re gondolsz!? mármint milyenre még nem is ismered őket...és nem tudom hol láttad vagy hallottad már ezt...de bizonyára neked csak ezt jelenti a leutánzást...de ha még tudnád miről beszélsz,megérteném xD

tudatodra adnám ebben nincs semmi műanyag...keményen dolgoztak, a saját ötleteik érzéseik, zenéjük alapján...
és nem a pénzre hajtanak,hanem azt csinálják amit szeretnek és ők legalább odafigyelnek ránk...hány olyan zenekarról lehet még ugyanezt elmondani,hogy mindennap vlogolnak csak hogy tudjuk mi van velük. hogy majdnem mindennap írnak nekünk. hoyg egy csomó koncertet adnak csak nekünk. ezt az odafugyelét amit tőlük kapunk hasonlítgathatod...de nemhiszem találsz hasonlót.
egyébként igen rengetegen csápolnak ezt jól mondod,de csak is a jó zene miatt és mert a srácok imádnivalóak.

ez a pop meg mit tudomén miről beszélsz hallgasd meg a régi számaikat.punk-rock számok és rockosak....és nem ugyanaz mint pár éve...ugyan kicsit változtattak a stíluson,de a rock még mindig megmaradt és bennük él és ugyanugy ugrálnak meg stb.

ez az utolsó pedig nagyon a szívemig hatolt..pfff ezt a sok hülyeséget amit összehordasz...
és akkor mivan ha valaki akkora fan hogy egy cd-ért mondjuk többet tanul, mondjuk alkalomadtán..ebben nincs is semmi hisz máshol meg másért...valószínű azért teszi mert annyira imádja őket..

canada-nak semmi oka a bocsánatkérésre,arra inkább neked lenne, mint canada-tól, mint pedig maga az együttestől,hogy ilyen sok marhaságot összehordasz egy olyan bandáról akit nem is ismersz. mégha legalább rendesen utánanéztél volna és nem rontod el rögvest az elején.

szóval ezzel az egésszel azt akartam mondani, hogy ugy ítélj róluk,hogy meghallgattál legalább egy számot, elolvastál legalább egy blogot tőlük vagy láttál egy vlogot...vagyhogy egyáltalán tudsz már róluk valamit.
addig pedig ne hord le őket...hiszen azt se tudod miről beszélsz.

nemis tudom mit magyarázkodok ugyanis amennyi eszed van xD...mindegy a lényeg én kiállok értük akármi lesz akármikor, hiszen ők is kiállnak értünk...
   
DB 2008. márc.. 20.  14:28 2
Nem tudom mi alapon írsz róluk kritikát, mikor még rendesen utánuk sem néztél. 3. album, sőt a live-al együtt a 4.!
Elég sokmindent nem tudsz még. Ha nálad ezerszer ismertebb kritikusok azt írják, hogy az album jó, vagy épp fergeteges, akkor nem tudom miért írod ezt.
E szám? Ez k*va vicces volt. :S
Édeskevés? Az előző albumot évekig hallgattam, még most is, és az új albumot - noha lényegesen más mint a másik kettő - is több millióan vették meg.
13 éves koruk óta? És ha igen? Mi abban a rossz? A legjobb barátok, szinte család, és te ezt piszkálod?
Neked nem sok minden van rendben az életedben.
Lehet, hogy csak 11 szám (+2!!) van az albumon, de ezeket sokáig formálták tökéletesre és megérte!
Mi jogon hasonlítod pont a magyar sz*rságokhoz azt a bandát, ami már elért sokmindent (csatlakozott az állatvédőkhöz, figyelmeztetnek az autóvezetés veszélyeire,fulljó koncertet adnak, tartják a fanokkal a kapcsolatot és még sorolhatnám, amit sok banda nem tesz meg mert túl felvágósak).
Kiváncsi vagyok, hogy a kinézetükkel mért van bajod (fogadjunk jobban néznek ki, mint te).
Semmi műanyag nincs a zenéjükben. Szívből játszanak, sosem playbackelnek, az albumon ugyanolyan jó a hangjuk, mint élőben (ami nagyon sok énekesről nem lehet elmondani).
Neked kéne bocsánatot kérni a rajongóktól és a SP-től, hogy ilyen marhaságokat írsz róluk!
Csak sajnálni tudlak...
   
FuX 2008. márc.. 19.  15:29 1
hmm hát elöször is mért is aktuális a Simple Plan? igen perszeee biztos éniscsak divatbol szeretem 2 éve...azért mert kiadták a 3. albumukat(igen és nem a 2.at... talán jobbanis utánakellett volna nézni)már rögtön aktuális banda lett...eddigis léteztek ezutánis fognak... és a no thanx hogykerül ide? emo? ez hol emo uramisten már az embernek nemlehet hosszu hajasem mert le emozzák? amugy nemtudom 1általán tudod e mien együttesröl irsz? hallottál már töllük egy számot is? mert sztem nem...fuj és lola hogykerül ide ezt sem értem már nemazért de én rühellem öt és semmi köze nincs az SP-hez...és miazhogy szomorkás? láttál már egy videot is rolluk? és eza rommátetovált jelzö nemtudom h esetleg Pierre tetoválására utal ami a bal karját befedi? nemtudom te láttad e már Travis Barkert...na örá mitszolnál(nem szídni akarom Travist mert imádom öt) és ez hol pop?:O ember gondolkozzál már mielött ilyeneket irogacc és lehet igen tin ivagyok de basszus annak a korosztálynak akik nemütik a 18at már nemis lehet véleményük mert azok már rögtön "lázado tinik"...és a Simple Plannek köze sincs ehez az egész világdivat emohoz sokkal régebb ota létezik ez a banda és semmi sem köti öket az emohoz...és szerintem más 1üttesek szöveglistájába is becsuszik 1-1 érzelmes dal...szoval akkor ökis emok?...na hát ennyi lehet szánalmas szövegekkel amortizálni öket a féltékenységnek ugyláccik nincs határa...
   

2021. február 25.

Használj ki! | PVRIS

PVRIS – Use Me (2020) | Az áll a Wikipédia ide vonatkozó cikkében, hogy a PVRIS egy amerikai rock együttes. Nos, ezt már a második album után is erősen megkérdőjeleztem volna, most viszont egyértelműen cáfolnám! A PVRIS olyan vegytiszta popegyüttes, hogy már abban is kételkednék, hogy Lynn Gunn tudja-e még egyáltalán, hogy hogyan kell fogni egy gitárt… Tovább

2021. február 14.

Machine Gun Kelly poppunk babérjai

Machine Gun Kelly – Tickets To My Downfall (2020) | Amikor először szembejött ez a szőke srác a Sleeping With Sirens – Alone című klipjében, egyáltalán nem értettem, hogy mégis mire ez a nagy hype körülötte. Sőt, a rapes albumait nem is komálom a mai napig sem, úgyhogy amikor jött a bejelentés, hogy stílusváltás következik, nagyon kíváncsi lettem. Egy hajdani rapstar fogja megreformálni a 2020-as poppunk színteret? Ugyan már... Tovább

2021. február 11.

Ez miért működik bárkinél is? | Neck Deep

Neck Deep – All Distortions Are Intentional (2020)|Negyedik lemezéhez érkezett a walesi poppunk brigád, én pedig hiába csinálok akármit, egyszerűen nem értem, hogy miért népszerű a Neck Deep. Közel 40 perc alatt összesen 5 percnyi érdekességet nem tudnék összeszedni a hallottakból, és még az is csak maximum középszerű lenne. Tovább

2020. október 5.

Ennyit várni a szenvedésre? - Sylosis – Cycle Of Suffering

Sylosis – Cycle Of Suffering (2020) | Nagyon sokáig tologattam magam előtt a Sylosis ötödik lemezét, hiszen mindenképpen akartam róla írni, mert csoda, hogy elkészült, de mégis olyan hosszú és olyan tömör hallgatnivaló, hogy nagyon nehezen szántam rá magam. Összességében nem csalódás a Cycle Of Suffering, de sajnos kultstátuszba sem fogom emelni soha. Tovább

2020. szeptember 30.

The Used – Heartwork (2020)

The Used – Heartwork (2020) | Őszintén, valamikor 2012-ben, a Vulnerable környékén veszítettem el a bandát, s noha azóta is átfutottam a lemezeiken, nagyon nem tudtak elkapni. A mostanira sem mondanám, hogy visszatérés a gyökerekhez és újra tizennégynek éreztem magam, miközben azt üvöltöm, hogy „ájkémálájv”, de pár fokkal azért közelebb kerültünk az élvezhetőséghez. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky