3428 zenekar 12453 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Interjú

2015. május 28.

Audio Love Nation és The Foreheads: Lendületből fejjel előre a falnak

Copyright:

Énekes Lászlóval és Remetei Filep Ákossal, avagy az Audio Love Nation és a The Foreheads-szal a 2015. május 29-én a Roham Bárban rendezendő koncert kapcsán beszélgettünk a tavaszi-nyári turnéjukról, és a metrónspontánismerkedésről.

Merre jártatok, mik a tapasztalatok, mennyiben más vidéken játszani, mint Pesten?
Ákos: Jártunk közösen Szeged, Kecskeméten, Szombathelyen és persze Budapesten is. A vidéki bulik mindig izgalmasak. Kisbuszba be, osztálykirándulás hangulat indul. Nem ismernek a helyiek annyira, legalábbis a nagy részük biztos nem, ezért teljesen tiszta lappal lehet indulni. Amit ott és akkor csinálsz, az alapján fogják eldönteni, hogy mit gondolnak. Sokkal izgalmasabb ilyen szempontból, mint Budapesten játszani, ahol többnyire ismerős arcok köszönnek vissza a közönség soraiból. Persze a rizikó is nagyobb, simán lehet, hogy alig van valaki.

Laci: Amikor elindulunk valahová, sosem tudjuk, hogy mire számíthatunk, és pont ez adja meg az egész sava-borsát. Hatalmas élmény elindulni egy másik városba a cuccokkal, és csak annyit tudni biztosan, hogy koncert lesz. Meg piálás. Jobb esetben még csajok is. Sebek is legtöbbször. Vidéken nyilván kevesebb ember ismer, mint Budapesten, de ezt mindig próbáltuk azzal kompenzálni, hogy egy kis kocsmatúrára indultunk zenekarilag, és minden becsületsüllyesztőben elmondtuk, hogy buli lesz este, és koccintottunk párat. Nagyon sok érdekes emberrel megismerkedtünk; valahogy Pesttől távol az emberek lelkesebbek, öröm nekik játszani, és ők is örülnek, hogy ha ellátogatunk a városukba, szóval tiszta vérfrissítés. A zenekar is nagyon sok élményt szerzett közösen, amiért már megérte volna; semmiért nem adnám ezeket az sztorikat, és tuti, hogy a többiek sem, részben ezért is csináljuk, amit. Pesten viszont több ember látott és szeret, nekik játszani meg külön élmény. Körbenézve a színpadról, látva a sok ismerős vagy ismerősnek rémlő arcot, otthon érzi magát az ember. Itt azért nem izgulsz annyira, mint mikor mondjuk leszólítasz egy lányt reggel a metrón (nevet). Szóval tulajdonképpen összehasonlíthatatlan, mert egyiket sem adnám a másikért.

Más-más oldalról közelíttek a rock zenéhez, mit gondoltok, hogyan lehet mégis egységes produkciót adni?
Laci: Lehet, hogy a megközelítés más, de azt hiszem, hogy ez így is van jól. Az egység és az egyensúly épp így valósul meg, és így lesz a turné több embernek, és nekünk is élvezhető. Szerintem remekül kiegészítettük és kiegészítjük egymást, a srácok rohadt jó fejek, és a zene is nagyon állat, tessék ALN koncertre menni! Nagyon jól összerázott minket ez a pár állomás, és várom a továbbiakat! Szóval úgy gondolom, hogy teljesen jól megférünk egymás mellett zeneileg, ők bírták a mi bulijainak, mi pedig bírtuk az övéiket, emberileg pedig rohadt jól kijövünk.

Ákos: Szerintem, ami a legfontosabb mindkét produkcióban, hogy őszintén csináljuk, amit csinálunk. Ettől működik jól együtt a dolog. Amikor a Laci például kiüvölti a lelkét és már félek, hogy elpattan-e egy ér a fejében, akkor neki tök mindegy, hogy 200 vagy 2 db ember van éppen ott. Pont ugyanúgy nyomja és mi is erre törekszünk.

Készültök-e valami különlegességgel a május 29-i bulira?
Laci: Igen, készülünk, a kislemez óta írtunk pár számot, s van olyan, amit még Budapesten nem játszottunk, úgyhogy kíváncsiak vagyunk, hogy fogadja majd a közönség. De egyébként tetszeni fog nekik, mert ütősek. Ezen kívül lesz még meglepetés, de egyelőre erről még nem mondanék semmit, lehet majd vadászni rá a Facebook oldalunkon és) a koncert eseményében is az infókat. A lényeg, hogy mindenki jól fog járni, aki eljön, de páran még jobban.

Ákos: Éppen basszusgitáros hiányban szenvedünk ezért az utóbbi időben Dávid, a gitárosunk bőgőzött és egy gitárral nyomtuk a koncerteket, de ha minden jól megy 29-ére kapunk egy kis segítséget, úgyhogy megint teljes 5 fős felállásban tudjuk játszani a dalokat.

Mik a tervek a továbbiakban együtt, vagy akár külön-külön?
Ákos: A terveink szerint hamarosan kihozunk egy turné videószerű klipet és nyáron véglegesítjük a harmadik nagy lemezünk fennmaradó dalait. Márciusban jelentettünk meg egy 5 számos EP-t, ami ennek a három részből álló albumnak az egyik eleme. Remélhetőleg év végéig meg is tudjuk jelentetni a teljes nagylemezt. Emellett persze igyekszünk minél többet koncertezni és jó lenne találni egy fix basszusgitárost is. Foreheads-ékkel pedig remélhetőleg még tudunk együtt nyomulni, mert nagyon jól megvagyunk a srácokkal.

Laci: A turné utáni időszakra együtt nem beszéltünk egyelőre semmit, de bármikor nagyon szívesen játszunk a srácokkal, velük nyomtuk végig az első nagyobb magyarországi turnét, úgyhogy erre mindig jó lesz visszagondolni. Nyárra még akad egy-két bulink, utána elvonul mindenki nyaralni, fesztiválozni, úgyhogy kicsit mindenki  elmerül a nyár szépségeiben, de ősszel tervezzük, hogy nekiállunk új számoknak, koncerteknek, tehetségkutatóknak, ami csak belefér, az év végére egy újabb kislemez is simán összejöhet, mert a számokat folyamatosan írjuk. Szóval lendületből fejjel előre a falnak, és az se fog megállítani.

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. augusztus 18.

Blahalouisiana: Sok egyéb rossz már nem következhet

A kényszerpihenő után emocionálisan feltöltekezve, nagy lelkesedéssel várja nyári szezonja egyetlen fővárosi fellépését a Blahalouisiana. A pop-beat-rock talán legnépszerűbb hazai képviselőjének dalai szimfonikus hangszerelésben kerülnek a közönség elé a Heureka Pop Orchestra közreműködésével 2020. augusztus 22-én a Városmajori Szabadtéri Színpadon. Schoblocher Barbara énekes szerint a „blahalouisianás” klubkoncertes hangulat itt is meglesz – némi extrával. Tovább

2020. március 27.

Tóth Zoltán: Koncertjeink régi Republic dalokból állnak

Tóth Zoltán, kivételes tehetségű zenész, zeneszerző, gitáros, énekes, hangmérnök, a Republic egykori alapító tagja új együttessel és vadonatúj saját dalokkal jelentkezik. Tovább

2019. november 4.

A tél közeledtével nem létezik fontosabb társadalmi probléma – interjú Borovitz Tamással

Hat népszerű humorista Hajdu Steve vezetésével először áll össze, hogy rendhagyó stand up show keretében felhívja a figyelmet a hajléktalan embereket veszélyeztető téli időszakra. A jótékonysági célú stand up estet a Menhely Alapítvány és a Fedél Nélkül utcalap szervezi 2019.11.06-án 19.00 órától Budapesten az ELLÁTÓházban. A cél a szemléletformálás és adománygyűjtés a téli krízisidőszakra. A felszabadult nevetést humoristasimogató és a Malacka és a Tahó koncertje kíséri. Most Borovitz Tamással olvashattok egy interjút az esemény kapcsán. Tovább

2019. április 24.

Szalóki Ági: Néha aggódva figyelem a világ változását

Szalóki Ági énekes, dalszerző gyerekzenekara vezetőjeként 15 éve foglalkozik gyerekek zenei nevelésével. Művészetével igyekszik a hagyományos értékek és a természet tiszteletének fontosságára felhívni a figyelmet. Ágit 2019. május 11-én a Margitszigeten egy ingyenes gyerekkoncerten hallhatják az érdeklődők, ahol egy világrekord kísérletben is részt vehetnek a családok. Tovább

2019. február 5.

Honky Crew: Ezt a műfajt így lehet életben tartani

Mi lesz abból, ha egy electroswing DJ és egy vintage műfajokban jártas dobos találkozik? Jelen esetben egy electroswing szupergroup, a Honky Crew zenekar! Tamási Lacival és Ordiman-nal beszélgettünk a világ egyik legbulisabb műfajáról és megalakulásukról. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky