3423 zenekar 12355 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Interjú

2013. június 30.

Special Providence, Tanka Balázs és a KFT egy estén

Copyright:

Pályafutása során első alkalommal veszi be a Zöld Pardon színpadát az instrumentális zenét játszó Special Providence. A progresszív rock, a metal, a jazz és a chillout műfajok fúziójával operáló csapat július 6-án zúz a ZP-ben. A koncerttel kapcsolatos kérdéseinkre Markó Ádám dobos válaszolt.

Először léptek fel a Zöld Pardonban. Miért kellett eddig várni egy ZP-s koncertre?
Talán mostanra érett be a dolog, hiszen komoly közönséget szerzett a zenekar itthon is, a műfaji sajátossága ellenére és ez nagy öröm! Egy olyan utat, ösvényt találtunk magunknak, amelyen eddig nem nagyon járt senki és ezzel sok zeneszerető embert megérintettünk.
 
Az este során vendégetek lesz Tanka Balázs a Turbo zenekarból, aki már az említett lemezen is szerepelt. Hogy esett rá a választás?
A két zenekar között nagyon jó a barátság, Balázs napjaink egyik legjobb rock-énekese és a Fences of Reality című nóta abszolút rá passzolt. A dalnak akkora sikere lett, hogy az MR2 egy évig játszotta is. 
 
Készültök valami újdonsággal vagy érdekességgel a koncertre?
Sok újdonság lesz, elhanzgik majd 2 új dal, plusz a KFT Balatoni nyár című dalának feldolgozása, amit az MR2 Akusztikra csináltunk, de most hangos verzióban nyomjuk majd. Egyébként ennek akkora sikere lett, hogy maga a KFT is megosztotta a Facebook oldalán! És ugye, mint már mondtam ott lesz velünk egy dal erejéig Tanka Balázs is, úgyhogy egy igazi, zúzós és tömény programra számíthat mindenki. 
 
A ZP-s buli után külföld felé veszitek az irányt, augusztusban felléptek ugyanis a francia Crescendo Fesztiválon. Erről mit kell tudni? Mesélj! 
Ez lesz második alkalom, hogy fellépünk itt, ez Európa legnevesebb és patinásabb progresszív zenei fesztiválja. Valójában a zenekar külföldi sikertörténete itt kezdődött 3 éve, ebben az évben pedig az a megtiszteltetés ért minket, hogy már headlinerként léphetünk színpadra.
 
A Special Providence tehát mindenkit szeretettel vár július 6-án a Zöld Pardonban, addig is hallgassátok velünk Lazy Boy című dalukat!
 

 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. augusztus 18.

Blahalouisiana: Sok egyéb rossz már nem következhet

A kényszerpihenő után emocionálisan feltöltekezve, nagy lelkesedéssel várja nyári szezonja egyetlen fővárosi fellépését a Blahalouisiana. A pop-beat-rock talán legnépszerűbb hazai képviselőjének dalai szimfonikus hangszerelésben kerülnek a közönség elé a Heureka Pop Orchestra közreműködésével 2020. augusztus 22-én a Városmajori Szabadtéri Színpadon. Schoblocher Barbara énekes szerint a „blahalouisianás” klubkoncertes hangulat itt is meglesz – némi extrával. Tovább

2020. március 27.

Tóth Zoltán: Koncertjeink régi Republic dalokból állnak

Tóth Zoltán, kivételes tehetségű zenész, zeneszerző, gitáros, énekes, hangmérnök, a Republic egykori alapító tagja új együttessel és vadonatúj saját dalokkal jelentkezik. Tovább

2019. november 4.

A tél közeledtével nem létezik fontosabb társadalmi probléma – interjú Borovitz Tamással

Hat népszerű humorista Hajdu Steve vezetésével először áll össze, hogy rendhagyó stand up show keretében felhívja a figyelmet a hajléktalan embereket veszélyeztető téli időszakra. A jótékonysági célú stand up estet a Menhely Alapítvány és a Fedél Nélkül utcalap szervezi 2019.11.06-án 19.00 órától Budapesten az ELLÁTÓházban. A cél a szemléletformálás és adománygyűjtés a téli krízisidőszakra. A felszabadult nevetést humoristasimogató és a Malacka és a Tahó koncertje kíséri. Most Borovitz Tamással olvashattok egy interjút az esemény kapcsán. Tovább

2019. április 24.

Szalóki Ági: Néha aggódva figyelem a világ változását

Szalóki Ági énekes, dalszerző gyerekzenekara vezetőjeként 15 éve foglalkozik gyerekek zenei nevelésével. Művészetével igyekszik a hagyományos értékek és a természet tiszteletének fontosságára felhívni a figyelmet. Ágit 2019. május 11-én a Margitszigeten egy ingyenes gyerekkoncerten hallhatják az érdeklődők, ahol egy világrekord kísérletben is részt vehetnek a családok. Tovább

2019. február 5.

Honky Crew: Ezt a műfajt így lehet életben tartani

Mi lesz abból, ha egy electroswing DJ és egy vintage műfajokban jártas dobos találkozik? Jelen esetben egy electroswing szupergroup, a Honky Crew zenekar! Tamási Lacival és Ordiman-nal beszélgettünk a világ egyik legbulisabb műfajáról és megalakulásukról. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky