3423 zenekar 12355 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Fishing on Orfű 2013

2013. június 25. | VassAdrienn

Leutazás, beköltözés, helyismereti tréning – FOO 0. nap, KÉPEK!

Copyright:

Egyáltalán nem terveztem, hogy Orfűre megyek. Voltam már elég fesztiválon, elég koncerten. Mit érdekel engem egy újabb kisméretű, magyar zenészeket felsorakoztató csődület? Aztán duruzsoltak tovább a fülembe. Nem csak azok beszéltek elismerően a rendezvényről, akik évről-évre gyűjtögetnek rá, hanem legnagyobb meglepetésemre, a zenész barátok is egyöntetűen, nagy vigyorral bólogattak. Jó, hát akkor nézzük, hogy mit tud ez a FOO.

Kedd, hajnali három. Természetesen pár óránál többet, ilyenkor képtelen aludni az ember. Erőlteted a pihenést, de az agyad több mint fele, már Orfű felé suhan. Szerda délben végre indulás. A zenekarok nagyja már úgyis lenn van, el vagyunk késve. Valaki otthon hagyta a komplett felsőruházatát. Kitérő. Jegyet és programot kell nyomtatni. Kitérő. Üdítőt kell venni. Kitérő. Majd nagy nehezen rágurulunk a pályára. Most már a cigi, pisi és kávészüneteken kívül semmi nem állhat az utunkban.
 
Rocklegendák váltják egymást CD-n, pedig gitárunk is van. Ideje használni! Beatles pengetve, csörgetve, énekelve. Második, harmadik, negyedik sör, meg egy doboz málna. A légkondi hűt, a whiskey fűt. Minden alagútban inni kell, majd minden lámpánál, majd minden Árkád feliratnál. Még a pécsi bevásárlóközpontban egy fél órás rohangálás. Sehol egy hűtött ásványvíz, mikrós popcornt meg hiába veszünk, úgysem lesz miben kipattogtatni. Bevásárló körúttal és egészségügyi szünetekkel együtt több mint négy órára sikerül az út. Lassabbak vagyunk, mint a vonat, de minden perc megérte.
 
A jegyátvétel előtt egy kötelező fröccs a Szúnyogvárban. Véletlen találkozás, élből két gitárossal. Jó helyen vagyunk, most már biztos! A „szakmai” sorban többen állnak, mint a normál pénztárnál. Igen, ide a zenészek is nyaralni jönnek. Barátnő, feleség, gyerkőc. Osztálytalálkozó hangulat van az első perctől.
 
Mindenki foglalja el a szállást! A házakkal és szobákkal van a legkevesebb probléma, bár van, aki annyira nem örül ajtószomszédjának. A sátrazás a legkeményebb káosz. Ha nem foglaltál jegyet, vagy lecsapsz a Mutans Kempinges maradékra, vagy trükközöl a talpalatnyi szabad helyekért. Ha sorszámozott parcellád van, indulhat a vadászat. Az Óriás téren, a 47-es helyén az 52-es áll, a 61-eset, meg a 30-assal cserélték fel. Ilyen az, amikor az időben érkezők, átalakítják a terepet. Mindegy, hogy hová kerülünk, csak fa alatt legyünk.
 
Sátor, matrac, kipakolás kész. Jöhet az esti program. Az első szám előtt még egy gyors fürdő. Jéghideg fürdő! Nem is baj, jól esik. „Csík együttes? Ja, nem, Csík zenekar. Mindegy, csak jöjjön már a Lovasi.”
 
Van még egy óránk, fedezzük fel inkább a terepet! Ha őszinték akarunk lenni, már most tudjuk, hogy először és utoljára járunk olyan kieső részeken, mint a sportpálya. A vizesblokkok és az étel-ital szerzési lehetőségek helyismerete, reggel életet menthet. Rutinból tudjuk ezt.
 
Még szerezni kell programfüzetet. Nulladik nap minden ilyen apróságra van energia. Ha itt a sátor, akkor majd mindig balra kell menni a nagyszínpadhoz, jobbra meg a kisebbhez. Ennyit elég is elraktározni. Az első köszöntőt a Papp Szabi írta. „Bárcsak úgy élhetnénk, ahogy élünk!” Milyen igaza van, és hányszor fogjuk ezt még emlegetni a négy nap alatt.
 
Egyre nagyobb a tömeg. Menjünk be hátra! Vajon a színpad széléről is tömegnek tűnik? Már a zenészseregen sem egyszerű átjutni. Egyrészt azért, mert van bőven kinek köszönni, másrészt azért, mert akit még nem ismersz, azzal feltétlenül össze kéne haverkodni. Üdvözlőpálinkák és borok. A barátkozás percek alatt zajlik.
Fentről is tömegnek látszik. Boldog, ugráló, éneklő tömeg. A színpad legszélén, a takarásban, egy csendesen mosolygó ember lapul. Minden rendben, itt van a Lovasi. 
 
Írta, Fotók: Vass Adrienn
 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2013. június 27.

A Fishing On Orfű szombati napjának margójára

Az előző részek tartalmából: Ott a tó, Polip úr, sör, fény, sör, bor, sör, koncert, másnap. A szombati nap lévén, hogy valóban csak három órát aludtunk nem indult valami fényesen, valószínűleg még az előző nap pulzált az ereinkben. Bár a Gösseresek gondoskodtak róla, hogy a reggeli szódánkban mindig legyen egy kis bor. Így nem csoda, hogy a tóparton csak 2 órát bírtunk, annak is a felét vízben, majd a fesztiválon elköltött ebéd után a Nagyszínpad dombjának árnyékos szegletében kerestünk menedéket és alakítottuk át egy pillanat alatt menekülttáborrá. Tovább

2013. június 27.

Éljük túl az utolsó napot! Fishing on Orfű 3. nap

Biztos lehet a fesztiválozást okosan csinálni. Beosztott energia, megfelelő pihenés, óvatos bulizás. Na ez az, ami nekem nem megy. A lúd az legyen kövér, a buli meg kemény. Reggelig, énekelve, táncolva. Az utolsó nap minden meglepetés nélkül a zombi lété. Erősen kell gondolni a motiváló zenekarokra, hiszen annyi jó van még hátra. Tovább

2013. június 26.

Nagyszínpados orgazmus - Fishing on Orfű 2. nap

A második napra csak zene volt tervben. Kevés alvás, sok izzadás, egy nagy ebéd és zene. Szeretek mozgolódni, de a nagyszínpad felhozatala varázslatosnak ígérkezett. Küzdöttem, amíg csak tudtam a leragadás ellen, de nem ment sokáig. Tovább

2013. június 26.

A csirkéért megéri fennmaradni - Fishing on Orfű 1. nap

Az egész napos, hegyen-völgyön fröccstúra után, legszívesebben egy légkondis szobában pihegtem volna másnap reggelig. Milyen szerencse, hogy se légkondi, se szoba nem állt a rendelkezésemre, így az esti, zenei programokat választottam. Persze, hogy nem bántam meg. Tovább

2013. június 26.

Képek! Fröccstúra - Fishing on Orfű 1. nap

Az első nappal mindössze annyi probléma van, hogy sok esetben megelőzi egy nulladik. A nulladik nap pedig, rendszerint igen erős. Első lélegzetvétel az új helyen, első italozás, első tánc, első reggel. A helyzetet egyféleképpen lehet súlyosbítani, ha délelőttre programot szervez magának az ember. Három óra alvás után, egy hét órás fröccstúra? Miért is ne! Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky