3428 zenekar 12453 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Interjú

2013. február 24. | Bea

Péterfy Bori: Szerencsére nem kell szar dolgokat átélnem, hogy alkothassak

Copyright:

Péterfy Bori nem vonult háttérbe túl hosszú időre a családvállalás miatt. Már pörög is tovább: lett egy kisfia, él és virul az együttese, és megvan még a színházi szerepe. Azért kerestük telefonon, hogy kérdezősködjünk kicsit a Fehér Éjszakák című legújabb Péterfy Bori & Love Band lemezről, az együttes londoni koncertjéről, és a Nemzeti Színházból való kilépéséről, valamint egyéb fejleményekről. Ott voltunk a Millenárisban a Péterfy Bori & Love Band koncerten a VilágVeleje Fesztiválon január 19-én.

MyMusic: Milyen újra fellépni a babázás után? Jól láttuk, hogy robbantál? 
Péterfy Bori: Örülök, ha kívülről is így látszik! Igen, tényleg nagyon élvezem a fellépéseket, még több erő van bennem és nagyon sok lendületet kaptam! Tényleg annyira szeretjük az új lemezt, boldogságot ad, amikor élőben is előadjuk. Egészen doppingolóan hat, ha színpadon vagyunk vele. 
 
A Fehér Éjszakák számok hangulatából, dalszövegéből nem tűnik fel, hogy időközben anya lettél. Hogyhogy ez kevésbé szűrődik be a dalokba? 
- Az, hogy anya lettem, a személyiségemre hatott, de talán a zenénkben is érezhető. Új érzelmeket, érzelmi kapukat nyit ki bennem, szívben és lélekben is sokkal több lettem. 
 
A kisfiad, Doma szokta hallgatni a Péterfy Bori & Love Band-et?
- Igen, nagyon szereti a zenénket! Felismeri mindig a hangomat, hamarabb is, mint én, ha hallja, hogy megy a rádióban. (nevet)
 
Az esetlegesen felmerülő párkapcsolati problémákat bevonod a dalokba, vagy nem befolyásolják a számaitokat? 
- Elég kemény élettapasztalatom van, ezermillió dolgot megéltem, ami témát adhat és megihlethet. A hétköznapi témák nem befolyásolják a dalszövegírást. A magánéletem mostanában szép, békés és nyugodt, szerencsére nem kell szar dolgokat átélnem, hogy alkothassak! (nevet) Mindig van miből merítenem.
 
Hallottuk, hogy mentek Londonba koncertezni március 17-én. Hogy jött az ötlet?
- Hát, gyakorlatilag már a fél ország kint él, és kell nekik egy kis hazai íz… Egy magyar szervezőpáros segít benne. Az ő szervezésükkel volt már kint a Quimby és a Kispál és a Borz is, meg sokan mások. Régóta érett már a gondolat, hogy szeretnének minket kint meghallgatni. 
 
Máshogy kell készülni egy külföldi fellépésre, mint egy hazaira?
- Nem hiszem, hogy különösebben eltérő lenne majd a londoni koncertünk. Amúgy is, viszonylag friss albumról van szó, szóval van benne bőven energia. 
 
És van valamilyen más külföldi út kilátásban?
- Nem tervezünk máshova menni most, bár vannak külföldön is rajongóink. De mivel meg se fordult a fejünkben, hogy ne magyarul énekeljünk, inkább az országon belüli koncertek jönnek szóba. Azért volt olyan a terhességem alatti búcsúkoncerten, aki Krakkóból jött, és Zágrábból is volt rajongónk sok magyar koncerten. Felmerült, hogy Horvátországban is fellépjünk, de egyelőre csak ötletelés szintjén. Nagyon jól hangzik, talán összejön majd valamikor ez az álom is!
 
Megy veled a család, ha utazol?
- Nem, nem viszem őket magammal ilyenkor. Az utazások rohanósan telnek. Londonban is két éjszakát leszünk csak. Megyünk és jövünk. Ez csak a munkáról szól majd.
 

És mi a helyzet a színházzal? Van bármi fejlemény?
- Unom már a színház témát, mert nem a szakmáról szól, hanem a politikai nyomásról. Fájdalmas dolog, de ez van, bejelentettem, hogy eljövök a Nemzetiből, és ennyi, kész. A fél évet még végigcsináljuk, és örülünk egymásnak, annak, ami még hátravan. Nehéz és egyben felemelő is az egész. 
 
Már csak egy szereped van a Nemzeti Színházban. Más darabban láthatunk még?
- Az utóbbi két évben a színház mellékvágányon volt a szülés miatt és csak a Három nővér Irináját vettem vissza. A Mephistóban is játszom, ez lesz Alföldi Róbert utolsó rendezése, amivel búcsúzik a Nemzeti Színháztól. 
 
Mi lesz ezután Veled, a többiekkel, melyik színházhoz csatlakozol a jövőben? 
- Hogy velem mi lesz, azt nem tudom, ha kapok ajánlatokat másik színházaktól, majd mérlegelem, hogy jó-e nekem. A legnagyobb hangsúly úgyis a koncertezésen lesz. A társulat nyolcvan százaléka eljön… Kívülről nyomják ránk ezt az egészet. De a színészek összetartanak. Reméljük, jobb lesz a helyzet. A Love Banddel biztos, hogy fellépünk, április 12-én az Akváriumban, amikor az együttes hatodik szülinapját ünnepeljük, és ott leszünk a szabadtéri rendezvényeken, fesztiválokon is.
 
Nem féltékeny a család a koncertezésre, Domának nem probléma, ha nem vagy otthon? 
- Próbálok egyensúlyt tartani a munka és az otthon töltött idő között es rengeteget vagyok a kisfiammal. Ha dolgozom, akkor is mindig jó kezekben van, olyan emberekkel, akikkel imád lenni.
 
Bea
 

Fotó: Merényi Dávid 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. augusztus 18.

Blahalouisiana: Sok egyéb rossz már nem következhet

A kényszerpihenő után emocionálisan feltöltekezve, nagy lelkesedéssel várja nyári szezonja egyetlen fővárosi fellépését a Blahalouisiana. A pop-beat-rock talán legnépszerűbb hazai képviselőjének dalai szimfonikus hangszerelésben kerülnek a közönség elé a Heureka Pop Orchestra közreműködésével 2020. augusztus 22-én a Városmajori Szabadtéri Színpadon. Schoblocher Barbara énekes szerint a „blahalouisianás” klubkoncertes hangulat itt is meglesz – némi extrával. Tovább

2020. március 27.

Tóth Zoltán: Koncertjeink régi Republic dalokból állnak

Tóth Zoltán, kivételes tehetségű zenész, zeneszerző, gitáros, énekes, hangmérnök, a Republic egykori alapító tagja új együttessel és vadonatúj saját dalokkal jelentkezik. Tovább

2019. november 4.

A tél közeledtével nem létezik fontosabb társadalmi probléma – interjú Borovitz Tamással

Hat népszerű humorista Hajdu Steve vezetésével először áll össze, hogy rendhagyó stand up show keretében felhívja a figyelmet a hajléktalan embereket veszélyeztető téli időszakra. A jótékonysági célú stand up estet a Menhely Alapítvány és a Fedél Nélkül utcalap szervezi 2019.11.06-án 19.00 órától Budapesten az ELLÁTÓházban. A cél a szemléletformálás és adománygyűjtés a téli krízisidőszakra. A felszabadult nevetést humoristasimogató és a Malacka és a Tahó koncertje kíséri. Most Borovitz Tamással olvashattok egy interjút az esemény kapcsán. Tovább

2019. április 24.

Szalóki Ági: Néha aggódva figyelem a világ változását

Szalóki Ági énekes, dalszerző gyerekzenekara vezetőjeként 15 éve foglalkozik gyerekek zenei nevelésével. Művészetével igyekszik a hagyományos értékek és a természet tiszteletének fontosságára felhívni a figyelmet. Ágit 2019. május 11-én a Margitszigeten egy ingyenes gyerekkoncerten hallhatják az érdeklődők, ahol egy világrekord kísérletben is részt vehetnek a családok. Tovább

2019. február 5.

Honky Crew: Ezt a műfajt így lehet életben tartani

Mi lesz abból, ha egy electroswing DJ és egy vintage műfajokban jártas dobos találkozik? Jelen esetben egy electroswing szupergroup, a Honky Crew zenekar! Tamási Lacival és Ordiman-nal beszélgettünk a világ egyik legbulisabb műfajáról és megalakulásukról. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky