3427 zenekar 12457 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Interjú

2012. október 28. | Anikó

Intim Torna Illegál: Hálásak vagyunk mindenkinek

Copyright:

Október 31-én jelenik meg hivatalosan az Intim Torna Illegál legújabb lemeze, mely a Kísérlet címet viseli. Egy nagyon pörgős nyarat tudhat maga mögött az együttes, egyre többen ismerik, és szertik meg őket, így nem is lehetett kérdés, hogy egy interjú keretében ezekről a dolgokról és aktualitásokról beszélgessünk Kiss Sándor basszusgitárossal. 

MyMusic: Milyen volt a nyár? Egymással párhuzamosan adtatok koncerteket és rögzítettétek a lemezt?
Kiss Sándor: Nagyon jó volt a nyár és nagyon jó volt látni a fesztiválokon az egyre szaporodó népes ITI közönséget, alig szálltunk ki a turnébuszból a nyáron, fesztiválról fesztiválra mentünk, aztán csak azon vettük észre magunkat, hogy az EXIT fesztiválon vagyunk, ami nagy dolog egy magyar zenekarnak, mert nehéz oda bejutni, szóval jól telt a nyár. Augusztus elején elkezdtük az új lemez felvételeit, nagyon jól haladtunk és élveztük a felvételeket, nyugodt és kiegyensúlyozott munkafolyamat volt, ez hallható is a lemezen. Volt úgy, hogy a stúdióból mentünk koncertre, vagy egy kora reggeli fotózás után (reggel 4) mentünk vissza dolgozni a stúdióba, de ezt mi élveztük és izgalmas volt minden perce a felvételeknek.
 
MM: Már számolhatjuk vissza a napokat a második CD-tek megjelenéséig. Elöljáróban mit árulhatsz el róla?
KS: Október 31.-én lesz a hivatalos lemezmegjelenés és közönségtalálkozó a Musicland cd boltban (Bp Almássy tér 8.) nagyon izgatott mindenki körülöttünk, hogy most milyen a lemez és hogy a Cirkusz lemez után ez milyen. Meg kell hallgatni. Már csak pár nap és mindenki választ kap a kérdéseire. Annyit azért elárulhatok, hogy a lemez címe KÍSÉRLET.
 
MM: Azok a dalok, amiket eddig hallhattunk az új albumról, kicsit különböznek az eddig megszokottól. Kezd kiforrni a stílusotok? Hogy tudnád meghatározni, milyen irányba haladtok? 
KS: A Cirkusz lemez kb. 10 nap alatt készült a semmiből, nagyon jól sikerült, most annyiban történt változás hogy volt időnk dolgozni a témákkal tudatosan próbáltunk, felvettünk mindent és szelektáltunk, így választottunk ki 11 dalt és azzal kezdtünk foglalkozni. Hogy most milyen a stílus, erre nagyon nehéz válaszolni, meg kell hallgatni, de azért azt mondanám, hogy a szokásos ITI energia/erő hallható.   
 
MM: Azt hiszem, „A mennyország kapujában” nagyon hamar népszerű lett.
KS: A mennyország kapujában című dal előfutára az új lemeznek és nagyon jó szám. Több héten át az MR2-n a Top listás volt, sőt első helyen is állt, ez elég jó jel. Bízom benne, hogy a többi dal is minimum ilyen karriert fut be a lemezről!
 
MM: Terveztek lemezbemutató turnét? 
KS: November 9-én indul a Turné November 17.-én érünk Budapestre az Akváruim klubba, ott egy nagy bulira készülünk. A Kísérlet című lemezzel megyünk egy nagy kört az országban és tavaszig mindenhova eljut az Intim Torna Illegal.
 
MM: Október 31-ére közönségtalálkozót szerveztek. Fontos nektek, hogy a rajongókkal együtt ünnepelhessétek meg a „Kísérlet” megszületését? 
KS: Nagyon fontos a közönségünk és nagyon hálásak vagyunk mindenkinek, akik jönnek, eljönnek a koncertjeinkre vagy hallgatnak minket, szeretnénk kedveskedni nekik egy kis ITI programmal egy közönségtalálkozóval, itt azonnal a kezükbe vehetik az új lemezt! Várunk mindenkit sok szeretettel Okt 31.-én a Musicland lemezboltba Bp Almássy tér 8. szám alatt.
 
Anikó
 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. augusztus 18.

Blahalouisiana: Sok egyéb rossz már nem következhet

A kényszerpihenő után emocionálisan feltöltekezve, nagy lelkesedéssel várja nyári szezonja egyetlen fővárosi fellépését a Blahalouisiana. A pop-beat-rock talán legnépszerűbb hazai képviselőjének dalai szimfonikus hangszerelésben kerülnek a közönség elé a Heureka Pop Orchestra közreműködésével 2020. augusztus 22-én a Városmajori Szabadtéri Színpadon. Schoblocher Barbara énekes szerint a „blahalouisianás” klubkoncertes hangulat itt is meglesz – némi extrával. Tovább

2020. március 27.

Tóth Zoltán: Koncertjeink régi Republic dalokból állnak

Tóth Zoltán, kivételes tehetségű zenész, zeneszerző, gitáros, énekes, hangmérnök, a Republic egykori alapító tagja új együttessel és vadonatúj saját dalokkal jelentkezik. Tovább

2019. november 4.

A tél közeledtével nem létezik fontosabb társadalmi probléma – interjú Borovitz Tamással

Hat népszerű humorista Hajdu Steve vezetésével először áll össze, hogy rendhagyó stand up show keretében felhívja a figyelmet a hajléktalan embereket veszélyeztető téli időszakra. A jótékonysági célú stand up estet a Menhely Alapítvány és a Fedél Nélkül utcalap szervezi 2019.11.06-án 19.00 órától Budapesten az ELLÁTÓházban. A cél a szemléletformálás és adománygyűjtés a téli krízisidőszakra. A felszabadult nevetést humoristasimogató és a Malacka és a Tahó koncertje kíséri. Most Borovitz Tamással olvashattok egy interjút az esemény kapcsán. Tovább

2019. április 24.

Szalóki Ági: Néha aggódva figyelem a világ változását

Szalóki Ági énekes, dalszerző gyerekzenekara vezetőjeként 15 éve foglalkozik gyerekek zenei nevelésével. Művészetével igyekszik a hagyományos értékek és a természet tiszteletének fontosságára felhívni a figyelmet. Ágit 2019. május 11-én a Margitszigeten egy ingyenes gyerekkoncerten hallhatják az érdeklődők, ahol egy világrekord kísérletben is részt vehetnek a családok. Tovább

2019. február 5.

Honky Crew: Ezt a műfajt így lehet életben tartani

Mi lesz abból, ha egy electroswing DJ és egy vintage műfajokban jártas dobos találkozik? Jelen esetben egy electroswing szupergroup, a Honky Crew zenekar! Tamási Lacival és Ordiman-nal beszélgettünk a világ egyik legbulisabb műfajáról és megalakulásukról. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky