3428 zenekar 12452 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Sziget 2012

2012. augusztus 8. | Anikó

Sziget első nap: Hova menjünk?! 

Copyright:

Itt is van a nyakunkon a Sziget első napja – augusztus 8-a -, így nem csoda, hogy egyre gyakrabban tévedek a hivatalos honlapra, hogy gondolatban eltervezzem ezt a szerdát. Persze az a legjobb a Szigetben – hogy szemben az előrelátó és megfontolt koncerttervekkel – bármikor becsúszhat egy kis változás. Következzék egy szubjektív programajánló az első napra! 

Az ajánló a teljesség igénye nélkül készült, hiszen szerencsére hatalmas a kínálat, és tényleg jövet-menet belefuthatunk egy jó koncertbe. 
 
Az első napon érdemes lesz már kora délután elkezdeni a szigetelést, mert 16.00-tól a Világzenei Színpadon a Dubioza Kolektiv fogja a világot okos kritikával illetni, és mindezt nagyon jó kis világzenei alappal teszik. Miután ezen kiugráltad magad, akkor Anna Calvi fellépése az A38 Színpadon pont jó lesz arra, hogy egy sörrel a kezedben megpihenj! Ezután -szintén ezen a helyszínen- nem szabad kihagyni a dEUS-t sem. A belga zenekar már elég erős hazai rajongótáborral is büszkélkedhet. És ugye a Ministry is megér egy misét, őket 21.40-től lehet meghallgatni.  
 
A Világzenei Színpadon a Che Sudaka és a Los de Abajo hívogatja még a táncoslábúakat, de fontos észben tartani, hogy ennyi buli végigtombolásához igencsak jó kondival kell rendelkezni!
 
A Nagyszínpadot egyértelműen a Hurts és a Placebo koncertje fogja megkoronázni, de azért délután is találhatunk néhány frankó fellépőt. A német Beatsteaks punk-rockja vagy a Glasvegas brit popja megfelelő lesz az este megalapozásának.
 
Akinek inkább az elektronika felé húz a szíve, az az Arénába betévedve a Saint Etienne-t csekkolja mindenképp! Valamint Steve Aoki is rendesen adja majd a ritmust! 
 
És hogy a magyarokat se hagyjuk ki! A Magyar Zenei Nagyszínpadon kicsit kaotikus kínálattal találkozhatunk, amely így néz ki: Ganxta Zolee és a Kartel – Anima Sound System – Pál Utcai Fiúk – Budapest Bár – Magna Cum Laude. Úgy tűnik, hogy nem igazán tematikus a Színpad programja, de jó pontként elkönyvelhető, hogy a PUF ismét helyet kapott a Szigeten. 
 
Erős meglepetésként hat, hogy a Világzenei Nagyszínpad főfellépője a Quimby lesz. Ez egy 
kicsit no comment kategória…
 
Az Open Színpadon az Anna & The Barbies és a Belmondo is fel fog tűnni. És az igazán merészek még Dopemanre is mehetnek zúzni.
 
A Blues Kocsmában pedig 23.00-tól Ferenczi György és a Rackajam fogja elhúzni a nótánk. 
 
A Sziget első napján nagyon kicsi annak az esélye, hogy bárki is unatkozzon vagy rosszul érezze magát. Tehát akkor ma bevesszük ismét a K-hídat!
 
Anikó

 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2012. augusztus 23.

Csak a szépre emlékezem – Sziget videók

Szigetbetegség? Sziget utáni depresszió? Visszatérés az életbe? Általában ezek a tünetek lépnek fel minden olyan embernél, aki augusztusban egy hetet tölt el a Hajógyári Szigeten. Nehéz, nagyon nehéz az élet a Sziget után, de most egy kis közös emlékezéssel próbáljuk enyhíteni a bajokat. Tovább

2012. augusztus 16.

Gyilkosok és Mocskos idők a Szigeten 

Ha valaki azt mondja nekem, hogy a jubileumi Szigetet egy Európa Kiadó koncerttel fogom zárni, amire éjjel fél 4-kor esek be lehet, hogy kiröhögöm. Pedig így volt. De tekerjük vissza egy kicsit az időt az LMFAO végére, mert addig sok víz lefolyt a Dunán. Mekkora közhely…  Tovább

2012. augusztus 15.

Megtaláltuk az amerikai Soerii & Poolek-et a Szigeten!

Ott hagytam abba, hogy csapat meetinget tartottunk annak kapcsán, hogy mit érdemes megnézni: az LMFAO-t, vagy a Lamb-et. Félve vallom be az igazságot, de legyünk gyorsan túl rajta: a Nagyszínpadnál táboroztunk le. Erre pedig nincsen mentség. Vagy?  Tovább

2012. augusztus 15.

Vasárnapi Sziget körkép, mielőtt beindulna az este 

Ismerem a korlátaimat, tudom, hogy már nem bírnék egy teljes hetet végigbulizni a Szigeten, így az utóbbi pár évben mindig úgy próbáltam kimenni, hogy a zárónap mindenképpen beleférjen. Nem tudom mi ez a perverzió nálam, de van benne valami báj, ahogyan mindenki egyszerre érzi, hogy legközelebb egy év múlva találkozunk. Viszont, még mielőtt elmorzsolnánk a szemünk szélén egy dagadt kis könnycseppet, nézzük hogyan telt az utolsó nap első fele.  Tovább

2012. augusztus 14.

Kalózlányok a hajón 

Az egész szombat este elég jól alakult. Túl voltunk már egy rakat jó koncerten és épp azt beszélgettük merre tovább. Hát Snoop Doggra! Erre jött a kérdés, miért, szereted? Jah, nem, de csak meg kéne nézni. És tényleg; életemben nem hallgattam kifejezetten, de ha aznap este a poén kedvéért meg kellett valamit nézni, az Snoop volt.  Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky