3428 zenekar 12455 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Interjú

2012. március 28.

The Subways:  Egyszerűen imádjuk, amit csinálunk

Copyright:

A The Subways egyik tagjával, Charlotte Cooperrel (ének, basszus) beszélgettünk. Helyszín az A38 hajó backstage-e, amely maga is lebilincselő. Hát még a banda tagjai! Mindannyian mosolyogtak, pörögtek, alig várták a koncertet. Charlotte egy nagyon kedves, végtelenül hiteles és vidám lány. Olyan természetesen viselkedett, mint egy régi barátnő. Emellett a szerelését is nagyon szerettük, vagány volt és szexi. 

MyMusic: Hogy vagy?
Charlotte Cooper: Jól köszönöm, nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek Budapesten. Ez egy csodálatos, napfényes, békés nap.
 
MM: Mikor érkeztetek hozzánk?
CC: Tegnap még Ljubljanában koncerteztünk, utána indultunk ide. Amikor 2010-ben a Szigeten játszottunk, volt egy szabad napunk és akkor felfedeztük a várost.  Megnéztük az ódon utcákat, a templomokat, lementünk a Duna-partra, egyszerűen csodálatos volt sétálgatni a régi épületek között. 
 
MM: Örülök, hogy szóba jött a Sziget, főleg hogy 2012-ben is felléptek itt. Hogy tetszett akkor, 2010-ben?
CC: Imádtam a Sziget Fesztivált, azt is mondhatnám, hogy az egyik kedvencem. Hihetetlen hogy minden sarkon más zene szól, rengeteg ember mindenütt, mindig történik valami, csodálatos. Alig várom, hogy újra ott játszhassunk. 
 
MM: És mi a véleményed az A38-ról?
CC: Elég menő, kicsit ugyan őrült, hogy egy hajón van, de remélem jó esténk lesz itt. 
 
MM: Egy ilyen kis klubban vagy inkább egy nagy fesztiválon szeretsz játszani?
CC: Valójában szerencsésnek mondhatom magam, hogy lehetőségem van ilyen különböző koncerteken részt venni. Hiszen míg egy klubban pár száz, maximum ezer ember van, addig egy fesztiválon ötezer vagy akár hatvanezer ember. Tényleg csak azt mondhatom, hogy mázlisták vagyunk, hogy ilyen alternatíváink vannak. Igazából hálásak vagyunk mindenkinek, aki megnéz minket, nem számít hányan vannak a nézőtéren.
 
MM: A koncert-naptáratokat elnézve elég sűrű időszaknak néztek elébe. Hogy tudtok mindig ugyanazzal a lendülettel játszani, akár a hét minden napján egyhuzamban? Nem veszítetek a lelkesedésetekből?
CC: Egyszerűen imádjuk, amit csinálunk. Imádunk a színpadon lenni, koncertezni, az egész légkört, ami ott van. És igen, sokat játszunk, de a színpadon tapasztalt érzések mindig új erővel töltenek fel minket. 
 
MM: Mi hiányzik a legjobban egy turné során?
CC: Az otthoni emberek. A barátaim, a családom, az egész város. Szeretem azt, ahol élek, a városomat, a környéket, így ha otthon vagyok, mindig szakítok időt, a kedvenc dolgaimra.
 
MM: És lesz időtök pihenni a körút alatt? Úgy láttam, hogy Görögországban lesz egy pár szabadnapotok.
CC: Igen, 5 koncertet adunk Görögországban és szerencsére lesz egy kis szabadidőnk, akkor valószínűleg a parton fogjuk süttetni a hasunkat. Nagyon szeretem Görögországot, igazán különleges hely, a sok kis bárral, és a tengerrel, jó ott lenni. 
 
MM: Elég sok helyen fogtok koncertezni. Mit érzel, lehet különbséget tenni a különböző országok közönségei között?
CC: Igen, úgy érzem, van különbség. Azt vettem észre, hogy minél keletebbre megyünk Európában, az emberek annál őrültebben buliznak, többet táncolnak, hangosabban énekelnek, üvöltenek, kiabálnak, hihetetlen. Angliában ez kicsit másképp van. Az is érdekes volt, amikor Észak-Németországban koncerteztünk és a közönség váratlanul leült a földre, majd egyszerre felugrottak, egy élmény volt. 
 
MM: És mit gondolsz a magyar közönségről?
CC: Imádjuk őket, imádunk itt lenni! Mindenki lelkes, az idő csodálatos, ez egy igazán szép nap.
 
MM: Üzensz valamit a magyar rajongóidnak?
CC: Köszönjük, hogy itt lehetünk a fedélzeten, és mindenkinek nagyon örülünk, aki ma megnéz minket! És ne feledjétek, találkozunk a Szigeten!
 
MM: A MyMusic honlapján az a szokás, hogy egy-egy interjú végén megjelentetünk egy dalt az együttestől. Van kedvenced, mit tennél be a beszélgetés zárásaként?
CC: A kedvenc dalomat az új albumról, ami a Pop Death címet viseli!
 
Hát így történt! Ha nem ismernénk őket, akkor is kedvet kaptunk volna ahhoz, hogy bulizzunk velük egyet a koncerten, vagy akár egy egész estén át.
 

Írta: Sebestyén Dóra, Nagy Gabriella

 

 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. augusztus 18.

Blahalouisiana: Sok egyéb rossz már nem következhet

A kényszerpihenő után emocionálisan feltöltekezve, nagy lelkesedéssel várja nyári szezonja egyetlen fővárosi fellépését a Blahalouisiana. A pop-beat-rock talán legnépszerűbb hazai képviselőjének dalai szimfonikus hangszerelésben kerülnek a közönség elé a Heureka Pop Orchestra közreműködésével 2020. augusztus 22-én a Városmajori Szabadtéri Színpadon. Schoblocher Barbara énekes szerint a „blahalouisianás” klubkoncertes hangulat itt is meglesz – némi extrával. Tovább

2020. március 27.

Tóth Zoltán: Koncertjeink régi Republic dalokból állnak

Tóth Zoltán, kivételes tehetségű zenész, zeneszerző, gitáros, énekes, hangmérnök, a Republic egykori alapító tagja új együttessel és vadonatúj saját dalokkal jelentkezik. Tovább

2019. november 4.

A tél közeledtével nem létezik fontosabb társadalmi probléma – interjú Borovitz Tamással

Hat népszerű humorista Hajdu Steve vezetésével először áll össze, hogy rendhagyó stand up show keretében felhívja a figyelmet a hajléktalan embereket veszélyeztető téli időszakra. A jótékonysági célú stand up estet a Menhely Alapítvány és a Fedél Nélkül utcalap szervezi 2019.11.06-án 19.00 órától Budapesten az ELLÁTÓházban. A cél a szemléletformálás és adománygyűjtés a téli krízisidőszakra. A felszabadult nevetést humoristasimogató és a Malacka és a Tahó koncertje kíséri. Most Borovitz Tamással olvashattok egy interjút az esemény kapcsán. Tovább

2019. április 24.

Szalóki Ági: Néha aggódva figyelem a világ változását

Szalóki Ági énekes, dalszerző gyerekzenekara vezetőjeként 15 éve foglalkozik gyerekek zenei nevelésével. Művészetével igyekszik a hagyományos értékek és a természet tiszteletének fontosságára felhívni a figyelmet. Ágit 2019. május 11-én a Margitszigeten egy ingyenes gyerekkoncerten hallhatják az érdeklődők, ahol egy világrekord kísérletben is részt vehetnek a családok. Tovább

2019. február 5.

Honky Crew: Ezt a műfajt így lehet életben tartani

Mi lesz abból, ha egy electroswing DJ és egy vintage műfajokban jártas dobos találkozik? Jelen esetben egy electroswing szupergroup, a Honky Crew zenekar! Tamási Lacival és Ordiman-nal beszélgettünk a világ egyik legbulisabb műfajáról és megalakulásukról. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky