3428 zenekar 12455 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Interjú

2011. november 21. | Anikó

Everwood: Esélyesként tartottuk számon Bobby Ewingot vagy Rambót

Copyright:

Kállai Sanyival, az Everwood zenekar basszusgitárosával beszélgettünk a banda életéről, aktualitásairól. Azt is el kell áruljam, hogy én vettem el Sanyi szüzességét. Persze ne gondoljatok rosszra, csak az interjúzás szempontjából!

Mesélj kicsit az Everwood történetéről!
- Maga a zenekar 1997-ben alakult. Persze a mai formáció már sokban változott ahhoz képest. Én születésnapom után egy nappal, 2007. november 22-én csatlakoztam a bandához, azért tudom ennyire pontosan, mert nekem egy fantasztikus születésnapi ajándék volt az Everwood.
 
2008 tavaszától datálható a mostani felállás, azaz Haraszti Mátyás ének, Farkas Ferenc gitár, Tänczer Attila a billentyűsünk, Szabó Tamás dobol, és én basszusgitáron játszom.
 
A stílusunk is változott az idők során. Az új számok különböznek a régiektől. Most a modern melodikus rock/metál bélyeg illik a zenénkre.
 
Mennyi ideig készült a nemrég megjelent, harmadik albumotok?
- A mostani lemezünk mögött 3 év munkája áll, ennyi idő alatt forrott ki az anyag, mindent közösen írtunk, belerakta mindenki a saját részét. Aztán ahogy meglettünk ezzel, elkezdtünk külföldi kiadót keresni. 2011. júniusában írtuk alá a szerződést az amerikai Progrock Records-al.
 
Magyar kiadót nem is akartatok?
- Tekintettel arra, hogy az előző két nagylemezünk egy görög kiadónál jelent meg – így nemzetközi színtéren sikerült népszerűsíteni a zenekart –, adott volt, hogy ismét a külföldi kiadók közül válasszunk. Szerettünk volna tovább lépni, és azt hiszem, ez sikerült is. Az új kiadónk komolyabb háttérrel rendelkezik, mindenképpen nagy lehetőség. Örülünk ennek a sikernek, de nagyon szeretnénk a zenénket Magyarországon is népszerűsíteni
 
Szerinted hogy sikerült a „Without saving”?
- Mindnyájan a legjobb tudásunkat próbáltuk hozzáadni. A harmadik albumunknak nincs külön története, inkább arra próbáltunk figyelni, hogy egy olyan sorrendet vegyenek fel a dalok, hogy akár egy konkrét gondolatiság kiolvasható legyen mögüle, illetve, hogy tetsszen a hallgatóknak. A „Quit without saving” és a "Free" című balladában vonósok voltak a segítségünkre, azt hiszem, hogy ők sokat tettek hozzá a dal világához, hangzásához.
 
Nagyon különleges lett a borítója...
- A borítónkat Android Jones képei díszítik, ő nemzetközi szinten elismert digitális grafikusművész. Andrew nagyon nagy arc, egy elszállt fazon, aki fantasztikusan rajzol, és tökéletesen azonosult a zenekar hangulatával! Borzasztóan fontos nekünk az igényes megjelenés, ebben soha nem kötünk kompromisszumot. Örülök, hogy ezt nem csak mi vesszük észre. (Nevet).
 
Koncertek terén mi a helyzet nálatok?
- A lemezfelvételek miatt kevesebbet koncerteztünk az idén, de azért igyekszünk nem eltűnni.
Legutóbbi bulink a Vadvirágban volt. Nem árulok el nagy titkot, hatalmas siker volt, jól éreztük magunkat…
 
Szerencsére sikeresek szoktak lenni a bulijaink, mi is jól érezzük magunkat és a jelenlevők is odateszik magukat, hogy ütős legyen a hangulat. Egyébként azt látjuk, hogy szépen alakul a törzsközönségünk. Az a célunk, hogy ez nagyobb és nagyobb legyen!
 
Viszonylag friss a facebook oldalatok. Ott lesz valami extra tartalom?
- Igen, kezdjük felfedezni a facebook oldal előnyeit. Most volt egy kampányunk Való Virág néven. A Való Világ adta az ötletet: a legutóbbi koncertünk – melyet a Vadvirágban tartottunk októberben –, fellépőit meg lehetett szavazni. Minden kategóriában – énekes, dobos, stb. – 3 jelöltet állítottunk. Szerencsére mindenhol a zenekar tagok nyertek, de volt, hogy szoros volt a küzdelem. A beszavazó-showban például nagy esélyesként tartottuk számon Bobby Ewingot vagy Rambót. De most képzeld el, hogy milyen lett volna, hogyha R2D2 játszik a basszusgitáron!
 
Videóklipre számíthatunk?
- November végén forgatjuk a „Make me famous” című számunkból a klipet. Egy darabig volt arról is szó, hogy másik dal lesz a klipes, de végülis emellett döntöttünk. Már kitaláltunk hozzá egy tök jó ötletet. Igazából magunkat figurázzuk ki benne, egy virtuális zenekart fogunk alkotni, meg kell majd nézni, zseniális lesz!
 
Mi jellemzi a Te basszusgitár játékod? Mivel járultál hozzá az új lemez anyagához?
- Ez egy nagyon jó kérdés… immáron 18 éve lesz, hogy basszusgitározom. Utóbbi 10 évben, két év kihagyással mindig a kezemben volt a hangszer. Célomnak tűztem ki, hogy megteremtsem az egységet a ritmusszekcióban, amelyben Tomi – a dobosunk –, nagyon nagy segítségemre van. Elmondhatom, hogy kiegészítjük egymást az Everwoodban.
 
Persze sohasem lehetsz elégedett magaddal, mint ahogy én sem, és azon vagyok, hogy egy szinttel feljebb emeljük a ritmusszekciót. És a kérdésre válaszolva, az érzéseimet vittem a basszusjátékomba. Itt kiemelném a „Rain”, „Free”, „Walls”, és az „Insecure” című számot.
Ezekben a legnagyobb kihívás a bennem keltett érzések kifejezése, oly módon, hogy a zenét ne ölje meg…
 
Anikó
 

 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. augusztus 18.

Blahalouisiana: Sok egyéb rossz már nem következhet

A kényszerpihenő után emocionálisan feltöltekezve, nagy lelkesedéssel várja nyári szezonja egyetlen fővárosi fellépését a Blahalouisiana. A pop-beat-rock talán legnépszerűbb hazai képviselőjének dalai szimfonikus hangszerelésben kerülnek a közönség elé a Heureka Pop Orchestra közreműködésével 2020. augusztus 22-én a Városmajori Szabadtéri Színpadon. Schoblocher Barbara énekes szerint a „blahalouisianás” klubkoncertes hangulat itt is meglesz – némi extrával. Tovább

2020. március 27.

Tóth Zoltán: Koncertjeink régi Republic dalokból állnak

Tóth Zoltán, kivételes tehetségű zenész, zeneszerző, gitáros, énekes, hangmérnök, a Republic egykori alapító tagja új együttessel és vadonatúj saját dalokkal jelentkezik. Tovább

2019. november 4.

A tél közeledtével nem létezik fontosabb társadalmi probléma – interjú Borovitz Tamással

Hat népszerű humorista Hajdu Steve vezetésével először áll össze, hogy rendhagyó stand up show keretében felhívja a figyelmet a hajléktalan embereket veszélyeztető téli időszakra. A jótékonysági célú stand up estet a Menhely Alapítvány és a Fedél Nélkül utcalap szervezi 2019.11.06-án 19.00 órától Budapesten az ELLÁTÓházban. A cél a szemléletformálás és adománygyűjtés a téli krízisidőszakra. A felszabadult nevetést humoristasimogató és a Malacka és a Tahó koncertje kíséri. Most Borovitz Tamással olvashattok egy interjút az esemény kapcsán. Tovább

2019. április 24.

Szalóki Ági: Néha aggódva figyelem a világ változását

Szalóki Ági énekes, dalszerző gyerekzenekara vezetőjeként 15 éve foglalkozik gyerekek zenei nevelésével. Művészetével igyekszik a hagyományos értékek és a természet tiszteletének fontosságára felhívni a figyelmet. Ágit 2019. május 11-én a Margitszigeten egy ingyenes gyerekkoncerten hallhatják az érdeklődők, ahol egy világrekord kísérletben is részt vehetnek a családok. Tovább

2019. február 5.

Honky Crew: Ezt a műfajt így lehet életben tartani

Mi lesz abból, ha egy electroswing DJ és egy vintage műfajokban jártas dobos találkozik? Jelen esetben egy electroswing szupergroup, a Honky Crew zenekar! Tamási Lacival és Ordiman-nal beszélgettünk a világ egyik legbulisabb műfajáról és megalakulásukról. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky