3428 zenekar 12453 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Interjú

2008. június 26. | Baranyi Ágnes

Dukai Regina: Ezek hogy néznek tükörbe?

Copyright:

2008 legjobb nőjét faggattuk, azon egyszerű okból, mert rá mindenki kíváncsi. Ahhoz kétség sem fér, hogy Dukai Regina bájai már eleve magukban hordozták a sikersztorit, már csak egy kereskedelmi csatorna kellett, ami „Kifutóján” röppályára állítja a magyar szépség karrierjét. Regina azonban elsősorban nem eredendő királylányságából szeretne elismerést magának, hanem sokkal inkább zenéből.

Mesélj arról, hol tart most éppen a zenei karriered, van-e valami aktuális újság ezen a téren?
-  Jelen pillanatban állóvíz van, de nem is sajnálom. Sok a fellépésem, de lemezem most nem várható. Nem szeretnék mindenáron új albumot, csak akkor, ha eljön a megfelelő ajánlat.

Az emberek szeretik kategorizálni a modellből lett énekesnőket. Te találkozol ilyesfajta előítéletekkel? Szerinted ezek idővel eloszlathatók, vagy egy ilyen sztereotípia végigkísérheti az egész karrieredet?
-  Szerintem ezeket képtelenség eloszlatni. De már nem is fáradozom rajta. Sokszor írják a nevem mellé, hogy modell. Én nem vagyok modell! Számomra a modell szó Epres Pannit, Adriana Limát jelenti, én a nyomukba sem érhetek. Nem szeretem, ha ezeket a lányokat egy lapra veszik azokkal, akik férfimagazinokban pózolnak. Szóval leginkább énekesnek vallom magam, mert világ életemben az akartam lenni és a munkám 90 százaléka is erről szól.

A modellkedés vagy a zene áll közelebb a szívedhez? Melyikkel szeretnél aktívabban foglalkozni?
- Szeretek fotózni, imádom a fotózások pörgését, eredményét, de a zene az életem és ezen soha semmi nem változtat! Még akkor sem, ha már nem ebből fogom keresni a napi betevőmet!

Tudjuk rólad, hogy általános iskolás korod óta kapcsolatban állsz a zenével, kórusban énekeltél, és külön tanárhoz is jártál. Jelenleg képezteted magad?
-  Kaptam Amerikából egy oktató cd-t. Egy tökéletes hangú színesbőrű fiú elénekli a skálát, lezongorázza és utána, csak zongora kíséretében rajtam a sor, hogy énekeljem. Olyan mintha az otthonomban lenne az órám. Csak berakom a CD-t és már tanulhatok is!

Kiknek a munkásságát tartod követendő példának akár a nemzetközi akár a hazai zenei életben, és közülük ki az abszolút kedvenc, aki a toplistád élén áll és miért?
-  Régebben Whitney Houston volt a mindenem, de a változásával elmúlt a rajongásom is! Jelenleg imádom Jessica Simpsont és Carrie Underwoodot.

Mi a véleményed a hazai zenei életről, kiadókról? Mennyi lehetőséged van arra, hogy a zenédben a saját elképzeléseidet valósítsd meg?
-  Véleményt nem szeretnék senkiről és semmiről mondani...ezt megtartom magamnak. Annyit elárulok, hogy az első albumom nem úgy sikerült, ahogy az álmaimban szerepelt, de nagyon sokat köszönhetek az akkori kiadómnak és zeneszerzőimnek. Kevés időnk volt, hogy megismerjük egymást, legközelebb nem így lesz...

Melyik a legagyonhallgatottabb lemez a polcodon mostanság?
-  IPodom van és rajta sok-sok kedvenc dal. Kanye West: Flashin lights, American boy, One Republic: Stop and stare, Good Charlotte: I don't wanna be in love, The River, My Chemical Romance: Black Parade.....imádom a rockot! 99 százalékban azt hallgatok!

Van-e olyan zenei irányzat vagy konkrét előadó, amitől/akitől falra mászol?
-  Mindenféle zenét kedvelek, de talán az opera, amit annyira nem...talán majd a korral megszeretem azt is!

Életed eddigi legfergetegesebb koncertélménye?
-  Green Day! És Red Hot Chilli Pappers! Most is kiborsózik a karom, ha rájuk gondolok. Eszméletlen volt!

A napokban tanúja voltam egy félórás sztárchat beszélgetésnek, melynek elvileg te lettél volna a főszereplője, a látogatók azonban nem nagyon hagytak szóhoz jutni. Hogyan viseled a tolakodó emberek rosszindulatú kritikáit, és hogyan kezeled őket?
-  Rosszul. Soha többet nem szeretnék chatelni! Nem értem, hogy valaki, hogy lehet annyira gonosz, hogy undorító dolgokat írjon a másiknak. Én, ha nem szeretek valakit nem foglalkozom vele. Soha nem írnék levelet neki és írnám tele olyan mondatokkal, amivel csak a saját szegénységi bizonyítványomat "dedikálnám"....szánalmas. Ezek hogy néznek tükörbe? De már egyre jobban lepereg rólam. Tényleg csak magukat minősítik, miközben engem szidnak!

Jár-e feléd Ámor nyila mostanában?
-  A magánéletemről nem szeretnék beszélni, de köszönöm jól vagyunk...

Vannak terveid a jövőre, vagy abszolút „Carpe Diem” típus vagy?
-  Nem nagyon tervezek előre, de napról napra sem élek. Sosem tudhatom mi lesz 1 hónap múlva!

Baranyi Ágnes

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. augusztus 18.

Blahalouisiana: Sok egyéb rossz már nem következhet

A kényszerpihenő után emocionálisan feltöltekezve, nagy lelkesedéssel várja nyári szezonja egyetlen fővárosi fellépését a Blahalouisiana. A pop-beat-rock talán legnépszerűbb hazai képviselőjének dalai szimfonikus hangszerelésben kerülnek a közönség elé a Heureka Pop Orchestra közreműködésével 2020. augusztus 22-én a Városmajori Szabadtéri Színpadon. Schoblocher Barbara énekes szerint a „blahalouisianás” klubkoncertes hangulat itt is meglesz – némi extrával. Tovább

2020. március 27.

Tóth Zoltán: Koncertjeink régi Republic dalokból állnak

Tóth Zoltán, kivételes tehetségű zenész, zeneszerző, gitáros, énekes, hangmérnök, a Republic egykori alapító tagja új együttessel és vadonatúj saját dalokkal jelentkezik. Tovább

2019. november 4.

A tél közeledtével nem létezik fontosabb társadalmi probléma – interjú Borovitz Tamással

Hat népszerű humorista Hajdu Steve vezetésével először áll össze, hogy rendhagyó stand up show keretében felhívja a figyelmet a hajléktalan embereket veszélyeztető téli időszakra. A jótékonysági célú stand up estet a Menhely Alapítvány és a Fedél Nélkül utcalap szervezi 2019.11.06-án 19.00 órától Budapesten az ELLÁTÓházban. A cél a szemléletformálás és adománygyűjtés a téli krízisidőszakra. A felszabadult nevetést humoristasimogató és a Malacka és a Tahó koncertje kíséri. Most Borovitz Tamással olvashattok egy interjút az esemény kapcsán. Tovább

2019. április 24.

Szalóki Ági: Néha aggódva figyelem a világ változását

Szalóki Ági énekes, dalszerző gyerekzenekara vezetőjeként 15 éve foglalkozik gyerekek zenei nevelésével. Művészetével igyekszik a hagyományos értékek és a természet tiszteletének fontosságára felhívni a figyelmet. Ágit 2019. május 11-én a Margitszigeten egy ingyenes gyerekkoncerten hallhatják az érdeklődők, ahol egy világrekord kísérletben is részt vehetnek a családok. Tovább

2019. február 5.

Honky Crew: Ezt a műfajt így lehet életben tartani

Mi lesz abból, ha egy electroswing DJ és egy vintage műfajokban jártas dobos találkozik? Jelen esetben egy electroswing szupergroup, a Honky Crew zenekar! Tamási Lacival és Ordiman-nal beszélgettünk a világ egyik legbulisabb műfajáról és megalakulásukról. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky