3428 zenekar 12453 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Interjú

2008. május 3. | déka

Barabás Lőrinc: CD-piac nem épp a legszebb éveit éli

Copyright:

Sokan fogalmaznak úgy, hogy a Barabás Lőrinc Eklectric a hazai nu-jazz szcéna várva várt, hiánypótló együttese. Az egyre inkább divatba jövő zkr frontembere csak annyit mond, amennyit kell; ő „csak szép dalokat szeretne írni”. A MyMusic az új projektekről és saját zenéjéről kérdezte a vátesz trombitást.

MyMusic.hu: Tényleg készül az új videoklip?
Barabás Lőrinc: Ez a félig titok kategória, annak ellenére, hogy egyszer bemondtuk egy koncerten (nevet). Május közepe táján várható, majd meglátjuk, milyen visszhangot kap. Most még nem látjuk a végét, még tartanak a munkálatok.

Melyik dalból lesz klip, és miért?
- Az ember fejében van egy kis haditerv, hogy hogyan lehetne minél jobban eljutni az emberekhez. Volt a Famous a rádióban, kis slágeres, aztán vannak elborultabb számaink is, amiket rádióba vagy videoklipbe berakni talán kicsit merészebb lenne, ezért úgy alakult, hogy az Otto c. dalt választottuk, viszont a rádióban a Coolhouse-t kezdték játszani. Most vagy szomorkodunk, hogy így esett, vagy majd készítünk a Coolhouse-hoz is egy klipet (nevet).

 

Eddig főleg Bp-en játszottatok, de most egyre többet hallani titeket vidéken. Ez tudatos a részetekről, vagy inkább oda hívnak?
- Ami fontos most a zkr életében, az az, hogy megjelent a lemez öt hónapja, és ennek a kifutási ideje zajlik. Sokfelé játszunk, de cél az, hogy sok helyre, vidékre is eljussunk, aztán pedig jön a fesztivál szezon, az lesz a nyári program. Koncertet koncertre halmozunk. Újítgatunk ezt azt.

Külföld?
- Figyelj, a „külföld” egy nagyon nagy falat. Még most dolgozunk rajta, hogy a Ladal hogyan jusson ki külföldre. Iszonyúan sokat kell szervezkedni…a cd-piac sem épp a legszebb éveit éli. Az idei nyár elég zsúfolt amúgy is, de pl. most vasárnap megyünk Pozsonyba, illetve júliusban Ulmba, a Donaufest-re. Bízom benne, hogy sikerül összehozni egy kis turnét késő ősszel is.

Sziget?
- Lesz.

Gondolom attól függetlenül, hogy a Ladal kifutása zajlik, azért születnek már új dalok.
- Igen, kb. másfél év múlva várható egy új lemez.

Miben lesz más, mint az első?
- Koncepcióját tekintve nem lesz nagyon más. Ugyanúgy vannak számok, amiket szépnek találok, vagy találunk, talán a stílusok közötti arányok változnak, meg egy-két viccesebb dolog is várható, de számottevő koncepciózus váltás nem lesz.
Igazából szép dalokat szeretnénk csinálni, és olyan zenét, amit jól esik az embernek hallgatni. Amire vidám tud lenni, vagy amire pörög, vagy olyat, amitől úgy érzi, hogy egy kicsit több lett, mint mielőtt hallotta azt a dalt. Ezek nem annyira kiagyalt utakon születnek meg, sokkal inkább ilyen „megkérdőjelezhetetlenül vannak”, vagy nincsenek.

Mi inspirál, miből táplálkozol írás közben? Hangulatokból? Érzelmekből?
- Van, amikor egy konkrét impulzus az, ami elindít, de nagyrészt az ember csak éli életét – elvan, mint a befőtt -, jönnek impulzusok, aztán egy ilyen nagy üstben összekeverednek azok a dolgok, amik pl. Lőrinccel történnek, vagy a zkr-ral történnek, amikor pedig a megfogalmazásra kerül sor, ezek a dolgok sosem egyértelműen kimutathatóak külön-külön. Az első lemez is egy katyvasz, van benne gyors, lassú, vidám, szomorú. De hát az élet is ilyen. A koncepciózusabb dolgaimat inkább a Randomban élem ki.

Ha már itt tartunk… Sokan kérdezik; mi lesz a Random Szerdával?
- Költözünk a Take Five-ból a hajóra (A38 – a szerk.): Május hetedikén indulunk, és tervbe van véve, hogy archiváljuk ezt az egészet, és kiadjunk egy lemezt, mert azért már megérdemelné ez a zkr is – annak ellenére, hogy nem is egy zkr, csak egy ilyen „session sound system”, vagy tudom is én, mi a fene – hogy rögzítsük. Szerintem van annyi potenciál benne, hogy érdemes legyen archiválni.

déka

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. augusztus 18.

Blahalouisiana: Sok egyéb rossz már nem következhet

A kényszerpihenő után emocionálisan feltöltekezve, nagy lelkesedéssel várja nyári szezonja egyetlen fővárosi fellépését a Blahalouisiana. A pop-beat-rock talán legnépszerűbb hazai képviselőjének dalai szimfonikus hangszerelésben kerülnek a közönség elé a Heureka Pop Orchestra közreműködésével 2020. augusztus 22-én a Városmajori Szabadtéri Színpadon. Schoblocher Barbara énekes szerint a „blahalouisianás” klubkoncertes hangulat itt is meglesz – némi extrával. Tovább

2020. március 27.

Tóth Zoltán: Koncertjeink régi Republic dalokból állnak

Tóth Zoltán, kivételes tehetségű zenész, zeneszerző, gitáros, énekes, hangmérnök, a Republic egykori alapító tagja új együttessel és vadonatúj saját dalokkal jelentkezik. Tovább

2019. november 4.

A tél közeledtével nem létezik fontosabb társadalmi probléma – interjú Borovitz Tamással

Hat népszerű humorista Hajdu Steve vezetésével először áll össze, hogy rendhagyó stand up show keretében felhívja a figyelmet a hajléktalan embereket veszélyeztető téli időszakra. A jótékonysági célú stand up estet a Menhely Alapítvány és a Fedél Nélkül utcalap szervezi 2019.11.06-án 19.00 órától Budapesten az ELLÁTÓházban. A cél a szemléletformálás és adománygyűjtés a téli krízisidőszakra. A felszabadult nevetést humoristasimogató és a Malacka és a Tahó koncertje kíséri. Most Borovitz Tamással olvashattok egy interjút az esemény kapcsán. Tovább

2019. április 24.

Szalóki Ági: Néha aggódva figyelem a világ változását

Szalóki Ági énekes, dalszerző gyerekzenekara vezetőjeként 15 éve foglalkozik gyerekek zenei nevelésével. Művészetével igyekszik a hagyományos értékek és a természet tiszteletének fontosságára felhívni a figyelmet. Ágit 2019. május 11-én a Margitszigeten egy ingyenes gyerekkoncerten hallhatják az érdeklődők, ahol egy világrekord kísérletben is részt vehetnek a családok. Tovább

2019. február 5.

Honky Crew: Ezt a műfajt így lehet életben tartani

Mi lesz abból, ha egy electroswing DJ és egy vintage műfajokban jártas dobos találkozik? Jelen esetben egy electroswing szupergroup, a Honky Crew zenekar! Tamási Lacival és Ordiman-nal beszélgettünk a világ egyik legbulisabb műfajáról és megalakulásukról. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky