3428 zenekar 12453 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Interjú

2008. január 11.

Nagy Feró és Ozzy Osbourne - Nem Győzike-show

Copyright:

„Eszem-faszom megáll” – ismerős, ugye? Aki a Ford Fairlane című film óta hiányolja Nagy Feró szinkronhangját, annak jó hír, hogy a Nemzet Csótánya újabb testhezálló szerepként Ozzy Osbourne magyar hangja lesz a magyar MTV-n.

A jövő héten indul a kultikus The Osbournes című valóságshow a magyar MTV-n. A rock-isten Ozzy és kis családja főszereplésével készült sorozatot az adó merészen Nagy Feró (szintén rock-isten) szinkronhangjával oldja meg. Ha valaki látta már valaha a műsort eredeti nyelven, annak lehet sejtése, hogy ez mekkora kihívás lehet, főleg egy olyan lelkes, bár kevéssé profi szinkronszínésznek, amilyennek Feró is tartja magát.

 

- Tökéletesen nem is lehetne szinkronizálni Ozzy-t, hiszen rengeteg szlenget használ és sokszor érthetetlenül motyog. – mondta Feró - Szerintem direkt jó lesz a kontraszt az én hangom és Bánsági Ildikó (aki az üzletasszony Sharonnak, Ozzy feleségének hangját adja – a szerk.) szakmailag maximális szinkronizálása között, hiszen a sorozatban is hasonló a fellállás: Sharon a profi, ő szervez meg mindent. Ozzy sokszor otthon olyan, mint egy megzavarodott öregember.

 

Bár valóban látványos a szebb napokat látott Black Sabbath-énekes leépülése, Feró úgy érzi, lelki rokonok.

 

- Ozzy nekem a korlátlan szabadságot, a rock’n roll szellemiségét testesíti meg, amely nem egy szabályos világ. - mondta el a Nemzet Csótánya  a MyMusicnak. - Én is ezt a szabadságot kerestem mindig, és ha jól veszem ki egy-egy ironikus, cinikus megjegyzéséből, ő is ebben él. Öregkorára persze már látszik rajta, hogy meg is ártott neki ez a sok szabadság – tiszta beteg szegény. Egészen addig, amíg fel nem megy a színpadra. Olyankor a mai napig olyan, hogy elájulsz. Azonnal elfelejted, hogy egy öregembert látsz. Ozzy elképesztő.

 

Ferónak egyébként van már némi tapasztalata a szinkron terén. Volt már egyszer Ozzy magyar hangja is, „de abban a filmben csak egy epizódszereplő volt, három-négy mondatom talán volt.” A Ford Fairlane kalandjai című filmben nyújtott teljesítményét viszont nem kell bemutatni senkinek, akinek volt az utóbbi másfél évtizedben videotéka-tagságija. Az egyébként közepes akcióvígjáték nálunk csak Feró hangja, keresetlen stílusa és beszólásai miatt lett kultuszfilm – teljes joggal.

 

- Egyébként sem igazi szinkron ez, inkább alámondás. – folytatja Feró - Kész forgatókönyvet kapok, de azt valahogy élővé kell tenni, szóval úgy kell tennem, mintha én lennék Ozzy. Egyszerre őt is és magamat is játszom.

 

Nem könnyű, mégis hálás feladat ez Ferónak, és nem csak a rajongás miatt. „Állandóan tanulnom kell. A többiek persze gyorsabban is dolgoznak. Nem vagyok profi színész, de nagyon szeretem az ilyen kihívásokat, és ha jól sikerül valami, azt a közönség is megérzi. Az a jó, hogy Ozzy teljesen hiteles; a rock’n roll az olyan, hogy vagy teljesen nyersek vagyunk, vagy belemegyünk valami pózba, és eljátsszuk a laza gyereket. Ozzy szerencsére az előbbi eset, semmi mesterkéltség, modorosság nincs benne, úgyhogy nekem is elég magamat adnom.

 

A fegyelmezett és gyors munka, a rendezői utasítások végrehajtása látszólag ellentétben áll a rock szellemiségével, Nagy Feró mégsem bánja, hogy belevágott.

 

- Egyrészt nagyon sokat segítenek, sőt néha átengednek a rostán olyan teljesítményt is, ami nekem nem tetszett. Aztán visszanézzük, és mindig rájövök, hogy igazuk volt, kell bele az a kis amatörizmus. Másrészt egyszerűen nagyon jó az egész műsor. Ennyi, kész, nem kell ezt ragozni. Maradjunk annyiban, hogy nem egy Győzike-show.

 

-nm-

 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

Hozzászólások
szexuális zaklatás panda 2008. jan.. 15.  01:47 1
ozzy egy zombi ezt mindenki látja...
na de a feró :)
   

2020. augusztus 18.

Blahalouisiana: Sok egyéb rossz már nem következhet

A kényszerpihenő után emocionálisan feltöltekezve, nagy lelkesedéssel várja nyári szezonja egyetlen fővárosi fellépését a Blahalouisiana. A pop-beat-rock talán legnépszerűbb hazai képviselőjének dalai szimfonikus hangszerelésben kerülnek a közönség elé a Heureka Pop Orchestra közreműködésével 2020. augusztus 22-én a Városmajori Szabadtéri Színpadon. Schoblocher Barbara énekes szerint a „blahalouisianás” klubkoncertes hangulat itt is meglesz – némi extrával. Tovább

2020. március 27.

Tóth Zoltán: Koncertjeink régi Republic dalokból állnak

Tóth Zoltán, kivételes tehetségű zenész, zeneszerző, gitáros, énekes, hangmérnök, a Republic egykori alapító tagja új együttessel és vadonatúj saját dalokkal jelentkezik. Tovább

2019. november 4.

A tél közeledtével nem létezik fontosabb társadalmi probléma – interjú Borovitz Tamással

Hat népszerű humorista Hajdu Steve vezetésével először áll össze, hogy rendhagyó stand up show keretében felhívja a figyelmet a hajléktalan embereket veszélyeztető téli időszakra. A jótékonysági célú stand up estet a Menhely Alapítvány és a Fedél Nélkül utcalap szervezi 2019.11.06-án 19.00 órától Budapesten az ELLÁTÓházban. A cél a szemléletformálás és adománygyűjtés a téli krízisidőszakra. A felszabadult nevetést humoristasimogató és a Malacka és a Tahó koncertje kíséri. Most Borovitz Tamással olvashattok egy interjút az esemény kapcsán. Tovább

2019. április 24.

Szalóki Ági: Néha aggódva figyelem a világ változását

Szalóki Ági énekes, dalszerző gyerekzenekara vezetőjeként 15 éve foglalkozik gyerekek zenei nevelésével. Művészetével igyekszik a hagyományos értékek és a természet tiszteletének fontosságára felhívni a figyelmet. Ágit 2019. május 11-én a Margitszigeten egy ingyenes gyerekkoncerten hallhatják az érdeklődők, ahol egy világrekord kísérletben is részt vehetnek a családok. Tovább

2019. február 5.

Honky Crew: Ezt a műfajt így lehet életben tartani

Mi lesz abból, ha egy electroswing DJ és egy vintage műfajokban jártas dobos találkozik? Jelen esetben egy electroswing szupergroup, a Honky Crew zenekar! Tamási Lacival és Ordiman-nal beszélgettünk a világ egyik legbulisabb műfajáról és megalakulásukról. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky