3428 zenekar 12455 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Interjú

2015. július 4. | Stewie

Lázár Domonkos: Azért szeretünk ide jönni, mert itt a legszebbek a lányok

Copyright:

Mindig élmény beszélgetni emberekkel, főleg, fesztiválon, mikor már kellően bódult vagy. Csak ráadás, ha zenészekkel akarsz interjút csinálni egy szétbulizott koncert után. A Volton, két kör ital között sikerült interjút csinálnom Lázár Domokossal, az Esti Kornél gitáros, fő dalszerzőjével.

Kérdés: Remek koncerten vagyunk túl, immár sokadik alkalommal a Volton. Van valami különösebb ok, ami miatt ide szoktatok járni koncertezni, szinte minden évben?

Domokos: Egyrészt azért jövünk, mert meghívnak, ez a legkézenfekvőbb válasz.  További érv, hogy itt mindig nagyon jó hangulatú koncertjeink vannak, ez most is így volt. És az igazi ok, hogy a szokásosan erős fesztiválátlaghoz képest is gyönyörűek itt a lányok. Minden fesztiválon nagyon aranyosak és bájosak, de itt tényleg elképesztő koncentrációban találkozhatunk e kellemes jelenséggel.

K:Amikor tagcserék voltak, mi volt a cél: a régi struktúrát továbbvinni, vagy valami teljesen újat létrehozni, új irányokat venni?

D: Amikor 3 éve szakítottunk a Pistivel, azon voltunk, hogy találjunk egy énekest, aki gitározni is nagyon jól tud. Ez volt az eredeti koncepció, de az Áron annyira megtetszett nekünk, hogy úgy éreztük, hogy ez a „gitáros elvárás” nem lehet akadálya, hogy egy ilyen hang bekerüljön a zenekarba. És hát tudtuk, hogy ott van a Kristóf, aki azelőtt a hangmérnökünk volt és már akkor is marha jól tudott gitározni. Mindenképp meg akartuk tartani a három gitáros hangzást, így végül két emberrel bővült a csapat.

K: Féltetek az új felállástól? Sokan kritizáltak titeket az új hang, a változások miatt. Elbizonytalanított ez?

D: Egyáltalán nem féltünk. Az Esti Kornél azért csinálja, amit csinál, mert úgy akarja csinálni, ahogyan az ösztönösen kigurul. Úgy voltunk vele, hogy ha lesznek olyanok, akiknek így már nem fog tetszeni, azok elmennek és kész. Első sorban magunknak zenélünk, másodsorban pedig nyilván nagyon örülünk annak, ha ez másoknak is tetszik. És hát tényleg sokan elmentek a Pisti távozása után, de nagyon sokan jöttek is. Mára szinte teljesen új közönségünk lett, akik így szerettek meg minket, vagy elfogadták a váltást.

K: Az új albumoknál mennyire szeretnétek a régi Estit átörökíteni? Inkább szakítani a múlttal, vagy abból kiindulni?

D: 5 évet nyomtunk le a Pistivel, ezt nem tudjuk és nem is akarjuk letagadni. De a kezdeti dinamika megbomlott és 5-en tartottunk egy felé, Pisti meg egy másik irányba, ezért rúgtuk ki. Bevettünk két embert, úgy éreztük, hogy velük fogjuk tudni folytatni. Három év távlatából elmondhatom, hogy tudtuk folytatni, sőt. Ez az Esti Kornél most és az idő igazolta szerintem, hogy jó döntést hoztunk. Kellet kb. egy-másfél év, hogy összerázódjunk, nem volt egyszerű a kezdetekkor, de mostmár megvan az a bizonyos összhang, ami ahhoz kell, hogy hosszútávon is működjön a dolog.

K: Végül a szokásos kérdés, hogy mikor is jön az új album.

D: Nincsenek határidők, majd alakul. A terv az, hogy idén nagyjából összerakjuk és mondjuk jövőre kijövünk valmikor egy új lemezzel. Két évente nagylemez, eddig kb. ez volt a normális tempó, ez a reális most is.

Stewie

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. augusztus 18.

Blahalouisiana: Sok egyéb rossz már nem következhet

A kényszerpihenő után emocionálisan feltöltekezve, nagy lelkesedéssel várja nyári szezonja egyetlen fővárosi fellépését a Blahalouisiana. A pop-beat-rock talán legnépszerűbb hazai képviselőjének dalai szimfonikus hangszerelésben kerülnek a közönség elé a Heureka Pop Orchestra közreműködésével 2020. augusztus 22-én a Városmajori Szabadtéri Színpadon. Schoblocher Barbara énekes szerint a „blahalouisianás” klubkoncertes hangulat itt is meglesz – némi extrával. Tovább

2020. március 27.

Tóth Zoltán: Koncertjeink régi Republic dalokból állnak

Tóth Zoltán, kivételes tehetségű zenész, zeneszerző, gitáros, énekes, hangmérnök, a Republic egykori alapító tagja új együttessel és vadonatúj saját dalokkal jelentkezik. Tovább

2019. november 4.

A tél közeledtével nem létezik fontosabb társadalmi probléma – interjú Borovitz Tamással

Hat népszerű humorista Hajdu Steve vezetésével először áll össze, hogy rendhagyó stand up show keretében felhívja a figyelmet a hajléktalan embereket veszélyeztető téli időszakra. A jótékonysági célú stand up estet a Menhely Alapítvány és a Fedél Nélkül utcalap szervezi 2019.11.06-án 19.00 órától Budapesten az ELLÁTÓházban. A cél a szemléletformálás és adománygyűjtés a téli krízisidőszakra. A felszabadult nevetést humoristasimogató és a Malacka és a Tahó koncertje kíséri. Most Borovitz Tamással olvashattok egy interjút az esemény kapcsán. Tovább

2019. április 24.

Szalóki Ági: Néha aggódva figyelem a világ változását

Szalóki Ági énekes, dalszerző gyerekzenekara vezetőjeként 15 éve foglalkozik gyerekek zenei nevelésével. Művészetével igyekszik a hagyományos értékek és a természet tiszteletének fontosságára felhívni a figyelmet. Ágit 2019. május 11-én a Margitszigeten egy ingyenes gyerekkoncerten hallhatják az érdeklődők, ahol egy világrekord kísérletben is részt vehetnek a családok. Tovább

2019. február 5.

Honky Crew: Ezt a műfajt így lehet életben tartani

Mi lesz abból, ha egy electroswing DJ és egy vintage műfajokban jártas dobos találkozik? Jelen esetben egy electroswing szupergroup, a Honky Crew zenekar! Tamási Lacival és Ordiman-nal beszélgettünk a világ egyik legbulisabb műfajáról és megalakulásukról. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky