3427 zenekar 12456 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Interjú

2015. február 18.

Bársony Júlia: A Müsziben sosem unatkozom

Copyright:

Mi a Müszi? Művelődési Szint a Corvin Áruház harmadik emeletén. Olyan civil szerveződés, ahová bárki jöhet értelmes programmal, ahol lehet színházat csinálni, táncolni, filmet nézni, kiállítást rendezni, ping-pongozni, csocsózni, ahol vannak gyerekprogramok, koncertek, vitafórumok. Bársony Julival a Müszi művészeti vezetőjével beszélgettünk.

  • megosztás
  • kapcsolódó linkek

Már jó két és fél éve működik a Corvin Áruház harmadik szintjén a Müszi. Ez az új kulturális, közösségi tér azóta is egyfolytában fejlődik. Melyek a legfrissebb állomások?
- A Müszi folyamatosan változik, tavaly ősszel pl. befogadtuk azokat a budapesti köztereket, amelyek megszűntek. Nálunk van Moszkva tér vagy Köztársaság tér. Egyre több színházi program van, volt táncos sorozatunk, és a beszélgetős programok, előadások is megszaporodtak. Sok a közéleti, tudományos vagy művészeti témájú fórum. Koncertek is folyamatosan vannak, a jazz és a feltörekvő új zenekarok otthonra lelnek nálunk. Még egy zongorát is felajánlott egy támogatónk, úgyhogy azt is használni tudjuk a zenei programokhoz.

A Müszi fejlődéséről el lehet mondani, hogy az életet követi, például amikor kisgyerekes anyukák is kezdtek ide járni, játszóházzá alakították át a tárgyalót. Aki azonban ismeri Önt, biztos benne, nemcsak a spontaneitásra hagyatkozik, hanem tele van tervekkel.
- Mindig arra törekszünk, hogy bővüljön a portfóliónk. Az én tervem továbbra is az, hogy amire van igény, annak mi helyet adunk. Újabb műhelyek nyílnak nálunk, már három ping-pong asztalunk van. Nagyon fontos számunkra, hogy mindenkit befogadjunk. Szívesen látjuk a gyerekeket és a kutyáját is bárki elhozhatja. A legközelebbi érdekes programjaink között van kutyafarsang, baba-mama börze vagy Mándy Ildikó színházi estje. Az elektronikus zenéktől a filmklubig sok tervünk van tavaszra.

Úgy került Ön a Müszi élére, hogy előtte keresztbe-kasul bejárta a világot. Nem unalmas ezután most a belvárosban, egy vezetői székben ücsörögni? Hogyan telik egy napja?
- Az az igazság, hogy nincsen vezetői székem, még saját irodám sincs. Jövök-megyek a Müsziben és részt veszek mindenben, ami ezen a 2800 m2-en történik. Egyáltalán nem unalmas, hiszen most ugyan kevesebbet utazom, de itt annyiféle ember és program megfordul, hogy az egész világ idejön házhoz… A napom általában nagyon sűrű, ráadásul most benne vagyok egy nagyon nagy munkában, ami legalább akkor feladat, mint a Müszi, és bár kapcsolódik az itteni dolgomhoz, egyelőre titok.

Ismeri a kínai operát éppúgy, mint a kortárs muzsikát. Lehet ekkora merítésből kedvenc zenét megnevezni?
- Szeretem az elektronikus kísérleti zenéket. Nem csak a könnyűzenében, hanem a kortárs zenében is érdekelnek az elektronikus kísérletek. Szerencsére sok ilyen típusú zenével találkozom. A Jazzaj-tól kezdve a japán elektronikus zenéig.

Találkozhatunk-e ezek közül a zenék közül a jövőben valamelyikkel itt, a Blahánál?
- Hogyne! Sok ilyen programunk van : A Deepfields sorozat, a Visionary Mind Records vagy a Dub Phase Sound System. A Müsziben azonban nem csak az én ízlésemnek tetsző zenék vannak. Mindenre nyitottak vagyunk. Az indiai zenétől a Cseh Tamás emlékkoncertig bármi jöhet, ami az embereket érdekli.

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. augusztus 18.

Blahalouisiana: Sok egyéb rossz már nem következhet

A kényszerpihenő után emocionálisan feltöltekezve, nagy lelkesedéssel várja nyári szezonja egyetlen fővárosi fellépését a Blahalouisiana. A pop-beat-rock talán legnépszerűbb hazai képviselőjének dalai szimfonikus hangszerelésben kerülnek a közönség elé a Heureka Pop Orchestra közreműködésével 2020. augusztus 22-én a Városmajori Szabadtéri Színpadon. Schoblocher Barbara énekes szerint a „blahalouisianás” klubkoncertes hangulat itt is meglesz – némi extrával. Tovább

2020. március 27.

Tóth Zoltán: Koncertjeink régi Republic dalokból állnak

Tóth Zoltán, kivételes tehetségű zenész, zeneszerző, gitáros, énekes, hangmérnök, a Republic egykori alapító tagja új együttessel és vadonatúj saját dalokkal jelentkezik. Tovább

2019. november 4.

A tél közeledtével nem létezik fontosabb társadalmi probléma – interjú Borovitz Tamással

Hat népszerű humorista Hajdu Steve vezetésével először áll össze, hogy rendhagyó stand up show keretében felhívja a figyelmet a hajléktalan embereket veszélyeztető téli időszakra. A jótékonysági célú stand up estet a Menhely Alapítvány és a Fedél Nélkül utcalap szervezi 2019.11.06-án 19.00 órától Budapesten az ELLÁTÓházban. A cél a szemléletformálás és adománygyűjtés a téli krízisidőszakra. A felszabadult nevetést humoristasimogató és a Malacka és a Tahó koncertje kíséri. Most Borovitz Tamással olvashattok egy interjút az esemény kapcsán. Tovább

2019. április 24.

Szalóki Ági: Néha aggódva figyelem a világ változását

Szalóki Ági énekes, dalszerző gyerekzenekara vezetőjeként 15 éve foglalkozik gyerekek zenei nevelésével. Művészetével igyekszik a hagyományos értékek és a természet tiszteletének fontosságára felhívni a figyelmet. Ágit 2019. május 11-én a Margitszigeten egy ingyenes gyerekkoncerten hallhatják az érdeklődők, ahol egy világrekord kísérletben is részt vehetnek a családok. Tovább

2019. február 5.

Honky Crew: Ezt a műfajt így lehet életben tartani

Mi lesz abból, ha egy electroswing DJ és egy vintage műfajokban jártas dobos találkozik? Jelen esetben egy electroswing szupergroup, a Honky Crew zenekar! Tamási Lacival és Ordiman-nal beszélgettünk a világ egyik legbulisabb műfajáról és megalakulásukról. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky