3428 zenekar 12453 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Interjú

2014. február 21.

Ivan and the Parazol: Én összeestem

Copyright:

Szerettük volna megkérdezni a Deep Purple tagjait, hogy milyen érzés volt az Ivan and the Parazol zenekar után játszani, de sajnos tovább kellett rohanniuk Belgrádba. Ezért inkább Ivánékat kérdeztük meg, hogy ők hogy élték meg a nagy napot, mikor előzenekarként felléphettek a nagy kedvenc rocklegenda előtt.

Régen sokkal inkább megszokott volt, hogy egy-egy külföldi sztár előtt magyar zenekar melegíti be a közönséget, de manapság ez már ritkaság. Meséljetek, nektek hogy sikerült ezt elérni?
- Vitáris Iván énekes: Igen, több ilyen történetet hallottunk már, hogy itthoni zenekarok értek el nagy sikereket külföldi sztárprodukciók előtt. Nekünk szerencsénk volt, mivel a sajtósaink kapcsolatban álltak az egyik bonyolító céggel, és beadták a mi nevünket is akkor, amikor kiderült, a Deep nem hoz magával előzenekart. Ezután pedig a Deep Purple managementje választott ki minket a jelölt zenekarok közül, szóval ez külön megtiszteltetés volt!

Játszottatok már valaha ennyi ember előtt? Mennyivel másabb egy ilyen közegben koncertezni, mint a klubokban? Jobb vagy rosszabb?
- Balla Máté gitáros: Egészen mostanáig nem, de mindig igyekeztünk úgy játszani, mintha egy stadionnyi embernek tennénk azt, akármekkora volt is az aktuális közönségünk. Most ezt élesben kellett csinálnunk. Egyébként imádunk kis klubbokban játszani, és ehhez is hozzá tudunk majd szokni, ha arról lesz szó.
- Simon Bálint dobos: Amikor süt rád a reflektor és sötét van a nézőtéren, akkor nem radikálisan más, mint amikor egy A38 hajón játszunk, de miután a számok végén felkapcsolódik a közönségre is a fény, akkor teljes a sokk. Fantasztikus érzés volt látni, hogy ennyi ember megmozdul a zenénkre.

Bent volt az a bizonyos „zabszem”? Mindenkinek ugyanúgy, vagy van, aki lazábban kezeli az ilyen helyzeteket közületek?
- V.I.: Izgultunk, de amikor elkezdtünk játszani minden megszűnt. Ilyenkor annyi energiát szívunk magunkba, hogy irgalmatlan tombolásba kezdünk, és ettől az Aréna közönsége sem menekülhetett!
- B.M.: Leginkább egyfajta izgatott örömet éreztünk.

A DP inkább a szüleitek korosztályának a zenéje. Ők is rockzene rajongók? Eljöttek meghallgatni titeket ezen a különleges estén az Arénába? Általában járnak a koncertjeitekre?
- V.I.: Természetesen, elvégre az első zenei élményeinket tőlük kaptunk. Apukámnak például másnap volt a szülinapja és ezt a DP koncertet szülinapi ajándéknak könyvelte el , annyira tetszett neki!
- B.M.: Én pontosan emlékszem arra, amikor Apukám megismertetett a Deep Purple-lel. Ültem otthon a konyhában, és nem hittem el, hogy mekkora zene. Az én szüleim is eljöttek, izgultak helyettünk is elmondásuk szerint.
- S.B.: szerintem ez a műfaj kortalan, nem feltétlenül kötném a szüleink generációjához. Rengeteg fiatal is állt a közönség soraiban aznap este az Arénában.

A FB-on már fent van a kép, arról, hogy Roger Glover bement hozzátok az öltözőbe gratulálni. Pontosan mit mondott?
- V.I.: Azt mondta, hogy örül , hogy végre pózerkedés és zajmentes ZENÉT hallhat, jól komponált melódiákkal és jó dinamikával előadva. Miután kiment én összeestem.
- B.M.: Tényleg összeesett. Úgy álltunk ott, mint akik csodát látnak, de már az első pillanatban kiderült, hogy egy nagyon természetes, közvetlen emberről van szó. Az ő gratulációja az egyik lehető legnagyobb megerősítés volt számunkra.
- S.B.: Én bátorkodtam hozzáérni, hogy valóban Ő áll-e előttünk, vagy csak képzelődünk, de tényleg ő volt.

Legközelebb melyik világsztár zenekar előtt szeretnétek fellépni?
- V.I.: Én azt mondanám, hogy legközelebb szeretnénk egy önálló bulit tartani ennyi ember előtt, hatalmas élmény volt, és iszonyatosan sok energiát adott nekünk!
- B.M.: Én azért kipipálnék még egy Rolling Stones előtti fellépést.
- S.B.: Én a fiatalabb császárok közül az Arctic Monkeys vagy a Black Keys előtt szeretnék játszani.

Ezekre a fellépésekre ugyan még várni kell, de aki kíváncsi az Ivan and the Parazolra élőben, az legközelebb március 27-én láthatja őket Budapesten az A38 hajón, ahol a hamarosan megjelenő, Mode Bizarre című albumukat mutatják be.

 

 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. augusztus 18.

Blahalouisiana: Sok egyéb rossz már nem következhet

A kényszerpihenő után emocionálisan feltöltekezve, nagy lelkesedéssel várja nyári szezonja egyetlen fővárosi fellépését a Blahalouisiana. A pop-beat-rock talán legnépszerűbb hazai képviselőjének dalai szimfonikus hangszerelésben kerülnek a közönség elé a Heureka Pop Orchestra közreműködésével 2020. augusztus 22-én a Városmajori Szabadtéri Színpadon. Schoblocher Barbara énekes szerint a „blahalouisianás” klubkoncertes hangulat itt is meglesz – némi extrával. Tovább

2020. március 27.

Tóth Zoltán: Koncertjeink régi Republic dalokból állnak

Tóth Zoltán, kivételes tehetségű zenész, zeneszerző, gitáros, énekes, hangmérnök, a Republic egykori alapító tagja új együttessel és vadonatúj saját dalokkal jelentkezik. Tovább

2019. november 4.

A tél közeledtével nem létezik fontosabb társadalmi probléma – interjú Borovitz Tamással

Hat népszerű humorista Hajdu Steve vezetésével először áll össze, hogy rendhagyó stand up show keretében felhívja a figyelmet a hajléktalan embereket veszélyeztető téli időszakra. A jótékonysági célú stand up estet a Menhely Alapítvány és a Fedél Nélkül utcalap szervezi 2019.11.06-án 19.00 órától Budapesten az ELLÁTÓházban. A cél a szemléletformálás és adománygyűjtés a téli krízisidőszakra. A felszabadult nevetést humoristasimogató és a Malacka és a Tahó koncertje kíséri. Most Borovitz Tamással olvashattok egy interjút az esemény kapcsán. Tovább

2019. április 24.

Szalóki Ági: Néha aggódva figyelem a világ változását

Szalóki Ági énekes, dalszerző gyerekzenekara vezetőjeként 15 éve foglalkozik gyerekek zenei nevelésével. Művészetével igyekszik a hagyományos értékek és a természet tiszteletének fontosságára felhívni a figyelmet. Ágit 2019. május 11-én a Margitszigeten egy ingyenes gyerekkoncerten hallhatják az érdeklődők, ahol egy világrekord kísérletben is részt vehetnek a családok. Tovább

2019. február 5.

Honky Crew: Ezt a műfajt így lehet életben tartani

Mi lesz abból, ha egy electroswing DJ és egy vintage műfajokban jártas dobos találkozik? Jelen esetben egy electroswing szupergroup, a Honky Crew zenekar! Tamási Lacival és Ordiman-nal beszélgettünk a világ egyik legbulisabb műfajáról és megalakulásukról. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky