3428 zenekar 12453 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Interjú

2013. szeptember 25.

Halott pénz: Szólj anyunak...

Copyright:

Napokon belül megjelenik a pécsi származású rapper, Halott Pénz harmadik stúdiólemeze. Dáviddal a lemezt készítő csapatról, az új album különlegességeiről, legfőbb üzeneteiről is beszélgettünk.

Szeptember végére kerül a boltokba az új nagylemez, esetleg tervezel turnét?
- Sok helyre megyünk az ősszel és a télen, nevezhetjük ezt turnénak is, de nincs így kimondva.
 
Úgy tudom, hogy korábbra terveztétek az anyagot, mi volt az oka a csúszásnak?
- A gépemen lemez 2011 a mappa neve, ahova mentegettem az új számokat, szóval egy kicsit megcsúszott. Alapvetően addig nem akartam kihozni, amíg mindent kereknek nem érzek.
 
Különféle előadók különböző stílusú munkái hatottak rád, kik ihlették a Szólj anyunak, hogy a városban vagyok című albumot?
- Nincs konkrét előadó, sok zene hatott rám az évek során, nehéz lenne egy párra ezt leszűkíteni. 
 
Az új lemez miben más mint az előző kettőhöz képest?
- Szerintem sokkal színesebb lett, zeneileg sokkal változatosabb és hangzásilag sokkal profibb, mint az előző kettő. Több a közreműködő is, a közös munka, egy teljesen új dimenziónak érzem ezt a lemezt az életemben.
 
Kikkel dolgoztál a lemezen?
- A felvételek és a keverés Diaznál készült, akik pedig hallhatóak a lemezen: Pálinkás Tamás (Tej, Isten Háta Mögött) Eckü és Mentha (Hősök) Kama (Mary PopKids), Plesz Barbi, Járai Márk, Diaz, Venom, Snow, Soerii & Poolek, Papp Szabi és Kőváry Zoli.
 
Hogyan születettek az új dalok?
- Alapvetően a legtöbb dal a szobámban született, majd a stúdióban, Diaznál keltek életre. Ott alakítottuk ki a végleges hangzást, a közreműködők is ott kerültek rá, illetve az élő hangszeres felvételek is ott zajlottak. A szövegek is leginkább otthon, szeretek egyedül lenni amikor írok, úgy tudom leginkább átélni az alkotást.
 
Stílusodban megtalálhatóak alternatív, blueson és folk elemek is. Lesz valami különlegesség a lemezen, egy olyan stílus amit eddig még nem hallhattunk tőled?
- Úgy érzem, nem lett két hasonló szám a lemezen. Ez sokban köszönhető a közreműködőknek is, de talán annak is, hogy felnőttem zeneileg, megtaláltam a saját hangomat, és hagytam hogy sokféle rezgés legyen rám hatással. Szerintem egy izgalmas anyag lett, remélem a közönség is így látja majd.
 

 
Mi a legnagyobb mondanivalód az új dalokkal?
- Erre nehéz válaszolni, mindegyik számmal más és más. Ha van közös üzenet, akkor az a nyitottság, az érdeklődés, az ösztönösség, az őszinteség és a játékosság egyvelege.
 
Az az előadó aki eljut a harmadik stúdiólemezig annak már kiforrottabb a stílusa, mit gondolsz megtaláltad önmagad, már ami a zenélést illeti?
- Úgy érzem igen, az önkifejezésben sokat fejlődtem, illetve zeneileg is egy új szintre tudtam lépni, aminek nagyon örülök, mert a folyamatos fejlődés rendkívül fontos számomra.
 
Melyik a kedvenc dalod a lemezről és miért? 
- Jó nehéz kérdés... Talán a Pont olyan, mint a többi. Azt az érzést, azt a témát volt a legnehezebb megfogni, és hangulatában is talán az lett a legizgalmasabb. De ezt ma mondom, holnap lehet egy másik dalt mondanék.
 
Szandi
 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. augusztus 18.

Blahalouisiana: Sok egyéb rossz már nem következhet

A kényszerpihenő után emocionálisan feltöltekezve, nagy lelkesedéssel várja nyári szezonja egyetlen fővárosi fellépését a Blahalouisiana. A pop-beat-rock talán legnépszerűbb hazai képviselőjének dalai szimfonikus hangszerelésben kerülnek a közönség elé a Heureka Pop Orchestra közreműködésével 2020. augusztus 22-én a Városmajori Szabadtéri Színpadon. Schoblocher Barbara énekes szerint a „blahalouisianás” klubkoncertes hangulat itt is meglesz – némi extrával. Tovább

2020. március 27.

Tóth Zoltán: Koncertjeink régi Republic dalokból állnak

Tóth Zoltán, kivételes tehetségű zenész, zeneszerző, gitáros, énekes, hangmérnök, a Republic egykori alapító tagja új együttessel és vadonatúj saját dalokkal jelentkezik. Tovább

2019. november 4.

A tél közeledtével nem létezik fontosabb társadalmi probléma – interjú Borovitz Tamással

Hat népszerű humorista Hajdu Steve vezetésével először áll össze, hogy rendhagyó stand up show keretében felhívja a figyelmet a hajléktalan embereket veszélyeztető téli időszakra. A jótékonysági célú stand up estet a Menhely Alapítvány és a Fedél Nélkül utcalap szervezi 2019.11.06-án 19.00 órától Budapesten az ELLÁTÓházban. A cél a szemléletformálás és adománygyűjtés a téli krízisidőszakra. A felszabadult nevetést humoristasimogató és a Malacka és a Tahó koncertje kíséri. Most Borovitz Tamással olvashattok egy interjút az esemény kapcsán. Tovább

2019. április 24.

Szalóki Ági: Néha aggódva figyelem a világ változását

Szalóki Ági énekes, dalszerző gyerekzenekara vezetőjeként 15 éve foglalkozik gyerekek zenei nevelésével. Művészetével igyekszik a hagyományos értékek és a természet tiszteletének fontosságára felhívni a figyelmet. Ágit 2019. május 11-én a Margitszigeten egy ingyenes gyerekkoncerten hallhatják az érdeklődők, ahol egy világrekord kísérletben is részt vehetnek a családok. Tovább

2019. február 5.

Honky Crew: Ezt a műfajt így lehet életben tartani

Mi lesz abból, ha egy electroswing DJ és egy vintage műfajokban jártas dobos találkozik? Jelen esetben egy electroswing szupergroup, a Honky Crew zenekar! Tamási Lacival és Ordiman-nal beszélgettünk a világ egyik legbulisabb műfajáról és megalakulásukról. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky