3428 zenekar 12453 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Interjú

2013. augusztus 29. | MyMusic

DJ Free: Születésnap, új dal, party - persze csakis a Hajógyárin

Copyright:

Az Óbudai Hajógyári Sziget egy fogalom, hiszen a szórakozóhelyek sokaságát magába foglaló komplexum hosszú ideje egyet jelent a minőségi bulizással. A médiában felröppenő rémhíreket azonban egy ideje nem lehet nem észrevenni. Vajon az átlag szórakozni vágyók, vagy az ott dolgozók mit érzékelnek ebből? DJ Free-t, a Bed Beach rezidensét kérdeztük, a Hajógyári-szigetről, és saját jelenlegi sikereiről.

  • megosztás
  • kapcsolódó linkek
DJ Free, fiatal kora ellenére komoly lemezlovas múlttal rendelkezik. Középiskolai bulizásnak indult, majd egyszer csak a pult másik oldalán találta magát. 2003-tól már a Bank Dance Hall-ban tevékenykedett, és egyre komolyabb posztot foglalhatott el. A szórakozóhely megszűnésével egy korszaklezárult, de karrierje csak ezután indult be igazán.
 
Hol kezdődött a Hajógyárival közös történeted? Gondolom, ez szorosan összefügg a Bank Dance Hall-ban eltöltött idővel.
- 2008. szeptember 20-án zárt a szórakozóhely, ahol a fiatal koromat töltöttem. Egy óriási dolog volt akkor, hogy én ide be tudtam kerülni, mint lemezlovas. Az osztálytársaimmal jártam le, azután már én zenéltem nekik, ami persze elég menő volt a suliban. Amikor ez a hely bezárt, én voltam az egyetlen DJ, akinek az a megtiszteltetés jutott, hogy továbbléphetett felnőtt bulikba. A Hajógyárin 2009-ben már aktívan részt vettem a dj munkában. Először csak óvatosan, egy két-órát játszottam a Bárányék mellett, azután szépen lassan egyre többet.
 
Egészen a rezidens posztig jutottál. Szépen ívelt felfelé a karriered, de térjünk át a mostani helyzetre. Úgy hallottuk, akadtak lemezlovasok, akik elpártoltak a Hajógyári-sziget szórakozóhelyeitől. Te miért tartottál ki?
- Először is tisztázzuk, hogy a kérdésben szereplő néhány dj "elpártolásnak" semmi köze az elmúlt egy évben a szigetről és Vizoviczki Lászlóról megjelent hazugságokhoz, lejárató kampányhoz! Ha elment vagy jött dj, az egy teljesen normális dj mozgás a szakmában, kizárólag szakmai okokból, mert mi dj-k mindannyian pontosan tudtuk, hogy semmilyen negatív hír nem igaz! Magamról elmondhatom, hogy amikor ifjú lemezlovas voltam, a Hajógyári óriási lehetőség volt. Mindenki ott akart zenélni. Jelen pillanatban is meghatározó eleme a magyar szórakoztatásnak. Mivel ez a legnagyobb szórakozóhely komplexum, minket folyamatosan figyelnek a vidéki diszkósok. Nézik interneten az itt készült videókat, és hallgatják mi milyen zenéket játszunk, figyelik azt, hogy mit csinálunk. Tehát ezek a mai napig trendi, iránymutató szórakozóhelyek.
 
A sajtóban csak arról lehetett olvasni, hogy a Hajógyárin az elmúlt években mi minden rémségek történtek. Neked mi a véleményed erről?
- Sajnos a sajtóban leginkább a rossz, vagy mint a sziget esetében hamisan feltételezett rossz dolgokról írnak. Az igazság az, hogy ez az ötödik évem a szigeten, azóta minden pénteken és szombaton, néha még szerdai bulikon is ott vagyok, tehát pontosan tudom, hogy mi történik illetve nem történik itt. Határozottan kijelentem, hogy kivétel nélkül, minden negatív anyag, amik lementek a médiában azok egytől-egyig hamis rémhírek voltak. Én soha nem éreztem ott úgy, hogy ne lenne bárki biztonságban. A legdurvább hazugság az volt, hogy két Dokk Disco rendész agyonvert majd a Dunába dobott egy részeg vendéget. Ezt mi mindig is tudtuk, hogy egy lehetetlen, abszurd hülyeség. Ma már a hatóságok is tudják ezt, hiszen megállapították a 2 rendész ártatlanságát! A Sziget mindig is egy jól szervezett gépezet volt, profi vendéglátással, személyzettel, vezetőséggel és zenei közreműködőkkel. Az egész történet nem tudott volna működni, ha nem egy jól működtetett rendszer lett volna. Ráadásul több tízezer fiatal nem tévedhet, aki hétről hétre ott.
 
Ha már a kellemetlen részeknél tartunk, szerinted hogyan lehet felvenni a harcot, a kábítószerek terjesztői és fogyasztói ellen?
- Nagyon sok helyre járok az országban fellépni. A Hajógyárinak köszönhetően váltam ismert lemezlovassá, és az, hogy én el tudok menni vidékre, hogy elhívnak fellépni, csak annak köszönhető, hogy első számú rezidens vagyok ott. Minden szórakozó helyen, iskolában, utcákon van kábítószer, ez nem egyenlő a Szigettel! Nem tudom, hogy ez hogyan szorítható vissza, illetve, hogy a szórakozóhelyek tehetnek-e valamit ez ügyben. Ez elsősorban oktatási feladat. Továbbá úgy gondolom, hogy nem a drogfogyasztóknál kell keresni a problémát, hanem elsősorban az árusítóknál, gyártóknál. Egyet biztosan állíthatok, hogy a Hajógyári és személyesen Vizoviczki László lépett fel legjobban a drogfogyasztás ellen az összes szórakozóhely, fesztivál vagy koncert közül. A drogok elleni harc legelkötelezettebb személyét akadályozták munkájában az elmúlt hónapokban. Tehát úgy is tekinthetjük, hogy Vizoviczki László eltávolítása pont a drogdílereknek állhatott az érdekében. Ugye mennyire fordított az igazság!
 
Sokáig a főnököd volt Vizoviczki László, akit most gyanúsítanak néhány dologgal. Hogyan tudtál együtt dolgozni vele?
- Nekem ő olyan volt, mint az apám. Ő engem mindig a tenyerén hordozott. A vele kapcsolatos pletykákat magamra nézve is sértőnek tartom. A mi viszonyunk nagyon jó volt, és én soha nem hallottam tőle egy hangos szót sem. Úgy ismertem meg, mint egy profi, precíz, a munkájára igényes, korrekt üzletembert. Mindig, mindenki ki volt fizetve tisztességesen, és mindent meg lehetett vele beszélni. Többek között, ezért is meglepő számomra az, ami az elmúlt egy évben ment a médiában, és nagyon elszomorít, hogy ennyit lehet hazudni egy rendes emberről. Határozottan állítom, hogy nem a létező Vizoviczki Lászlóról szóltak a rossz hírek, hanem egy kitalált, soha nem létező személyről! Mindenki nagyon pozitívan meglepődne, ha személyesen beszélne vele. Ő egy minden szempontból rendes vállalkozó és családapa. Mintaként kell őt állítani a rendezvényszervezők elé. Nem találunk még egy szórakozóhely vezetőt, aki hozzá hasonlóan nem iszik, nem drogozik, nem dohányzik és annyira szívén viseli a szórakozó fiatalok biztonságos, kulturált szabadidő eltöltését vagy több tízmilliót adott volna jótékony célokra!. Magyarország kiemelt érdeke, hogy mielőbb visszatérjen a fiatalokat apai szeretettel védő munkájához!
 
És akkor most hogyan tovább? Szerinted mi lesz a Szigeten található szórakozóhelyekkel?
- Ezt nem tudom megmondani. Egy biztos, nyár végéig minden hétvégén nyitva van minden. Sajnos a hazug, negatív kampány hatására bizonytalanná vált a sziget jövője. Nagy kárt okoztak a rosszindulatú, buta hazugságok. Sokat veszít a hazai party-élet, ha megszűnik a sziget. De azt is megérteném, ha ennyi ostoba, hamis cikk után megbántódnának a tulajdonosok és nem volna kedvük tovább csinálni.
 
Ejtsünk pár szót a jelenedről is. Szülinapi bulira készülsz, ha jól tudom, és nemrég egy saját számot is piacra dobtál?
- Igen. 30-án lesz egy rendezvény a nyári rezidenciámon, a Bed Beach-en. Nem is volt kérdés, hogy hol tartsam a szülinapomat. Az új dalom pedig augusztus elején jelent meg hivatalosan, ami az első önálló projektemnek mondható. A címe VIP Bitch. Ez egy trendi, Melbourne Underground stílusú szám, és úgy tűnik, hogy nagy sikere van. Három nap alatt tízezres nézettséget hozott, és számos pozitív visszajelzést kapok szerte az országból.
 
A Hajógyárin tehát a mai napig zajlik az élet. Talán jobb, ha nem vonunk le elhamarkodott következtetéseket a színes bulvár hírekből. Nézzük meg inkább a saját szemünkkel, hogy milyen egy hétvége arrafelé, akár pont ezen a pénteken, DJ Free születésnapi partiján, a Bed Beachen.
 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

Hozzászólások
Anti 2013. szept.. 4.  15:35 1
Most akkor ez a Vizó helye?
   

2020. augusztus 18.

Blahalouisiana: Sok egyéb rossz már nem következhet

A kényszerpihenő után emocionálisan feltöltekezve, nagy lelkesedéssel várja nyári szezonja egyetlen fővárosi fellépését a Blahalouisiana. A pop-beat-rock talán legnépszerűbb hazai képviselőjének dalai szimfonikus hangszerelésben kerülnek a közönség elé a Heureka Pop Orchestra közreműködésével 2020. augusztus 22-én a Városmajori Szabadtéri Színpadon. Schoblocher Barbara énekes szerint a „blahalouisianás” klubkoncertes hangulat itt is meglesz – némi extrával. Tovább

2020. március 27.

Tóth Zoltán: Koncertjeink régi Republic dalokból állnak

Tóth Zoltán, kivételes tehetségű zenész, zeneszerző, gitáros, énekes, hangmérnök, a Republic egykori alapító tagja új együttessel és vadonatúj saját dalokkal jelentkezik. Tovább

2019. november 4.

A tél közeledtével nem létezik fontosabb társadalmi probléma – interjú Borovitz Tamással

Hat népszerű humorista Hajdu Steve vezetésével először áll össze, hogy rendhagyó stand up show keretében felhívja a figyelmet a hajléktalan embereket veszélyeztető téli időszakra. A jótékonysági célú stand up estet a Menhely Alapítvány és a Fedél Nélkül utcalap szervezi 2019.11.06-án 19.00 órától Budapesten az ELLÁTÓházban. A cél a szemléletformálás és adománygyűjtés a téli krízisidőszakra. A felszabadult nevetést humoristasimogató és a Malacka és a Tahó koncertje kíséri. Most Borovitz Tamással olvashattok egy interjút az esemény kapcsán. Tovább

2019. április 24.

Szalóki Ági: Néha aggódva figyelem a világ változását

Szalóki Ági énekes, dalszerző gyerekzenekara vezetőjeként 15 éve foglalkozik gyerekek zenei nevelésével. Művészetével igyekszik a hagyományos értékek és a természet tiszteletének fontosságára felhívni a figyelmet. Ágit 2019. május 11-én a Margitszigeten egy ingyenes gyerekkoncerten hallhatják az érdeklődők, ahol egy világrekord kísérletben is részt vehetnek a családok. Tovább

2019. február 5.

Honky Crew: Ezt a műfajt így lehet életben tartani

Mi lesz abból, ha egy electroswing DJ és egy vintage műfajokban jártas dobos találkozik? Jelen esetben egy electroswing szupergroup, a Honky Crew zenekar! Tamási Lacival és Ordiman-nal beszélgettünk a világ egyik legbulisabb műfajáról és megalakulásukról. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky