3428 zenekar 12453 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Interjú

2009. március 24.

Dirty Slippers: Drogokhoz sohasem nyúlunk!

Copyright:

A békéscsabai és gyulai srácokból álló Dirty Slippers együttes, 2004-ben alakult. Hamar bekerültek a köztudatba, és olyan zenekarok mellett léptek fel, mint a Supernem vagy a HS7. Tagcsere után jelenleg énekes és gitáros: Lobó-Szalóky Lázár, basszusgitáros: Kelemen Sándor Márk, szólógitár: Almási Zoli, dob: Almási Tamás. Első lemezüket 2007-ben jelentették meg, a második pedig idén nyáron kerül rögzítésre, ezalatt pedig rendszeresen járnak koncertezni az ország minden sarkába. Az eltelt időről, és az együttes jövőjéről Lázár nyilatkozott a MyMusic-nak.

Még nagyon fiatal vagy/vagytok, mikor kezdtél el foglalkozni a zenéléssel, döntöttél a mellett, hogy te ezzel szeretnél foglalkozni?
- Ez az én esetemben, sőt mindannyiunknál a szülőknek köszönhető. Hála Istennek, mindenkinek olyan családi háttere van, ahol a szülők a Beatles-t, Illést, Fonográfot hallgattak fiatal korukban. Miután megszülettünk gyakorlatilag ilyen zenéken nőttünk fel. Így igazából sohasem volt számunkra kérdés, hogy csináljunk egy zenekart. A zene mindig szerves része volt és lesz az életünknek.

A jövőben végzettségednek megfelelően, a diplomáddal szeretnél elhelyezkedni, vagy a zenével foglalkozni?
- Nem szoktunk a magyar realitással foglalkozni, mindenkinek az álma, hogy a zenéléssel keresse meg a kenyerét, aztán majd meg látjuk, hogy sikerül. Szerencsére egyre több a koncert, az első lemez meglepően jól fogy, és készülőben van a második is. A magam részéről azt mondhatom, hogy emellett azért nagyon fontos egy diploma megszerzése is.

Manapság úgy a legkönnyebb boldogulni, hogyha sokrétű valaki. El tudnád képzeli a zene mellé például a színházat vagy bármi egyebet?
- Most már, hogy a második évemet taposom az egyetemen, igen el tudnám képzelni, hogy mondjuk tanársegéd legyek, mivel szerencsére jó tapasztalataim vannak az egyetemmel kapcsolatban.

Mi az a plusz, amit mindig hozzáadtok a dalokhoz?
- Ott dőlnek el a számok sorsai, hogy mi az amit hallgatunk, valamint milyen érzések hatnak ránk. Rengeteg brit-pop meg punk-rock zenét hallgatunk, Beatles-t, Oasis-t, Franz Ferdinandot, Green Day-t. Ezek a bandák nyilván hatnak a zenénkre. A dalszövegek mindig megtörtént eseményeket dolgoznak fel, annyi minden van ebben a világban, amiről érdemes énekelni, hogy nincs szükség kitalált dolgokra szerintem.

Ha lehetőséged lenne egy napra valakinek a bőrébe bújni, ki vagy mi lennél?
- A John Lennon bőrébe bele bújtam volna egy napra, amikor pl. a Shea Stadionban adtak koncertet. Ilyenkor mindig a rajongók lebontották a kordonokat és megrohamozták a színpadot. Rengeteg rendőrt vezényeltek ki. Mókás lehetett úgy játszani, hogy semmit sem hallasz a zenéből, csak a sikoltozó lányokat. Ha pedig élő személyről beszélünk, akkor Billie Joe a Green Day-ből, vagy Liam Gallagher az Oasis-ből nagyon szívesen lennék egy napra...

Az imént felsorolt zenekarok zeneileg hatnak rátok, de az életstílust is átveszitek?
- A rock ’n roll életstílust természetesen éljük, tehát szeretjük az életet nagy kanállal enni, bár drogokhoz sohasem nyúlunk. Vannak itt is határok, van olyan amit átlépünk, van amit már nem.

Van valami imázsotok, bevált szerep a színpadon?
- Mi pont azok a zenekarok közé tartozunk, akik ugyanúgy öltözködnek a színpadon, mint a magánéletben. Mindenkire ez a tornacsukás, napszemüveges stílus jellemző. Ez nem csak kényelmes, de szerintünk hiteles is egy rock ’n roll banda esetében. A koncertek alatt pedig végig pörgünk a színpadon, egyszer azt írták rólam, hogy lebontom a színpadot, valamint azt is, hogy többet tartózkodom a levegőben, mint a színpad deszkáin, annyit ugrálok...

Mi a végcél?
- Elsősorban minél ismertebbek szeretnénk lenni és a magyar példaképek szintjére eljutni, mint a Supernem, HS7, vagy a Royék. A második lemezzel egy magas mércét felrakni, sikereket elérni vele. De a végcélról csak annyit, hogyha eljutunk a Rolling Stones korába, mint zenekar, akkor elárulom.

Mesélj a második lemezről!
- Terveink szerint a nyáron vesszük fel a következő lemezt, ami teljesen angol nyelvű lesz. Ez egy eklektikus lemez lesz, így szélesebb körhöz fog eljutni, ez egészen biztos. Remélhetőleg októberben már megjelenik, előreláthatólag 10-11 dallal.

Puszedli

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

Hozzászólások
Jukkabt 2009. jún.. 30.  20:19 1
Annyi más, tényleg tehetséges, és nem csak jó kapcsolatokkal rendelkező zenekart lehetne nyomni, akkor miért kell a DS-t? Szinte semmi egyedi nincs a zenéjükben, semmi relevánsat nem tettek le az asztalra, nem értek el semmit, de már a második interjú/cikk van velük itt, viszonylag rövid időn belül. De még öt sem segítene! NÉZZETEK KÖRÜL VÉGRE!!!
   

2020. augusztus 18.

Blahalouisiana: Sok egyéb rossz már nem következhet

A kényszerpihenő után emocionálisan feltöltekezve, nagy lelkesedéssel várja nyári szezonja egyetlen fővárosi fellépését a Blahalouisiana. A pop-beat-rock talán legnépszerűbb hazai képviselőjének dalai szimfonikus hangszerelésben kerülnek a közönség elé a Heureka Pop Orchestra közreműködésével 2020. augusztus 22-én a Városmajori Szabadtéri Színpadon. Schoblocher Barbara énekes szerint a „blahalouisianás” klubkoncertes hangulat itt is meglesz – némi extrával. Tovább

2020. március 27.

Tóth Zoltán: Koncertjeink régi Republic dalokból állnak

Tóth Zoltán, kivételes tehetségű zenész, zeneszerző, gitáros, énekes, hangmérnök, a Republic egykori alapító tagja új együttessel és vadonatúj saját dalokkal jelentkezik. Tovább

2019. november 4.

A tél közeledtével nem létezik fontosabb társadalmi probléma – interjú Borovitz Tamással

Hat népszerű humorista Hajdu Steve vezetésével először áll össze, hogy rendhagyó stand up show keretében felhívja a figyelmet a hajléktalan embereket veszélyeztető téli időszakra. A jótékonysági célú stand up estet a Menhely Alapítvány és a Fedél Nélkül utcalap szervezi 2019.11.06-án 19.00 órától Budapesten az ELLÁTÓházban. A cél a szemléletformálás és adománygyűjtés a téli krízisidőszakra. A felszabadult nevetést humoristasimogató és a Malacka és a Tahó koncertje kíséri. Most Borovitz Tamással olvashattok egy interjút az esemény kapcsán. Tovább

2019. április 24.

Szalóki Ági: Néha aggódva figyelem a világ változását

Szalóki Ági énekes, dalszerző gyerekzenekara vezetőjeként 15 éve foglalkozik gyerekek zenei nevelésével. Művészetével igyekszik a hagyományos értékek és a természet tiszteletének fontosságára felhívni a figyelmet. Ágit 2019. május 11-én a Margitszigeten egy ingyenes gyerekkoncerten hallhatják az érdeklődők, ahol egy világrekord kísérletben is részt vehetnek a családok. Tovább

2019. február 5.

Honky Crew: Ezt a műfajt így lehet életben tartani

Mi lesz abból, ha egy electroswing DJ és egy vintage műfajokban jártas dobos találkozik? Jelen esetben egy electroswing szupergroup, a Honky Crew zenekar! Tamási Lacival és Ordiman-nal beszélgettünk a világ egyik legbulisabb műfajáról és megalakulásukról. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky