3423 zenekar 12355 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Interjú

2008. november 9. | Kerényi Áron

Pendulum: Elveszni egy Pendulum-koncert táncterén...

Copyright: MyMusic.hu - Nagy Enikó

November első péntekén sok ember régi vágya teljesedett be a Vasúttörténeti Parkban, amikor is a Pendulum végre élő formációban állt színpadra. A délután folyamán sikerült egy tíz perces exkluzív interjú erejéig elcsípnünk a zenekar két agyát, Rob Swire-t és Gareth McGrillen-t. Szóba került a diszkó, a rock, és a hamvasztás is.

Mymusic: Definiáljátok a zenéteket egy olyan embernek, aki még soha nem hallott rólatok!

Rob: Eklektikus elektronikus zenét játszunk egyfajta rock-hatással.

Kik voltak számotokra a legmeghatározóbb példaképek, a zenekarok/előadók, akikre felnéztetek, akik inspiráltak titeket?

Rob: Az elején, amikor belekezdtünk, olyan drum’n’bass előadók hatottak ránk, mint a Bad Company, a Conflict. Emellett a rock impulzusokat olyan együttesektől kaptuk, mint például a Tool.

Idén jelent meg az új lemezetek, az In Silico, és most ezzel turnéztok nyár óta. Mi az új az albumban, van-e valami koncepció mögötte?

Rob: A koncepció az volt, hogy kicsit eltávolodjunk a tipikus drum’n’bass hangzástól, emellett bele akartuk vinni azokat az impulzusokat is, amelyek mostanában inspiráltak minket, és hatottak ránk, és ezt valahogy be akartuk építeni a live fellépéseinkbe is.

Már többször is volt lehetőségünk rá, hogy itt, Magyarországon lássunk titeket, bár csak DJ-szett formációban. Milyen emlékeitek vannak ezekről az alkalmakról, hogyan éreztétek itt magatokat?

Gareth: Nagyszerű volt, ezért is vagyunk most nagyon-nagyon izgatottak, mert hatalmas show volt már a dj-szettekkor is. Azért imádunk Európa ezen a részén játszani, mert itt mind az elektronikus, mind a rock zenét nagyon szeretik az emberek, és ezért azt hiszem, hogy a mi formulánk kifejezetten jól működik, és nagyot tud szólni.

Rob: Igen, Kelet-Európában Magyrország egyértelműen a jobb országok közé tartozik, ahol szívesebben játszunk.

Ezen a nyáron lett volna egy fellépésetek a Szigeten, de ez elmaradt. Mi történt?

Rob: Igen, akkor nagyon csalódottak voltunk, ugyanis előző este egy olyan koncerten játszottunk, ahol valószínűleg nem kellett volna. Technikai problémák voltak, és nem lett volna biztonságos nekünk a színpadra állni, ezért azt mondtuk, hogy rendben, akkor menjünk rögtön Lengyelországból a Szigetre. Az egyik kamionunk azonban karambolozott, és a lengyel rendőrség ott tartotta, ezért nem tudtunk a Sziget-fesztiválon játszani. Nagyon frusztráló volt, de reméltük, hogy lesz még lehetőségünk visszajönni.

A mostani budapesti koncerten viszont a magyar rajongóknak is végre megkapják, amire nyár óta várnak. Mondjatok pár szót a live show-ról!

Gareth: Hát először is ez nagyon különböző a dj-szettektől. Az egész zenekar felmegy a színpadra, és ott építjük fel a zenét a nulláról. Semmi nincs előre felvéve, semmi nem megy a computerről. Sokkal energikusabb, sokkal hevesebb, mint a dj-szettek. Meglátjuk, hogy sikerül.

Nyár óta ezzel a lemezzel turnéztok, de már előtte is elég sok fellépést vállaltatok. Mi volt a legőrültebb, leghihetetlenebb helyzet, amibe belekeveredtetek?

Gareth: Nemrég Denverben, Coloradóban játszottunk. A show remek volt, viszont utána egy lány jött vissza a helyszínre azzal, hogy elvesztette a barátnőjét. Már nem volt ott senki, csak a kukákban a sok szemét, meg az üres tánctér. Amikor megkérdeztük, hogy hogy nézett ki a barátnője, kiderült, hogy igazából a nyakában hordott üveg-fiolát vesztette el, amiben a barátnője hamvait tartotta. Ezután persze igyekeztük gyorsan kitessékelni a lányt, de még közölte, hogy nem baj, hogy elveszett, mert ő is ezt akarta volna. Hogy elvesszen egy Pendulum-koncert táncterén, és utána egy szemetesbe kerüljön.

Utoljára pedig az érdekelne, hogyha éppen nem vagytok turnén, vagy kikerültök a stúdióból, mit csináltok legszívesebben? Milyen bulikba, vagy koncertekre jártok?

Rob: Néha elmegyünk más együtteseket megnézni, de ha épp nem kell se a stúdióban, se a koncerten, se dj-szetten lennünk, akkor inkább igyekszünk elbújni az egész elől a csöndbe. Amikor az egész életed stúdiókban, klubokban és színpadokon telik, inkább megszöknél.

Gareth: Igen, azt hiszem te is meg akarnál szökni.

Köszönöm az időtöket, és sok szerencsét az esti showhoz!

Kerényi Áron

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. augusztus 18.

Blahalouisiana: Sok egyéb rossz már nem következhet

A kényszerpihenő után emocionálisan feltöltekezve, nagy lelkesedéssel várja nyári szezonja egyetlen fővárosi fellépését a Blahalouisiana. A pop-beat-rock talán legnépszerűbb hazai képviselőjének dalai szimfonikus hangszerelésben kerülnek a közönség elé a Heureka Pop Orchestra közreműködésével 2020. augusztus 22-én a Városmajori Szabadtéri Színpadon. Schoblocher Barbara énekes szerint a „blahalouisianás” klubkoncertes hangulat itt is meglesz – némi extrával. Tovább

2020. március 27.

Tóth Zoltán: Koncertjeink régi Republic dalokból állnak

Tóth Zoltán, kivételes tehetségű zenész, zeneszerző, gitáros, énekes, hangmérnök, a Republic egykori alapító tagja új együttessel és vadonatúj saját dalokkal jelentkezik. Tovább

2019. november 4.

A tél közeledtével nem létezik fontosabb társadalmi probléma – interjú Borovitz Tamással

Hat népszerű humorista Hajdu Steve vezetésével először áll össze, hogy rendhagyó stand up show keretében felhívja a figyelmet a hajléktalan embereket veszélyeztető téli időszakra. A jótékonysági célú stand up estet a Menhely Alapítvány és a Fedél Nélkül utcalap szervezi 2019.11.06-án 19.00 órától Budapesten az ELLÁTÓházban. A cél a szemléletformálás és adománygyűjtés a téli krízisidőszakra. A felszabadult nevetést humoristasimogató és a Malacka és a Tahó koncertje kíséri. Most Borovitz Tamással olvashattok egy interjút az esemény kapcsán. Tovább

2019. április 24.

Szalóki Ági: Néha aggódva figyelem a világ változását

Szalóki Ági énekes, dalszerző gyerekzenekara vezetőjeként 15 éve foglalkozik gyerekek zenei nevelésével. Művészetével igyekszik a hagyományos értékek és a természet tiszteletének fontosságára felhívni a figyelmet. Ágit 2019. május 11-én a Margitszigeten egy ingyenes gyerekkoncerten hallhatják az érdeklődők, ahol egy világrekord kísérletben is részt vehetnek a családok. Tovább

2019. február 5.

Honky Crew: Ezt a műfajt így lehet életben tartani

Mi lesz abból, ha egy electroswing DJ és egy vintage műfajokban jártas dobos találkozik? Jelen esetben egy electroswing szupergroup, a Honky Crew zenekar! Tamási Lacival és Ordiman-nal beszélgettünk a világ egyik legbulisabb műfajáról és megalakulásukról. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky