3428 zenekar 12453 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Interjú

2008. szeptember 22. | burlesque

Anti Fitness Club: Zimány Linda is megmutatja magát!

Copyright:

Hatalmas bulira készülnek az Anti Fitness Club tagjai. A nyáron első albumát is megjelentető zenekar szeptember 26-án ad koncertet a Petőfi Csarnokban. A közelgő fellépés kapcsán a frontember, Molnár Tamás mesélt a bandáról és annak terveiről.

Mikor alakult az Anti Fitness Club?
Molnár Tamás: 2002 novemberében hoztuk össze a zenekart a dobos Fekete Balázzsal. Elsőként egy gitáros, Anti csatlakozott a bandához, őt követte Varsányi Miklós basszusgitáros. Az együttes jelenlegi felállása 2007 tavaszán alakult ki: Anti helyét Szabó Péter vette át.

Mennyi ideje zenéltek?
Molnár Tamás: Már a banda megalakulása előtt is zenéltünk, azonban az Anti Fitness Club-ban tanultunk meg igazán játszani – tulajdonképpen maga a zenekar ösztönzött bennünket arra, hogy fejlesszük tudásunk, a zenekarban tanultunk meg zenélni. Autodidakta módon képeztük magunkat, de volt közülünk, aki néhány alkalommal azért tanárokhoz is eljárt.

Mely bandák hatottak rátok leginkább?
Molnár Tamás: Kezdetben a 80-as, 90-es évek punk zenekarai voltak irányadóak, majd a kaliforniai punk szele csapott meg minket (Bad Religion, NOFX, Offspring), közben pedig befigyeltek a metal zene mindenféle vonalai, úgyhogy elég széles a skála. Mostanában is annyira szerteágazó zenék hatnak ránk, hogy mindezt nem tudnám egy-egy stílussal, előadóval bemutatni. Mindig is fogékonyak voltunk/vagyunk az újdonságokra, szeretünk új utakat kipróbálni, kísérletezni valami mással.

Az Anti Fitness Club miben más, miben hoz újat, mint a kedvenceitek?
Molnár Tamás: Szerintem annak ellenére, hogy modern rockzenét játszunk, azért érezhető benne a már korábban említett punk-rock bölcső és a metál fúziója. Úgy érzem, mostanára találtuk meg azt a hangzást, ami a mienk, és ami felismerhetővé tesz minket az első pár akkordból. A szövegek a lehető legkülönbözőbbek a lemezen, ettől is színesebb a dolog. Új tud még lenni a zenénk attól, hogy bár korábban említettem, hogy modern rock, ez a stílusmegnevezés mégis elég széles ahhoz, hogy minden beleférjen, ami gitárzene. Nem szeretnénk skatulyába zárni, címszavakkal behatárolni a muzsikánkat, mert azzal csak falakat húznánk magunk elé, melyek gátolnák a zenei szabadságot. Rengeteget változtunk a hat év alatt, és ez a folyamat a későbbiekben sem áll le. Folyamatosan keressük az újat!

Június 7-én jelent meg az első albumotok, mely a csapat nevét viseli. Elégedettek vagytok a végeredménnyel?
Molnár Tamás: A visszajelzések egyértelműen pozitívak voltak, és ennek nagyon örülünk. Utólag ugyan sok mindent másképp csinálna az ember, de a lemezkészítés – különösen akkor, ha debütálásról van szó – egy olyan folyamat, melynek minden állomása szükségszerű, s melyből mindannyian csak tanulhatunk. A szerzett tapasztalatok nagyon jól jönnek majd a későbbiekben, például az új album készítésekor.

BRAVO OTTO és VIVA COMET díjjal is büszkélkedhettek. Mennyire befolyásolnak titeket az ehhez hasonló elismerések?
Molnár Tamás: Ezek a díjak természetesen nem raknak hozzá a számainkhoz még három riffet, de a motivációt tekintve mindenképpen fontosak. Persze nem ezek megszerzése céljából zenélünk, de jó érzés, ha a játék öröme mellett az is megadatik számunkra, hogy elismernek bennünket. Mellesleg mindkét díj igen jól mutat a szobáink falán.

Szeptember 26-án a Petőfi Csarnokban fogtok fellépni. Milyen érdekességekkel szolgál majd a koncert?
Molnár Tamás: A koncert gerincét természetesen a saját számok képezik majd, de előadunk jó néhány olyan feldolgozást is, melyeket eddig még egyszer sem játszottunk. Vendégként fellépnek velünk a VIVA ’Stáb’ című reality show-jának sztárjai: Mark, Tóth Gabi és Zimány Linda. Ami pedig a látványt illeti: komoly színpadi díszlettel készülünk, hogy minden adott legyen egy óriási bulihoz.

Milyen céljaitok vannak a zenéléssel?
Molnár Tamás: A jövőben Magyarországon szeretnénk turnézni, de a későbbiekben nem lenne rossz egy külföldi turné sem. Ehhez jó kiindulópont lehet, hogy a ’Miért hazudom?’ című dalunkhoz készült klip angol nyelvű változatát Spanyolországban már be is mutatták. A visszajelzésekből okulva egyértelműen óriási sikert aratott nemcsak európai, hanem néhány tengerentúli szakmabeli lapnál, kiadónál is. A szám magyar verziója egyébként szeptember 23-tól látható hazánkban. Emellett már a következő album is a foglalkoztat minket, már van jó néhány ötletünk a leendő dalokkal kapcsolatban – egyszóval: biztosan nem fogunk unatkozni a közeljövőben sem!

burlesque

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. augusztus 18.

Blahalouisiana: Sok egyéb rossz már nem következhet

A kényszerpihenő után emocionálisan feltöltekezve, nagy lelkesedéssel várja nyári szezonja egyetlen fővárosi fellépését a Blahalouisiana. A pop-beat-rock talán legnépszerűbb hazai képviselőjének dalai szimfonikus hangszerelésben kerülnek a közönség elé a Heureka Pop Orchestra közreműködésével 2020. augusztus 22-én a Városmajori Szabadtéri Színpadon. Schoblocher Barbara énekes szerint a „blahalouisianás” klubkoncertes hangulat itt is meglesz – némi extrával. Tovább

2020. március 27.

Tóth Zoltán: Koncertjeink régi Republic dalokból állnak

Tóth Zoltán, kivételes tehetségű zenész, zeneszerző, gitáros, énekes, hangmérnök, a Republic egykori alapító tagja új együttessel és vadonatúj saját dalokkal jelentkezik. Tovább

2019. november 4.

A tél közeledtével nem létezik fontosabb társadalmi probléma – interjú Borovitz Tamással

Hat népszerű humorista Hajdu Steve vezetésével először áll össze, hogy rendhagyó stand up show keretében felhívja a figyelmet a hajléktalan embereket veszélyeztető téli időszakra. A jótékonysági célú stand up estet a Menhely Alapítvány és a Fedél Nélkül utcalap szervezi 2019.11.06-án 19.00 órától Budapesten az ELLÁTÓházban. A cél a szemléletformálás és adománygyűjtés a téli krízisidőszakra. A felszabadult nevetést humoristasimogató és a Malacka és a Tahó koncertje kíséri. Most Borovitz Tamással olvashattok egy interjút az esemény kapcsán. Tovább

2019. április 24.

Szalóki Ági: Néha aggódva figyelem a világ változását

Szalóki Ági énekes, dalszerző gyerekzenekara vezetőjeként 15 éve foglalkozik gyerekek zenei nevelésével. Művészetével igyekszik a hagyományos értékek és a természet tiszteletének fontosságára felhívni a figyelmet. Ágit 2019. május 11-én a Margitszigeten egy ingyenes gyerekkoncerten hallhatják az érdeklődők, ahol egy világrekord kísérletben is részt vehetnek a családok. Tovább

2019. február 5.

Honky Crew: Ezt a műfajt így lehet életben tartani

Mi lesz abból, ha egy electroswing DJ és egy vintage műfajokban jártas dobos találkozik? Jelen esetben egy electroswing szupergroup, a Honky Crew zenekar! Tamási Lacival és Ordiman-nal beszélgettünk a világ egyik legbulisabb műfajáról és megalakulásukról. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky