3427 zenekar 12456 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Sziget 2008

2008. augusztus 19. | -gabriella-

Ragadom, dagadom, dagadé...Vagy mi?

Copyright: Nógrádi Geri

Van, ami az évek alatt sem változik a Szigeten, és ez csakis a Táncdalfesztivál sátor lehet. Bár szponzorokat annál inkább többet cserél, mégis évről évre ugyan azok az előadók lépnek fel náluk. Így lehet az, hogy az utolsó napon újból Hip Hop Boyz koncert volt.

Sejteni ugyan lehetett, hogy a koncerten sokan lesznek, de, arra nem számítottam, hogy ennyien. A ’90-es évek kult dance floor fiúzenekara, pár sikertelen visszatérési kísérlet után, valószínűleg rájöttek, hogy jobb, ha új számokat nem csinálnak, inkább a régiekkel hakniznak. Vagyis nem hakniznak, mivel playback-ről szó sem volt.

Bár maga a koncert nem tartott sokáig, szerintem 1 óra alatt le is zavarták az egészet (vagy a sör miatt kevésnek tűnt) enyhén illuminált állapotban a legjobb választás volt, hogy végre egy olyan programot találtunk, ahol végig lehetett ugrálni és ordítva énekelni az egészet. Amúgy kb 6 számukat játszották le, plusz a köztük lévő szöveg.

A legjobb az volt benne, hogy nem csak a saját klasszikusokkal bombázták a közönséget, hanem feldolgozásokat is lejátszottak. Bevallom őszintén, azért mégiscsak az ő számaik a legjobbak. Lement az „A hegyekbe fönn”, a „Adj esélyt”, és többek között a „Ragadom, dagadom,  dagad-e”, is amin elég sokat gondolkoztam, hogy ennek a számnak tényleg ez- e egyáltalán a címe. És valóban.

Mindenesetre jó volt kicsit nosztalgiázni, ma reggel, amikor felkeltem, még mindig Hip Hop Boyz ment a fejembe, ami azért is szomorú, mert nagyon nehezen tudom kiverni, meg azért nem ez volt az egyetlen ahol jártam, mégis valahogy ez lett a legmaradandóbb. (…)

És ahhoz képest, hogy már azért nem fiatalok, becsületesen végigtáncolták az egészet, volt hozzá tipikus 90-es évekbeli karrázás meg minden csak, hogy igazán azt érezhessük, hogy visszamentünk az időben. Hozzáteszem a koreográfia konkrétan olyan volt, mint a videó klipjeikben, mondjuk a biztoson miért is változtatnának.

Had idézzek egy örök klasszikust a végén:
„Mi az ami történt hogy írjam le a
Szó: Ragadom, Dagadom, Dagadé.”

-gabriella-

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

Hozzászólások
gebriell 2008. aug.. 22.  11:09 5
soha nem állítottam, h szakember vagyok. én ezzel be is fejeztem.
   
7TH 2008. aug.. 22.  08:34 4
Tisztelt Gabriella !!!
Nem nagy rajongót tisztelhetsz és nem is kell, hogy tisztelj !!! De úgy gondolom az ironikus hangvételü válaszoddal próbálod leplezni a felkészületlenségedet. Igen !! Az én olvasatomban nem megengedhető, hogy egy elferdített, valótlan, görbe tükröt állits azoknak, akik nem voltak ott a koncerten és nem láthatták azt !! A véleményed a koncertről természetesen olyan lehet amilyet akarsz, ezzel semmi gond. De a tényeket úgy gondolom nem lehet elferdíteni, azok tények maradnak. Azt, hogy egy olyan nótát is leírsz ami nem is volt nem is tudom, hogy lehet!? A sör ? A több kocerten való részvétel ? Ezzel sincs semmi baj !! Ha nem vagy biztos dolgokban, akkor miért állítod azokat teljes meggyőződéssel ? Ezért merem megkérdőjelezni hozzáértésed !! Biztosan nagy szaktekintély vagy, de nálam csak egy szenzációhajhász firkász maradsz !!! Nagyon nagyon sokat kell még írnod, hogy csak megértsd, miről beszéllek és akkor még nem is kerültél a kedvenceim közé. Vannak nagyon jó iskolák és kiváló szakemberek, ahonnan megtanulhatod a szakmát !! Javaslom próbálj ki eggyet, akkor talán 15-20 év mulva elmondhatod, hogy milyen jó szakember vagy !!!

Tisztelettel :7TH
Előzmény:   gebriell    2008. aug.. 21.  21:35  
gebriell 2008. aug.. 21.  21:35 3
Tisztel 7TH!
Köszönöm a kommentedet. Személyedben nyilván egy nagy rajongót tisztelhetek, aminek örülök. Nagyon sajnálom ha megbántottalak a cikkemmel. Valóban, ha egy egy fesztiválon jól érzem magam, és tévedek egy cikkben, amiatt lehet ilyen egy ország, ebben együttértünk. Bocsánat azért is, hogy valóban csak egy feldolgozás volt, én többre emlékeztem, nyilván aznap már nem az volt az első koncertem. Jah, és persze azt is rettenetesen köszönöm, hogy szóltál hogy 11 szám volt.

   
marci 2008. aug.. 21.  18:36 2
"A Te fajtád miatt is ilyen ez az ország amien...... "
de azért jó, hogy nem sértésnek szánod
Előzmény:   7TH    2008. aug.. 21.  12:09  
7TH 2008. aug.. 21.  12:09 1
Tisztelt Gabriella !!!
Nem sértésnek szánom, de azért látszik a sok sör az írásodon !!! Azon kívűl a hozzánemértés olyan szinten eltorzítja az írásodat, hogy az már fáj !!!
Honnan veszed, hogy az Adj esélyt címü nóta volt a koncerten ??? Honnan veszed, hogy 6 számot nyomtak a fiuk ??? 11 nóta hangzott el !! Honnan veszed, hogy feldolgozáSOKAT játszottak ??? 1 zseniális feldolgozás volt a Komár Laci Kócosa !!!
Lehet, hogy valóban a sok sör teszi, de ha már veszed a bátorságot, hogy "cikket publikálsz" tehetnéd felkészültebben is !!!
A teljesség hiánya nélkül csak ennyi !!! A Te fajtád miatt is ilyen ez az ország amien......

   

2008. augusztus 19.

A magyar funkbetyárok végre hazatértek! Galéria!

A vasárnapi headlinerek nem igazán hoztak lázba, annál inkább az úgynevezett „alternatív” előadók koncertjei a Sziget különböző pontjain. A „kisebb” színpadok ajánlatai közül elsősorban az A38 és a WAN2 fellépői vitték a prímet. A lagymatag Pete Doherty és a punkfeeling helyett a Kerekes Banddel virultam. Tovább

2008. augusztus 19.

Az igazság pillanata 18 és 25 év közöttieknek

A tavalyi Cassius koncertnél sokan húzták a szájukat, hogy megint csak egy lecsengőben lévő sztárt sikerült elcsípni, 2007-ben Justice kellett volna. Nos, lehet, hogy Daft Punk tényleg nem lesz 2011 előtt, de az idei Justice-buli már majdnem le is kőrözte az átlag magyar trend-érzéket. Tovább

2008. augusztus 19.

A Voicst olyan részeg volt, hogy nem emlékszik semmire – galéria!

A hollandok egyre növekvő számát a Szigeten nemcsak az exponenciálisan sűrűsödő fűszagból és a német-angol keveréknyelvnek ható furcsa kódkészlet gyakori felbukkanásából lehet idén leszűrni.  A Voicst – nevéhez méltóan – mániákus show-t nyomott, majd kedélyes beszélgetésbe elegyedett a honfitársakkal és szerencsére a MyMusic-kal is. Tovább

2008. augusztus 19.

A Killers most már olyan profi...- homályos galéria!

A Sziget-fesztivál utolsó napjára megtöltötték a szervezők a Nagyszínpadot majdnem híres, hirhedt és sztárnak számító külföldi indie-zenekarokkal. Az olykor botrányos Babyshambles koncertjéről külön számoltunk be. A befutóban levő angol The Wombats-ról, és a már-már sztárzenekarnak számító – magukat annak is hivő – amerikai The Killers produkciójáról pedig most olvashattok. Tovább

2008. augusztus 19.

Egy HÉV ahol a legnagyobb buli van - galéria!

Az utolsó nap nagyszínpados stílusváltásaihoz csatlakozva, mi szemezgettünk a különféle zenék között, Besh-O-Drom koncerten, Eric Sumo Band-en jártunk, és hazafelé egy véletlen rave partyba is belekeveredtünk. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky