3423 zenekar 12355 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Sziget 2008

2008. augusztus 18. | déka

A Szigeten járt a megváltó is – galéria!

Copyright: MyMusic.hu

Azt hogy Serj Tankien a megváltó, többféleképpen lehet értelmezni. Az extra -antiglobalista sztár osztotta az észt, mintha mi nem tudnánk, hogy az egész világot nagy összeesküvések működtetik. Aki csak erre jött, az őrült jót bulizott, átadva magát a szent eszméknek, viszont aki csak arra tévedt, nem igazán vágta, miről van szó.

Ez a kétértelműség végig megvolt. Kiszőkített, ámbátor ólmos nehéz pillákkal tekintgető fiatal leánykák estek delíriumba Serj egy-egy anti-hatalomista beszédét követően, a szélen a részeg németek/hollandok/ franciák azon törték a fejüket, hogyan találhatnak ki minél viccesebb táncmozdulatokat.

Aki SOAD számokat várt, csalódnia kellett, ellenben elhangzottak a veretes szóló számok, egy Dead Kennedys nóta és a Girl is a Beatlestől. EZ meglepetés volt, és nekem éppen nagyon bejött, amellett, hogy maga a koncert számomra nem volt annyira lehengerlő.

Van az a tétel ugye, hogy ha hosszúnak érzünk egy koncertet, akkor az feltehetőleg nem annyira jó. Azt ugyan nem mondom, hogy nem volt jó koncert – amellett, hogy az ének hangosítás elég gyengusz volt, ez az idei Szigetkoncertekre valahogy általánosan jellemző – de azt sem mondom, hogy olyan nagyon jó show volt.

Serj Tankian jön, nem? Hát akkor legyen már egy kicsit destruktívabb, őrjöngőbb, akarja már tényleg elpusztítani a világ gonoszait! Ne csak afféle udvari bolondként (és ezt most a szó legnemesebb értelmében mondtam) ossza az észt és tegyen csípős megjegyzéseket.

Lehet itt ilyeneket ecsetelne, hogy „nemcsak az Orosz hatalom a gonosz, hanem az USA is”, meg hogy „az igazság csak egyetlen helyen lelhető fel, a mi kibaszott szívünkben”, de ha emellett mindig papi pózban énekel, akkor nem ad elég erőt arra, hogy tényleg megváltsuk a világot.

Ha kicsit jobban odatette volna magát, talán bekapcsolódom. Mindezek mellett, mint említettem, a központi pogozó keménymag tagjai közül rengetegen feltöltődve tértek haza, avagy tértek meg sátraikba a koncertről, és általában véve hihetetlenül sokan vonultak el a koncert végén – nyilván más közönség kíváncsi Serj-re és más az R.E.M.-re.

Apropó programosztás; hirtelen azt se vágtam, hogy mi módon sikerült bebűvölni egymás után Róisín Murphyt, Serj Tankiant és az R.E.M.-et. Bizonyára a közös alapokon álló gondolkodásmód segítette őket egy színpadra. Mindenesetre, nagyon sajnálom, hogy nem élveztem annyira, mint kellett volna. Lehet, hogy túl öreg és fásult vagyok a nagy idealista eszmékhez. Legközelebb megpróbálok majd headbang-elni.

déka

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2008. augusztus 19.

A magyar funkbetyárok végre hazatértek! Galéria!

A vasárnapi headlinerek nem igazán hoztak lázba, annál inkább az úgynevezett „alternatív” előadók koncertjei a Sziget különböző pontjain. A „kisebb” színpadok ajánlatai közül elsősorban az A38 és a WAN2 fellépői vitték a prímet. A lagymatag Pete Doherty és a punkfeeling helyett a Kerekes Banddel virultam. Tovább

2008. augusztus 19.

Az igazság pillanata 18 és 25 év közöttieknek

A tavalyi Cassius koncertnél sokan húzták a szájukat, hogy megint csak egy lecsengőben lévő sztárt sikerült elcsípni, 2007-ben Justice kellett volna. Nos, lehet, hogy Daft Punk tényleg nem lesz 2011 előtt, de az idei Justice-buli már majdnem le is kőrözte az átlag magyar trend-érzéket. Tovább

2008. augusztus 19.

Ragadom, dagadom, dagadé...Vagy mi?

Van, ami az évek alatt sem változik a Szigeten, és ez csakis a Táncdalfesztivál sátor lehet. Bár szponzorokat annál inkább többet cserél, mégis évről évre ugyan azok az előadók lépnek fel náluk. Így lehet az, hogy az utolsó napon újból Hip Hop Boyz koncert volt. Tovább

2008. augusztus 19.

A Voicst olyan részeg volt, hogy nem emlékszik semmire – galéria!

A hollandok egyre növekvő számát a Szigeten nemcsak az exponenciálisan sűrűsödő fűszagból és a német-angol keveréknyelvnek ható furcsa kódkészlet gyakori felbukkanásából lehet idén leszűrni.  A Voicst – nevéhez méltóan – mániákus show-t nyomott, majd kedélyes beszélgetésbe elegyedett a honfitársakkal és szerencsére a MyMusic-kal is. Tovább

2008. augusztus 19.

A Killers most már olyan profi...- homályos galéria!

A Sziget-fesztivál utolsó napjára megtöltötték a szervezők a Nagyszínpadot majdnem híres, hirhedt és sztárnak számító külföldi indie-zenekarokkal. Az olykor botrányos Babyshambles koncertjéről külön számoltunk be. A befutóban levő angol The Wombats-ról, és a már-már sztárzenekarnak számító – magukat annak is hivő – amerikai The Killers produkciójáról pedig most olvashattok. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky