3423 zenekar 12355 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Sziget 2008

2008. augusztus 18. | -gabriella-

A Tankcsapdának minek a ventillátor?

Copyright: MyMusic.hu

Ha már utolsó nap, akkor már csak megnézem mit nyom a Tankcsapda a Nagyszínpadon. Végül is ők a hét utolsó magyar fellépői ezen a színpadon. Ha ott voltál, először csak elgondolkoztál, hogy vajon a Lukácsnak miért fújja a haját annyira a szél. Másodszor meg csak észrevetted a ventillátort. Ha nem voltál ott, akkor meg sajnálhatod.

A Tankcsapda koncert olyan volt, mint régen. Volt pogó, volt minden. Még az ős hívők is előmerészkedtek a Metal Hammer-ből, és beálltak az első sorba. Ami ugye fura, mert velük alapvetően nem találkozol csak akkor, ha közéjük tartozol.

Sosem voltam fanatikus rajongója a zenekarnak, mégis azért voltam már az elmúlt pár (na jó 8) évben jó pár Nagyszínpados koncertjükön, és ez bőven tudta őket überelni. Azért is, mert vegyesen játszották a számaikat. Az is örülhetett, akik még azt a Tankcsapdát szerették „még mielőtt elkurvultak”, vagy akik már újabb számaikat ismerték, és ezért volt az, hogy rohadt sokan voltak.

A másfél óra alatt elkezdtek kezdetben kronologikusan játszani, de aztán ez a harmadik számuk után megdőlt, és az 1992 után valahogy hirtelen 2006 lett, amit valószínű ők sem nagyon értettek, de hát belefért. Én már úgyis ugráltam.

Lehet őket persze leszólni, de szerintem egy elég korrekt másfél órát hoztak össze, pláne magyarként ¾ 8kor a Nagyszínpadon. Végig tartották a parti hangulatot, ráadásul ezt olyan pirotechnikai elemekkel, ami még a Sex Pistols-nak sem volt, nem hogy az előttük játszó Peter Doherty-éknek.

Először amúgy tényleg rácsodálkoztam a Lukács hajára, annyira fújta a szél, meg olyan szépen szállt mintha a videó klipjükből léptek volna ki, aztán rájöttünk, hogy nem, a színpadon nem ilyen szabályosan száll a szél, hogy csak az ő haját fújja, hanem egy külön ventilátor van beállítva neki, hogy látványosabb legyen. Meg hát ugye alapvetően végül is ez valami védjegy is.

Engem igazából két dolog zavart. Ha már visszatapsolnak, akkor csak eljátszom normálisan a Mennyország turisztot, ami nekik csak nem akart összejönni, és ha már ott vagyok, akkor csak lenyomom a népnek az Élet a legjobb méreg című számot. Utóbbit egyszerűen nem tudom megbocsájtani, ahogy azt sem, hogy nem játszották el az Üljenek a fiúk ölébe a lányok. Egyszerűen nem tudom felfogni, hogy ezek miért nem mentek le.

Attól függetlenül, elég látványos és élvezhető volt, szerintem olyan ember számára is, aki csak arra tévedet, meg annak is, akik vártak rá. Meg hát ugye Tankcsapda. Több meg úgy sem kell.

-gabriella-

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2008. augusztus 19.

A magyar funkbetyárok végre hazatértek! Galéria!

A vasárnapi headlinerek nem igazán hoztak lázba, annál inkább az úgynevezett „alternatív” előadók koncertjei a Sziget különböző pontjain. A „kisebb” színpadok ajánlatai közül elsősorban az A38 és a WAN2 fellépői vitték a prímet. A lagymatag Pete Doherty és a punkfeeling helyett a Kerekes Banddel virultam. Tovább

2008. augusztus 19.

Az igazság pillanata 18 és 25 év közöttieknek

A tavalyi Cassius koncertnél sokan húzták a szájukat, hogy megint csak egy lecsengőben lévő sztárt sikerült elcsípni, 2007-ben Justice kellett volna. Nos, lehet, hogy Daft Punk tényleg nem lesz 2011 előtt, de az idei Justice-buli már majdnem le is kőrözte az átlag magyar trend-érzéket. Tovább

2008. augusztus 19.

Ragadom, dagadom, dagadé...Vagy mi?

Van, ami az évek alatt sem változik a Szigeten, és ez csakis a Táncdalfesztivál sátor lehet. Bár szponzorokat annál inkább többet cserél, mégis évről évre ugyan azok az előadók lépnek fel náluk. Így lehet az, hogy az utolsó napon újból Hip Hop Boyz koncert volt. Tovább

2008. augusztus 19.

A Voicst olyan részeg volt, hogy nem emlékszik semmire – galéria!

A hollandok egyre növekvő számát a Szigeten nemcsak az exponenciálisan sűrűsödő fűszagból és a német-angol keveréknyelvnek ható furcsa kódkészlet gyakori felbukkanásából lehet idén leszűrni.  A Voicst – nevéhez méltóan – mániákus show-t nyomott, majd kedélyes beszélgetésbe elegyedett a honfitársakkal és szerencsére a MyMusic-kal is. Tovább

2008. augusztus 19.

A Killers most már olyan profi...- homályos galéria!

A Sziget-fesztivál utolsó napjára megtöltötték a szervezők a Nagyszínpadot majdnem híres, hirhedt és sztárnak számító külföldi indie-zenekarokkal. Az olykor botrányos Babyshambles koncertjéről külön számoltunk be. A befutóban levő angol The Wombats-ról, és a már-már sztárzenekarnak számító – magukat annak is hivő – amerikai The Killers produkciójáról pedig most olvashattok. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky