3428 zenekar 12453 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Interjú

2007. december 5.

Tizenöt éves a Doors Emlékzenekar

Copyright:

Már több mint negyven éve annak, hogy Amerikában felkavarta a kedélyeket a Doors első albuma és folyamatos népszerűségük bizonyítéka, hogy korai lemezeik azóta is jól fogynak. Hazánkban van egy emlékzenekar - ők immár 15 éve őrzik méltóképpen a Doors zenei emlékét - a Doors Emlékzenekar. Ennyi idő egy zenekar, hát még egy emlékzenekar életében is nagy idő, és ezt egy születésnapi koncerttel fogják megünnepelni, melynek apropóján megkerestük Kiss Gergőt, a csapat gitárosát, hogy meséljen nekünk mire készülnek.

Először kérlek, mutasd be a zenekart!

A zenekar tagjai: Menszátor Héresz Attila – ének, Fóris Szilárd – billentyűs hangszerek, Szöllős Gergő – dobok, Veisz Gábor – basszusgitár, Kiss Gergő – gitár, szervezés.

Mostanában nagy divatja van a Tribute zenekaroknak. Ti mióta tisztelegtek a Doors előtt és miért pont az ő zenéjüket játszátok?

Igen, én is úgy látom, hogy az utóbbi években gombamód elszaporodtak a tribute- és emlékzenekarok. A Doors Emlékzenekar kinőtte magát a tribute zenekarok sokaságából. Tizenöt éve folyamatosan játszunk, nagy fesztiválokon lépünk fel, ennyi ideje vagyunk jelen a magyar zenei életben. Ez az idő biztosíték a hitelességünkre és bizonyítja, hogy nem divatból zenélünk. Minket a Doors zenéjének szeretete hozott össze, talán – ha jól emlékszem – az éppen akkor bemutatott és sikerrel játszott Doors film hatásának köszönhető, hogy azóta is folyamatosan a Gyíkkirály zenéjét visszük és népszerűsítjük tovább.

Mivel készültök e jubileummal kapcsolatban?

Természetesen egy meglepetésekkel teli ünnepi koncerttel készülünk december 8-án. Az apropót egyrészt a 15 éves jubileum, másrészt Jim Morrison születésének évfordulója adta. Morrison december 8-án lenne 64 éves és e nevezetes dátum minden évfordulóján összegyűlnek a rajongók – így teszünk mi is immár hagyományként minden évben. Tagadhatatlan, hogy Morrison szövegeivel, verseivel, színpadi jelenlétével és vad életstílusával, nagy befolyással volt a rock and roll zene jövőjére.

Hol lesz ez a jubileumi koncert?

Egy új és hangulatos hely, a Morrisons2 Pub (Budapest,V.,Honvéd u.40.) ad otthont az ünnepi eseménynek. Fontos, hogy délután 5 és este 9 óra között ingyenes a belépés. Illetve még az is lényeges, hogy pontosan este 9 órakor elkezdünk zenélni, mert 11 óráig be kell fejezni a koncertet. Vendégeket is hívtunk az eseményre, akik saját előadásmódjukkal fogják színesíteni az estet.

Kik lesznek a vendégek? Miért pont őket hívtátok meg, mi a kapcsolódási pontjuk a Doorshoz?

Vendégeink: Takáts Tamás, Papp Szabi, és terveink szerint egy Gitárművész fog velünk játszani egy bizonyos számban… Reméljük, hogy koncertnaptárjuk megengedni, hogy mindegyikőjük jelen legyen. Már több alkalommal játszottunk együtt Takáts Tamással, aki a Dirty Bandban is játszik Doors számokat, és úgy tudom, hogy a Supernem frontemberéhez, Papp Szabihoz is közel áll a Doors zenéje. Ők a saját látásmódjukban, stílusukban tesznek hozzá a produkcióhoz, velük is fel fogjuk idézni a legendás dalokat.

Milyen dalokat fogtok játszani?

Ez a vendégművészek kívánságától is függ, de természetesen nagyjából már összeállítottuk a listát. Igyekszünk mindenki kedvére tenni, tehát változatosan válogattunk a Doors életműből. Játszunk olyan számokat, amelyeket régen játszott a Doors Emlékzenekar, és lesz olyan is, amit még sohasem adtunk elő. Mivel a Doors zenéje sokféle – vannak blues-os és rock-os dalaik egyaránt – így a különböző zenei ízlésű emberek is megtalálják a nekik tetszőt a repertoárban és talán ez az oka annak, hogy a mi koncertjeinkre egyaránt járnak az egészen fiatalok és az idősebb zeneszeretők is.
Várunk mindenkit sok szeretettel december 8-án a Morrisons2-ben. 

- Hajós Maja -

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. augusztus 18.

Blahalouisiana: Sok egyéb rossz már nem következhet

A kényszerpihenő után emocionálisan feltöltekezve, nagy lelkesedéssel várja nyári szezonja egyetlen fővárosi fellépését a Blahalouisiana. A pop-beat-rock talán legnépszerűbb hazai képviselőjének dalai szimfonikus hangszerelésben kerülnek a közönség elé a Heureka Pop Orchestra közreműködésével 2020. augusztus 22-én a Városmajori Szabadtéri Színpadon. Schoblocher Barbara énekes szerint a „blahalouisianás” klubkoncertes hangulat itt is meglesz – némi extrával. Tovább

2020. március 27.

Tóth Zoltán: Koncertjeink régi Republic dalokból állnak

Tóth Zoltán, kivételes tehetségű zenész, zeneszerző, gitáros, énekes, hangmérnök, a Republic egykori alapító tagja új együttessel és vadonatúj saját dalokkal jelentkezik. Tovább

2019. november 4.

A tél közeledtével nem létezik fontosabb társadalmi probléma – interjú Borovitz Tamással

Hat népszerű humorista Hajdu Steve vezetésével először áll össze, hogy rendhagyó stand up show keretében felhívja a figyelmet a hajléktalan embereket veszélyeztető téli időszakra. A jótékonysági célú stand up estet a Menhely Alapítvány és a Fedél Nélkül utcalap szervezi 2019.11.06-án 19.00 órától Budapesten az ELLÁTÓházban. A cél a szemléletformálás és adománygyűjtés a téli krízisidőszakra. A felszabadult nevetést humoristasimogató és a Malacka és a Tahó koncertje kíséri. Most Borovitz Tamással olvashattok egy interjút az esemény kapcsán. Tovább

2019. április 24.

Szalóki Ági: Néha aggódva figyelem a világ változását

Szalóki Ági énekes, dalszerző gyerekzenekara vezetőjeként 15 éve foglalkozik gyerekek zenei nevelésével. Művészetével igyekszik a hagyományos értékek és a természet tiszteletének fontosságára felhívni a figyelmet. Ágit 2019. május 11-én a Margitszigeten egy ingyenes gyerekkoncerten hallhatják az érdeklődők, ahol egy világrekord kísérletben is részt vehetnek a családok. Tovább

2019. február 5.

Honky Crew: Ezt a műfajt így lehet életben tartani

Mi lesz abból, ha egy electroswing DJ és egy vintage műfajokban jártas dobos találkozik? Jelen esetben egy electroswing szupergroup, a Honky Crew zenekar! Tamási Lacival és Ordiman-nal beszélgettünk a világ egyik legbulisabb műfajáról és megalakulásukról. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky