3423 zenekar 12355 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Strand 2014

2014. augusztus 21.

Indul a STRAND – Nagyon Zene Fesztivál

Copyright:

Augusztus 20-án déltől újra fesztiválozókkal telik meg Zamárdi szabadstrandja és a Balaton partja. A Nagyon Balaton sorozat keretében másodszor indul el a STRAND – Nagyon Zene Fesztivál, amelyen többek között John Newman, a Parov Stelar Band, a Papa Roach és a Knife Party is színpadra lép és itt ünnepli 25. születésnapját a Tankcsapda. A STRAND Fesztiválon épül fel a Balaton legmagasabb tornya: a Széchenyi 2020 Élményparkból 30 méter magasról egy 200 méteres kötélpályán csúszhatnak végig a vállalkozó kedvűek. A STRAND Fesztiválra 4 nap alatt 60.000 vendéget vár és minden estére tűzijátékot is ígér a szervező VOLT Produkció. A Petőfi Rádió 4 napon át a helyszínről közvetíti adását.

A Nagyon Balaton rendezvénysorozat keretében az idei nyáron már több tucat, igazán színvonalas esemény fogadta a Balatonra érkezőket. Turisztikai szakemberek szerint ezek az események minden korábbinál több vendéget vonzottak a régióba, és várhatóan augusztus utolsó heteiben is a megszokottnál nagyobb forgalom lesz jellemző.

“Egy évvel ezelőtt, a Nagyon Balaton debütálásakor két fesztivált is indítottunk a Balaton Régióban. A balatonvilágosi B.my.Lake mellett Zamárdiban, a Balaton Soundnak is otthont adó helyszínen a STRAND – Nagyon Zene Fesztivál, amely – amint az a nevéből is kiderül – a Petőfi Rádió élő manifesztációjaként várja tavaly óta a közönségét a Balaton partjára” – mondta el Lobenwein Norbert, főszervező, aki újdonságként tette hozzá, hogy a Széchenyi 2020 Élménypark részeként a Balaton legmagasabb tornya épül fel Zamárdi Szabadstrandján. A vállalkozó kedvű fesztiválozók 30 méter magasból egy 200 méter hosszú kötélpályán csúszhatnak végig a közönség felett.

Az idei, második STRAND – Nagyon Zene Fesztiválra igazán tartalmas, minden igényt kielégítő koncertkínálattal álltak elő a szervezők, ahol a programok mellett minden este tűzijátékkal is kedveskednek a jelenlévőknek. A nyitónapon, augusztus 20-án a Tankcsapda 25 éves, születésnapi koncertje után az amerikai rockbanda, a Papa Roach lép színpadra. Másnap az egyik legnagyobb hazai fesztiválkedvenc, a Parov Stelar Band érkezik Zamárdiba – idén ők csak a STRAND-on vállaltak fellépést Magyarországon és ugyanezen a napon a brit drum and bass producer, Wilkinson is a fesztivál vendége lesz. Pénteken az ugyancsak fesztiválkedvenc Dub FX és a Knife Party ad koncertet, szombaton pedig első hazai fellépésére érkezik a rajongók ezrei által már várva-várt John Newman.

“Ha a Petőfi Rádió a STRAND névadója, nem lehet kérdéses, hogy a hazai koncertkínálat is illusztris neveket vonultat fel” – mondta Fülöp Zoltán, a VOLT Produkció vezetője, akitől azt is megtudtuk, hogy a közel 100 fellépőt számláló programban többek között a Punnany Massif, a Brains, az Irie Maffia, a Kiscsillag, a Quimby, a 30Y, a The Carbonfools, Copy Con, Majka, a Fish!, a Supernem, a Péterfy Bori és a Love Band, a Magashegyi Underground és a Soerii & Poolek is színpadra lép. Két alkalommal is találkozhat a közönség a népszerű budapesti sorozattal, a Random Trip-pel, amely keretében a legismertebb és szeretett hazai sztárok mellett ezúttal a Groove Armada és a Freestylers oszlopának számító Valerie M is színpadra lép.

A Petőfi DJ-k közül sokan szerepelnek a STRAND programjában, többek között Izil, a rádió zenei főszerkesztője is. 4 napig zenélnek a Robur DJ-k, és jelen lesz Karányi, Julia Carpenter, a Rewind és a Nobody Moves legénysége.

És ott lesznek a STRANDon a VOLT Produkció és a Petőfi Rádió közös tehetségmutató versenye, a Nagy-Szín-Pad résztvevői és győztesei is, mások mellett a Mary Popkids, az Ivan & the Parazol, a Szabó Balázs Bandája, Deniz, Odett, a Cloud9+ és a Carbovaris.

Nemcsak nagyon zene...

Horváth Gergely nemcsak jelen lesz a STRANDon, de “élőben” mutatkozik be népszerű műsora, a Kultúrfitnesz is. “Mindig nagy élmény a rádió falain kívül kipróbálni magunkat. Ez alkalommal - mások mellett - Deniz, Fluor Tomi, Kardos-Horváth Janó, Bérczesi Robi és Pásztor Anna lesz a vendégem a kora délutáni programban. A Petőfi Rádió hallgatói az egész országban figyelemmel kísérhetik a STRAND – Nagyon Zene Fesztivál eseményeit, négy napon át ugyanis a helyszínről közvetítjük műsorainkat” – mondta el Horváth Gergely, a Petőfi Rádió csatornakoordinátora
 A STRAND “beszélgetős” helyszínén, a Diákhitel Kávézóban 4 nap alatt 12 előadáson, beszélgetésen vehetnek részt a STRAND vendégei. A Design Terminal csapata fiatal vállalkozókat, tervezőket és művészeket mutat be, de lesz borkóstoló és Zacher Gábor toxikológus-főorvos is tart majd előadást.

Nekem a Balaton...

Ezzel a címmel várják kortárs képzőművészek a STRAND Fesztivál vendégeit minden nap déltől a Parti Bisztrónál. A jelentkezők ismert alkotók segítségével készíthetik el saját műveiket, amelyeken bemutatják, mit jelent nekik a Balaton.

Weiler Péter Route’71, vagyis a Balatont körülölelő országút nevét viselő kiállítás kivétel nélkül a Balaton hangulatát mutatja be. Ezek a képek ugyancsak a fesztiválon lesznek láthatók: sajátos helyen, kerítéseken.

Jegyek még kaphatók

A STRAND Fesztivál iránt igazán nagy az érdeklődés, szerte az országban, a szervezők azonban arra hívják fel a figyelmet, hogy elővételben és a helyszínen is kaphatók még jegyek az eseményre.

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2014. augusztus 26.

John Newman egy másik nézőpontból – we will love you again!

Na nem mintha eddig nem szerettünk volna, vagy most épp nem szeretnénk, de annyira ütős volt a fősláger, hogy igazából azóta azt dúdolgatom, hogy „I need to know now, know now, will you love me again”. Azért más is megmaradt a Strand Fesztivál szombati nagykoncertjéből, mint a zárszó! Tovább

2014. augusztus 26.

Strapabíró közönség a Strand Fesztiválon!

Miután szépen kibuliztuk magunkat a meglepően energiateli Halott Pénz koncertjére, meg is telt szép lassan a Strand Fesztivál. Nem mondom, a Balaton Soundon lehet többen voltak, de amilyen idő ígérkezett, ahhoz képest pláne le a kalappal a strapabíró és vakmerő közönség előtt! Kicsik és közepesek (nagyok kevésbé), józanok és piások (és füvesek), téli öltözetek és bikinik. Ja és Irie Maffia, Quimby, Magashegyi Underground és Péterfy Bori. És még sok más dolog meg előadó! Tovább

2014. augusztus 25.

Strand: Halott Pénz bebizonyította, hogy nem depressziós

Nem voltak túl kecsegtetőek az időjárás - előrejelzések, de hát a Strand Fesztivál az Strand Fesztivál. Gondoltuk, esőben is szép a Balaton, és hátha kis szerencsénk is lesz és a nap is előjön. De legalábbis nem marad el koncert. Hajaj, nem is maradt! Hogy biztosan meglegyen a koncertélmény, még ha vihar miatt le is fújják a folytatást, már jó korán leérkeztünk. A buli nekünk már délután 4-kor elkezdődött! Tovább

2014. augusztus 25.

Képek! 72 ezren STRAND Fesztiválon

Vasárnap hajnalban ért véget Zamárdiban, a Nagyon Balaton keretében zajló, második STRAND – Nagyon Zene Fesztivál, amely egy új sikertörténet a Balaton Régióban. Négy nap alatt a vártnál is több, 72 ezer vendég vett részt a VOLT Produkció és a Petőfi Rádió közös eseményén. Tovább

2014. augusztus 25.

John Newman: Igényes, de unalmas popzene – Strand 4. nap

A zárónap szenzációja John Newman volt. Őt az eső is lájkolta, mert végig zuhogott. Rám kevésbé tett mély benyomást a brit fiatalember és bandája. Valószínűleg őt se győzte meg Magyarország, mert azt hitte, hogy Budapesten koncertezett. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky