3423 zenekar 12355 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Strand 2014

2014. augusztus 25.

Képek! 72 ezren STRAND Fesztiválon

Copyright: Facebook

Vasárnap hajnalban ért véget Zamárdiban, a Nagyon Balaton keretében zajló, második STRAND – Nagyon Zene Fesztivál, amely egy új sikertörténet a Balaton Régióban. Négy nap alatt a vártnál is több, 72 ezer vendég vett részt a VOLT Produkció és a Petőfi Rádió közös eseményén.

A gumicsizma és az esőkabát világszerte kötelező fesztiválkelléknek számít, hiszen megszokott, hogy a legnagyobb fesztiválokat rendszeresen felhőszakadás éri el.  Úgy tűnik, az idei nyáron az időjárást illetően is sikerült felzárkózni a Nyugat-európai fesztiválpéldaképekhez, hiszen két alkalommal is igazán nagy mennyiségű csapadék zúdult a STRAND Fesztiválra. A lehulló csapadék elsősorban a kempingező tömeg számára okozott kényelmetlenséget. “A szervező csapatunk száznál is több munkatársa szivattyúkkal, munkagépekkel eredményesen dolgozott azon, hogy a fesztivál biztonságosan folytatódhasson. Ennek volt köszönhető, hogy egyetlen koncert, vagy program sem maradt el és a közönségünket megfelelően ki tudtuk szolgálni” – mondta el Fülöp Zoltán, a STRAND egyik főszervezője, a VOLT Produkció vezetője.  “Öröm volt látni, hogy a fesztiválozók és a fellépők a borongós idő ellenére is kivételesen jól érezték magukat, napok óta százával kapjuk a köszönő leveleket. A legfontosabb eredmény az, hogy a STRAND második évében egy új és igazán sikeres fesztivál született, amelyen 72.000-en vettek részt. Ma már nem kérdés, hogy ez egy sikersorozat kezdete, amely túl azon, hogy fesztiválozók tízezreinek jelent élményt és örömöt, a Balaton Régió egyik legnagyobb vonzerejű turisztikai eseménye is egyben” – mondta el Lobenwein Norbert, a STRAND Fesztivál és a Nagyon Balaton másik főszervezője.

Augusztus utolsó hetében valóban újra, a megszokottnál jóval nagyobb élettel telt meg a Balaton. Fesztiválozó fiatalok lepték el a déli partot, Zamárdiban és környékén minden szállás megtelt, a szolgáltatók, vendéglátók és a települések a szokásos forgalom többszörösét realizálhatták.

“Tényleg igaz, amit a backstage-ben napok óta hallok rólatok: Ti vagytok a legjobb fesztiválközönség!” – ezekkel a szavakkal lépett színpadra a STRAND utolsó zenekara, a Péterfy Bori és a Love Band vasárnap hajnalban. Zamárdi szabadstrandján világsztárok sora mellett szinte a teljes hazai élmezőny felvonult, elsősorban azok az előadók, akiket a Petőfi Rádió kedvenceiként aposztrofáltak a szervezők.

A Tankcsapda nyitónapi, születésnapi koncertjét követően a kaliforniai Papa Roach csapott a húrok közé. Másnap az osztrák Parov Stelar nagysikerű koncertjére közel húszezren voltak kíváncsiak, az ausztrál Knife Party pedig, miután megtáncoltatta a Nagyszínpad közönségét, hajnalig bulizott a Kiscsillag, majd DJ Palotai koncertjén. A legnagyobb várakozás az aktuális szupersztár, a 23 éves John Newman szombat esti koncertjét kísérte, amelyet a szakadó eső ellenére ugyancsak közel húszezren táncoltak végig.

Felépült Zamárdiban a Balaton Régió legmagasabb tornya is. A Széchenyi 2020 Élménypark 30 méter magas pontjáról egy 200 méter hosszú pályán, a nézők feje fölött csúszhatott végig több száz vállalkozó kedvű vendég.

Sikeresnek bizonyult a Diákhitel Kávézó programja is, ahol a Design Terminal csapata mellett Zacher Gábor tartott teltházas előadást, a Petőfi Rádió Kultúrfitnesz című műsorában pedig zenészeket látott vendégül a helyszínen Horváth Gergely.

A Petőfi Rádió négy napon át a helyszínről közvetítette adását, így a távolmaradók is részesei lehettek a nem mindennapi fesztiválélménynek. A Nagyszínpadon zajló koncerteket pedig a Ustream a Telekom támogatásával közvetítette élőben a STRAND honlapján.

A “Nekem a Balaton…” című kezdeményezés is sikert aratott a STRANDolók között. Kortárs festőművészek irányításával bárki ecsetet ragadhatott, hogy megmutassa: milyen számára a Balaton. A száznál is több művet a STRAND honlapján mutatják majd be a szervezők.

Vasárnap reggel véget ért a második STRAND, amely az időjárás ellenére a nyár egyik legsikeresebb, új eseményének bizonyult. A Nagyon Balaton azonban folytatódik, egészen októberig zajlanak programok a Balaton Régióban.

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2014. augusztus 26.

John Newman egy másik nézőpontból – we will love you again!

Na nem mintha eddig nem szerettünk volna, vagy most épp nem szeretnénk, de annyira ütős volt a fősláger, hogy igazából azóta azt dúdolgatom, hogy „I need to know now, know now, will you love me again”. Azért más is megmaradt a Strand Fesztivál szombati nagykoncertjéből, mint a zárszó! Tovább

2014. augusztus 26.

Strapabíró közönség a Strand Fesztiválon!

Miután szépen kibuliztuk magunkat a meglepően energiateli Halott Pénz koncertjére, meg is telt szép lassan a Strand Fesztivál. Nem mondom, a Balaton Soundon lehet többen voltak, de amilyen idő ígérkezett, ahhoz képest pláne le a kalappal a strapabíró és vakmerő közönség előtt! Kicsik és közepesek (nagyok kevésbé), józanok és piások (és füvesek), téli öltözetek és bikinik. Ja és Irie Maffia, Quimby, Magashegyi Underground és Péterfy Bori. És még sok más dolog meg előadó! Tovább

2014. augusztus 25.

Strand: Halott Pénz bebizonyította, hogy nem depressziós

Nem voltak túl kecsegtetőek az időjárás - előrejelzések, de hát a Strand Fesztivál az Strand Fesztivál. Gondoltuk, esőben is szép a Balaton, és hátha kis szerencsénk is lesz és a nap is előjön. De legalábbis nem marad el koncert. Hajaj, nem is maradt! Hogy biztosan meglegyen a koncertélmény, még ha vihar miatt le is fújják a folytatást, már jó korán leérkeztünk. A buli nekünk már délután 4-kor elkezdődött! Tovább

2014. augusztus 25.

John Newman: Igényes, de unalmas popzene – Strand 4. nap

A zárónap szenzációja John Newman volt. Őt az eső is lájkolta, mert végig zuhogott. Rám kevésbé tett mély benyomást a brit fiatalember és bandája. Valószínűleg őt se győzte meg Magyarország, mert azt hitte, hogy Budapesten koncertezett. Tovább

2014. augusztus 25.

Magyarok a zárónapon – Strand 4. nap

A Strand Fesztivál utolsó napján megnéztük az Irei Maffia-t, a Heaven Street Sevent, a Supernemet és a Quimbyt. Ebből a sorból az Irei Maffia hozta össze a legfesztiválosabb bulit, de azért a többire sem panaszkodhatunk. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky