3428 zenekar 12453 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
TOP 5

2013. július 24.

Ezt hallgatja! Jacsó Miklós (Kilian) Top5

Copyright:

A Kilian zenéjében keveredik a stoner, a grunge, a pszichedélia - a magyar nyelvű saját dalok mellett néha feltűnnek Pearl Jam-, Godsmack- és Down-feldolgozások is repertoárjukban. A csapatot a Nils exgitárosa, Jacsó Miklós hozta össze. Ezúttal az ő kedvenc dalait mutatjuk meg nektek!

Jacsó Miklós: Rengetegféle zenét hallgatok, és mikor elkezdtem összeállítani a listát, előjöttek a régi kedvencek, meg a jó kis bólogatósok. Pearl Jam, Down, Godsmack... Majd úgy döntöttem, a szívemre és a pillanatra hagyatkozom inkább és egy olyan listát állítok, össze ami tényleg az elmúlt időszakomat mutatja be.
 
Ghymes - Vágyalku
 

 

Ghymes. Egy csoda. Annyi zeneiség és költészet szorult ezekbe az emberekbe, hogy ilyen zenekar nincs még egy. Egyszer éjszaka kapcsolgattam a TV-t, és belefutottam egy koncertjükbe. Épp a Héjavarázs ment, és nem hittem a fülemnek. Ahogy pedig ebben a dalban sír a hegedű, attól összeszorul minden szív.
 
The Tea Party - The Bazaar
 

 

Egyik nap egy amolyan "best of 90's alternative rock" internetes rádiót hallgattunk. Mentek a Pearl Jam-ek meg a Soundgarden-ek, majd egyszer csak elkezdődött egy dal amire felkaptam a fejem. Valami marakeshi dallam, majd grunge zúzás. Ez volt a The Tea Party és az Alarum c. dal. Sosem hallottam előtte ilyen jó világzenei-rock crossovert.
 
Cseh Tamás - Lee van Cleef
 

 

Cseh Tamás. Apám sokat hallgatta, én meg csak röhögtem rajta. Nem értettem. Nemrég söröztem egy régi barátommal, aki kint volt majdnem egy évet Franciaországban, és azt mondta, gyakran hallgatott Cseh Tamást, ha hiányzott neki Budapest. Hazamentem és előkerestem néhány lemezét, majd napokig ment a lejátszóban. Hogy mennyire egyedi volt ő, az is mutatja, hogy Lee van Cleefről 30 évvel később írt csak dalt a Primus. Mondjuk az is jó lett.
 
Fink - Warm Shadow
 

 

Finket a Szigeten láttam először és csak ámultam. Nincs póz, csak egy csávó a gitárjával. Egyszer ülnék így mellette a tábortűznél, nem kell mindig a Csalamádéból játszani.
 
Akkezdet Phiai (Újonc) - Benedekelek
 

 

Ezt is fel kellett fedezni valahogy. Imi (a Kilian énekese) mindig mondta, hogy milyen jók ezek a szövegek, de nem érdekelt nagyon a hip-hop. Aztán hallottam a Hisz Sztori-t és megkedveltem a srácokat. Örülök, hogy ilyen rap is van, nem csak a seggrázós mű-lowriderezés.
 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2018. október 4.

Állatok világnapja: neked is eszedbe jutottak ezek a dalok?

Assisi Szent Ferencnek, az állatok patrónusának emlékére ünneplik október 4-én az állatok napját. Át is túrtuk a netet, hogy a jeles nap alkalmából mi is megfelelő ünneplésbe kezdhessünk. Össze is gyűjtöttünk 8+1 "állatos" dalt magyar előadóktól, amelyek külön-külön is a kedvenceink voltak már korábban. Hogy miért +1? A Fish! Alanyijogon, pusztán név alapján került be. Tovább

2018. július 20.

TOP 5 Post-punk album, amit meg kell hallgatni

A post-punk egy nagyon összetett, és meg nem értett műfaj volt. Bár kevesebb, mint 10 évet élt a világkorában, máig meghatározó eredményeket ért el. Egyesitett a művésziességet a punkok haragjával, és megannyi más műfaj elemével, amiből egy igen színes műfajt alkottak. A teljesség igénye nélkül íme az az 5 post-punk album, amit mindenképp meg kell hallgatnod. Tovább

2018. július 17.

TOP 5 Synth-Pop album a 80-as évekből

A szintetizátorokat a korai években sokan megvetették: nem volt a hangoknak fizikai leképeződése, nem volt húrpendülés, vagy rezgés, ami a hangot adná. Aztán a ’70-es években jött az áttörés, hála olyan zseniális zenészeknek, mint a Kaftwerk vagy Brian Erno, akik megmutatták, hogy végtelen lehetőségek rejtőznek a szintetizátorban. A 80-as évekre pedig kialakult a Synth-Pop, amelyekből most összegyűjtöttük az 5 legmeghatározóbb albumot. Tovább

2018. április 19.

Ezt hallgatja! Kollányi Zsuzsi Top 5!

Kollányi Zsuzsi szólókarrierje 2017-ben robbant be ”Valahonnan” című dalával, melyet Lotfi Begi és Majka közreműködésével készített. Az énekesnő bombasztikus sikereket aratott a felvétellel, amely decemberben elnyerte az év legjobb videóklipjének járó Comet gömböt. Zsuzsi nem állt meg itt, ugyanis az év énekesnője elismerését is bezsebelte a GLAMOUR Women of the Year 2018-as díjátadóján. Februárban indult önálló műsora, a "Két hang között", hétvégén pedig A Nagy Duett 6. évadjának versenyzőjeként mutatja meg sokszínűségét.
Most az ő kedvenceit ismerhetitek meg top5-ös listájából. Bónusz dalként pedig megnézhetitek legfrissebb, SuperStereoval írt közös dalának klipjét is, amely a nyár potenciális bulitrack-je lehet. Tovább

2018. április 9.

Ezt hallgatja! Laskai Viktor (SuperStereo) Top5

Ezen a héten SuperStereo, alias Laskai Viktor kedvenc dalait ismerhetitek meg Top5 rovatunkban.  Viktor először a Péterfy Bori & Love Bandben vált ismertté, majd kivált a zenekarból, és azóta SuperStereo néven saját elektro formációját működteti. Hamarosan Kollányi Zsuzsival közös új klipjét is bemutatja, élőben pedig június 2-án a győri Audi Arénában INNA koncertje előtt találkozhattok vele. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky