3423 zenekar 12355 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Hegyalja 2013

2013. június 19.

A Hegyalja Igazi Arcainak több jár, mint zene

Copyright:

Új helyszínekkel, minden korábbinál színesebb nappali programokkal, és megújult fesztiválterülettel nyit hét nap múlva a Borsodi Hegyalja Fesztivál. Több mint 200 fellépő, új beléptetőcsarnok, hajózható vízi tanösvény, új fesztiválbejárat, Hegy’ Főtér nyolcméteres Hegy’ Totemmel, adidas originals Street Art Park, extrém sport bemutatók és rekordkísérletek, Magyar Teátrum fesztiválszínház, nagyszínpad extrákkal, éjszakai rajzfilmvetítés, Cövek Rombár a kempingben, dedikálások és közönségtalálkozók, vezetett borkóstolók – mindez csupán néhány azok közül az újdonságok és nappali programok közül, amelyek a fesztiválozókat fogadják Tokajban.

A Hegy' az a hely, ahova vissza kell térni, hiszen a tokaji hegyek között az igazi arcok, az igazi zene, az igazi fesztiválélmény vár benneteket. A Borsodi Hegyalja Fesztivál az ország egyetlen olyan négynapos bulija, ahol a fesztiválélményeitek a világörökség részévé válnak. 
 
Június 25-30. között, 14. alkalommal élvezhetitek a Tiszát, a tokaji borokat, a legizgalmasabb külföldi csapatok és magyar zenészek koncertjeit egyszerre. Itt ünnepelhetitek meg a vizsgaidőszakot, vagy az érettségi után végre felszabadultan tombolhattok kedvenc zenekarotok koncertjén, hiszen 2013-ban a Hegy’ nyitja a nyarat.
 
A külföldi fellépők mellett Tokajban lesznek a legjobb hazai zenészek, a legviccesebb stand-uposok, sőt ez az a fesztivál, ahol a legtöbb magyar borásszal találkozhattok. A Borsodi Hegyalja Fesztiválon akár együtt sörözhettek, Furmint-fröccsözhettek a kedvenc íróitokkal, énekeseitekkel, sőt ez az a hely, ahol két koncert között könnyedén munkát is találhattok.
Több mint 200 fellépő, hajnalig tartó pörgés, evezés, színház, strandolás, boros pincék, izgalmas beszélgetések, az ország legjobb arcaival. 2013-ban a nyár egy igazi fesztivállal és igazi arcokkal indul Rakamaz-Tokajon. 
 
A Hegyalja Fesztivál területén jelentős fejlesztések történetek az elmúlt egy évben: elkészült az alakja után Nagyteknősbéka Háznak keresztel légkondicionált beléptető csarnok. A fesztiválozók miután átvették a karszalagokat a vadregényes vízi tanösvényen átívelő kishídon sétálnak be a megújult fesztiválterületre. Az újításoknak ezzel még messze nincs vége. Magyar Teátrum néven új színházi sátor nyílik, ahol több hazai és határon túli magyar nyelvű színházi társulat is fellép. A színházi programok mellett az ország nagy megmondója, Puzsér Róbert Stand-up Tragedy sorozata hozza a katarzisélményt. Aki még nem látta Az Igazi Arcod című Hegy’ himnusz végén a dirty version-t Puzsér Róbert szereplésével, annak a zene után a 18-as karikára kattintva ez kötelező pótolnivaló a következő egy hétben. 
 
Ebben az évben egy egészen egyedülálló kezdeményezésként és egyúttal a hegyaljások kérését is teljesítve, a fesztivál a filmművészetet is becsempészi az éjszakai programok közé. A Hegy' Magyarország legnagyobb rajzfilmstúdiójával, a Kecskemétfilmmel együttműködve rendezi meg az ország első Mini Rajzfilm Fesztiválját, amelyen a fesztiválozók a héten zajló Kecskeméti Rajzfilmfesztivál legjobb alkotásait tekinthetik meg a színházsátorban. A vetítések előtt az alkotókkal is találkozhatnak és beszélgethetnek a fesztiválozók.
 
STREET ART AKCIÓZÁS ÉS DEDIKÁLÁS A HEGY’EN
A korábbi extrém sportpark street art programokkal kiegészülve adidas originals Street Art Park néven nyílik újra. Az utcai művészethez kapcsolódó attrakciók mellett Fekete István triál kerékpáros 50 ember átugrásával kísérel meg guiness rekordot állítani itt a fesztivál alatt. Lesz freestyle foci, break dance show az Abowo Crew közreműködésével, Magyarországon egyedülálló break verseny és capoeira bemutató. Debütál a Cövek Rombár a Spori Sport Kempingben – a már a fesztivál 14 évvel ezelőtti indulása előtt is itt álló öreg lakókocsi szintén street art dizájnt kap, Kecskemét legügyesebb street art művészei tuningolják majd fel. 
 
Hogy a koncertek kezdése előtt se maradjanak fellépők és zenészek nélkül a fesztiválozók, a Zenenszöveg.hu Dedikálások alkalmával testközelbe kerülhetnek a kedvencekkel. A Subscribe, a Magna Cum Laude, a Brains, az Alvin és Mókusok tagjaival való személyes találkozás mellett a hegyaljások akár koccinthatnak is egyet a 20 éves születésnapját a Hegy’en ünneplő FreshFabrik csapattal, és még sok más külföldi és magyar zenekarral. Aki a dedikáláson túl hosszabban is beszélgetne hegyaljás fellépőkkel, annak érdemes végigböngésznie a kultura.hu sátor programját is.
 
ÖKOTEÁTRUM A ZÖLDÖN IS TÚL 
Az Ökoteátrumban a zöld programok mellett az ország egyik kedvenc meteorológiai platformjának, az Időkép.hu-nak a képviselői fejtik ki véleményüket az időjárás-jelentés „államosításáról”, és a fesztiválozók itt találkozhatnak a legmenőbb gasztrobloggerekkel, környezetvédőkkel, IT-bloggerekkel is. A Hegy' vendége lesz az év borásza, Áts Károly, ugyanezen a helyszínen minden délután hat órától vezetett borkóstolón vehetnek részt azok, akik a Furmint Klubon és Tokaj hűvös pincéin túl is bővítenék borkulturális ismereteiket. A fesztiválozók megismerkedhetnek például a Paulay Pincészettel, a Gróf Degenfeld szőlőbirtokkal, a tolcsvai Götz Pincészettel, vagy a Furmint Wine-Art Clubbal, amely három tokaji borászaton vezeti át az érdeklődőket. A Furmint Klub idei Hegyalja régión kívüli vendége a Neszmélyi Borvidék lesz, így a vörösbort sem kell nélkülözni. 
 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2013. július 3.

Hegyalja fesztivál pro és kontra - összefoglaló

Összességében jól éreztem magam a Hegyalja fesztiválon eltöltött három nap alatt, de ez nem a szervezőknek, sokkal inkább a jó társaságnak köszönhető. A rendezvény nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Nem értettem, miért kellett átrendezni a színpadokat, amikor így sokkal kisebb lett a szabad tér. Tovább

2013. július 3.

Utolsó nap a Hegyalja fesztiválon

A szombat délelőtt is pillanatok alatt elröpült, aminek azért örültem, mert már nagyon vártam az esti koncerteket. Kora délután néhány barátommal felfedezőútra indultunk, szétnéztünk a civil utcában. Először a katonai bázisra látogattunk el, ahol a bátor jelentkezők erőnléti próbán vehettek részt. Az akadálypályán csak a legerősebbek tudtak végigmenni. A kúszás, ugrálás, fekvőtámaszok sora után ajándékcsomagot nyertek a legügyesebbek. Tovább

2013. július 3.

Az Anti-Flag emlékezetes koncerttel ajándékozta meg rajongóit

A Junkies után a Borsodi Malátabár felé vettem az irányt, ahol épp az Ivan and The Parazol hangolt. A fiatal zenészekből álló csapat 2010-ben alakult. Stílusukat a 60-as, 70-es évek rockzenéje határozza meg. Nagyon örültem, hogy a budapesti csapat is fellép a fesztiválon, hiszen már régóta szerettem volna őket élőben hallani. Tovább

2013. július 3.

Mivel volt érdemes eltölteni a délelőttöt Hegyalján?

A fesztivál második napja mindenkinek hasonlóan indult: másnaposan, éhesen, sárosan. Jókedvemet azonban a borongós időjárás se vehette el. Reggel gyors bevásárlás a közeli Coop üzletben, majd irány egyik barátom nyaralója, ahol a viharvert csapat lezuhanyozhatott, kényelmesen eltölthette a napot. Négy óra tájt csörgött a telefonom, Andris barátom hívott, mert úgy döntött, korábban hazautazik. Számára véget ért a fesztivál, mert nem kíváncsi a további fellépőkre. Ezzel a döntéssel nem volt egyedül, annak ellenére, hogy közeledik a hétvége, több ember igyekezett kifelé, mint ahányan jegyet váltottak. Tovább

2013. július 3.

Felejthetetlen koncertet adott a Skindred és a Down a Hegyalja Fesztiválon

A csütörtöki napon az eső nem csak ezért jelentett problémát, mert így lemaradtam a The Devil Wears Prada koncertjéről: a hosszas felhőszakadás után hatalmas sártenger keletkezett, melyre a jelek szerint a szervezők se számítottak. Ha a kempingben nem is, legalább a nagyobb színpadok előtt lerakhattak volna néhány járólapot, sok kellemetlenségtől kímélték volna meg a közönséget. A cipőm egész este bokáig merült a sárban, többen elcsúsztak a megázott talajon. Tudom, hogy egy fesztiválon semmi se számít, de egy ilyen negatív tényező gyorsan rányomja bélyegét a hangulatra. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky