3428 zenekar 12453 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Sziget 2012

2012. május 8. | Schimi

20. Sziget: lehet még fokozni az újdonságokat!

Copyright:

Idén megújul a Sziget Fesztivál, minden eddiginél színesebb és látványosabb lesz, nem a nosztalgiázásé lesz a főszerep. Nem vissza, hanem előretekinteni szeretnének a fesztivált illetően.   

„Persze jó dolog a nosztalgia, remélem sokakban sikerül majd a régi szép emlékeiket felidézni. Talán a jubileum kapcsán sokan kedvet is kapnak, hogy újra kilátogassanak a Szigetre egy kicsit, de ne azért jöjjenek, hogy hátha fellépnek a húsz évvel ezelőtti kedvenceik, hanem azért, hogy megnézzék, milyen a világ 2012-ben, kik a mai fiatalok kedvencei szerte Európában. Én abban hiszek, hogy olyan huszadik Szigetet kell csinálni, ami után még többen akarnak majd eljönni a huszanegyedikre.”-mondta Gerendai Károly.
 
Az A38 Hajón tartott sajtótájékoztatón, amit Gerendai Károly „nem panaszdélutánnak szánt”, azért elmondta, hogy az idei költségvetés szegényesebb lesz, mint az eddigiek, illetve az ÁFA szabályozás, ami Magyarországon a legmagasabb a kulturális rendezvényeket tekintve 27% sem kedvez nekik, valamint a MALÉV csődje is kihat a rendezvényre vagy a tavalyi legveszteségesebb nap a Prince koncert, mindezek ellenére nagyon optimistán nyilatkoztak a szervezők. Ők mindezekre a nehézségekre hajtóerőként tekintenek, úgy gondolják, ezért nem kényelmesednek el és tudnak kreatívak és innovatívak lenni . A kedvezményekkel igyekeznek a hazai lakosságot kicsábítani idén is. Várják azokat a látogatókat is, akik eddig még nem voltak egy Szigeten sem, illetve komoly szponzorokra tettek szert az idén, mint az OTP Bank.
 
„A megannyi akadály ellenére a 20. Sziget programja ma már 95%-osan kész és bár szívesen költöttünk volna többet is a jubileum okán, igyekeztünk olyan Szigetet összerakni, ami friss, izgalmas, látványos és méltó az ünnepi alkalomhoz”-Gerendai Károly.
 
Rengeteg újdonság és változás vár ránk 
 
Elsősorban az elrendezést tekintve lesznek változások, szóval a rutinos szigetelők ugyanúgy el fognak tévedni, mint, azok, akik elsőként járnak ott, szóval a bejáratnál elsőként ragadjatok meg egy idei térképet.
 
Átnevezik és elköltözik megszokott helyéről a Világzenei Nagyszínpad a korábbi Nagy Utcaszínház helyére, mostantól OTP Bank World Music Party Színpad néven keressétek. Az Utcaszínház így átkerül a Rock-Metál Nagyszínpad tavalyi helyére. A Roma Sátor a „színházi domb” helyére költözik, itt található majd meg az European Meeting Point. A Logikai Játékok beköltözik az Octopus helyére. Az összművészeti helyszín a tavalyi MR2 helyén lesz, míg a Magyar Nagyszínpad a korábbi világzenei helyszínre költözik. Az Afro-Latin Színpad és a Világfalu a Blues színpad helyére kerül. Az A38 Színpad a Nagyszínpad mögötti rétre kerül. Nagyobb lesz az Aréna, ami az Európa Színpad programsávját is elfoglalja majd. Újra lesz Luminárium a Medúza helyén, ami viszont idén Szigeten már nem lesz. Új helyszínként megjelenik a Holland Meets Hungary az Afro-Latin Színpad&Világfalu helyén és az olasz kempingnél szintén új helyszín a Mambo Színpad.
 
Programok
 
A -2. napon Magyar Dal Napjával, ünnepével Presser Gábor kezdeményezésével indul a Sziget augusztus 5-én vasárnap. 11 órán keresztül, 70 magyar előadó fog fellépni, 4900 HUF kedvezményes belépőjegy árat kalkuláltak erre a napra.
 
A -1. napon a Csík zenekar lép fel, neves magyar előadókkal karöltve. Erre a napra szintén kedvezményes 6900 forintos jegyet vehetünk. 
 
A 0. napon Ákos lép színpadra, 7900 forintért léphetünk be. Ugyanezen a napon Metál Nap várja a rajongókat, kárpótolva a Rock-Metál Színpad rajongóit, mivel idén megszűnik az a színpad. Ezeken a napokon az Open-Civil Színpad ad helyet a YOUROPEN Sziget Nemzetközi Tehetségkutató versenyének, ahová Európa szerte érkeznek zenei tehetségek.
 
Kik láthatóak a nagyszínpadokon, a teljesség igénye nélkül?!
 
Pop-Rock Nagyszínpad: Gocoo, Anti Flag, Viza, Noah and the Whale, The Subways, Glasvegas, Caro Emerald, The Vaccines, The Horrors, Paolo Nutini, Beatstakes, Friendly Fires, Two Door Cinema Club, Mando Diao, Hurts, The xx, LMFAO, Placebo, Korn, The Stone Roses, The Killers
 
OTP World Music Party Színpad: The Pogues, Los De Abajo, La Selva Sur, Che Sudaka, Sergent Garcia, Leningrad, Goran Bregovic Wedding And Funeral Band, Emir Kusturica and The No Smoking Orchestra, Shantel & Bucovina Club Orkestar, Molotov
 
A38 Színpad: Tiga, Dirthyphonics, Shaka Ponk, Yonderboi, Flying Lotus, The Black Seeds, Jungle by Night, Anna Calvi, Wild Beats, Kakkamaddafakka, dEUS, Lamb, Ministry, The Ting Tings, Crookers 
 
Az összművészeti helyszín átalakul KultúrZónává. Itt a kortárs tánc és színház, képzőművészet, dizájn, irodalom, stand-up comedy, utcaszínház és egyéb érdekességek várják a látogatókat. A Kelet-Európa Vurstli, Múzeum Negyed, Olvasóliget, Tarot Labirintus, Octopoly-Upcycling installánció, Kreatív Workshop Zóna, Hellowood, Agora, Nagy Utcaszínházak láthatóak.
 
Idén is lesz Hungarikum Falu, ahol párba szednek majd titeket, hiszen idén a Páros lesz a téma. Ugyanitt Szent Iván-i Tűzugrásban vehettek majd részt a megtisztulás jegyében. A jó öreg Bor-és Fröccskert is marad.
 
WAMP idén is kivonul. Magic Mirror bővül Magic Talent varieté tehetségkutatójával. Az Afro-Latin Faluban megismerkedhettek a Tuaregek életével. Ability Park is marad, úgy mint a Cökxpont Ambient Sátorkert, ahol mehet a chill idén is. Volt Fesztivál Teraszon is bulizhattok hajnalig. Az Olimpiai és Sport Helyszínen, pedig élőben követhetitek az Olimpiát, hiszen egy időben lesz a rendezvény a Szigettel, de itt sem maradhattok le az ötkarikás eseményről.
 
Schimi 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2012. augusztus 23.

Csak a szépre emlékezem – Sziget videók

Szigetbetegség? Sziget utáni depresszió? Visszatérés az életbe? Általában ezek a tünetek lépnek fel minden olyan embernél, aki augusztusban egy hetet tölt el a Hajógyári Szigeten. Nehéz, nagyon nehéz az élet a Sziget után, de most egy kis közös emlékezéssel próbáljuk enyhíteni a bajokat. Tovább

2012. augusztus 16.

Gyilkosok és Mocskos idők a Szigeten 

Ha valaki azt mondja nekem, hogy a jubileumi Szigetet egy Európa Kiadó koncerttel fogom zárni, amire éjjel fél 4-kor esek be lehet, hogy kiröhögöm. Pedig így volt. De tekerjük vissza egy kicsit az időt az LMFAO végére, mert addig sok víz lefolyt a Dunán. Mekkora közhely…  Tovább

2012. augusztus 15.

Megtaláltuk az amerikai Soerii & Poolek-et a Szigeten!

Ott hagytam abba, hogy csapat meetinget tartottunk annak kapcsán, hogy mit érdemes megnézni: az LMFAO-t, vagy a Lamb-et. Félve vallom be az igazságot, de legyünk gyorsan túl rajta: a Nagyszínpadnál táboroztunk le. Erre pedig nincsen mentség. Vagy?  Tovább

2012. augusztus 15.

Vasárnapi Sziget körkép, mielőtt beindulna az este 

Ismerem a korlátaimat, tudom, hogy már nem bírnék egy teljes hetet végigbulizni a Szigeten, így az utóbbi pár évben mindig úgy próbáltam kimenni, hogy a zárónap mindenképpen beleférjen. Nem tudom mi ez a perverzió nálam, de van benne valami báj, ahogyan mindenki egyszerre érzi, hogy legközelebb egy év múlva találkozunk. Viszont, még mielőtt elmorzsolnánk a szemünk szélén egy dagadt kis könnycseppet, nézzük hogyan telt az utolsó nap első fele.  Tovább

2012. augusztus 14.

Kalózlányok a hajón 

Az egész szombat este elég jól alakult. Túl voltunk már egy rakat jó koncerten és épp azt beszélgettük merre tovább. Hát Snoop Doggra! Erre jött a kérdés, miért, szereted? Jah, nem, de csak meg kéne nézni. És tényleg; életemben nem hallgattam kifejezetten, de ha aznap este a poén kedvéért meg kellett valamit nézni, az Snoop volt.  Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky